Covid testim pozitif

Çok geçmiş olsun. :(

Bu hastalığın nereden bulaşacağı belli olmuyor maalesef. Ben de ev-market arası dışında hiçbir yere gitmiyordum ama 22 Ağustos'ta yaptırdığım test pozitif çıkmıştı.

İşin trajikomik yanı; tatillerde sosyal mesafe kurallarına uymayanlara, maske takmayanlara, IG'de hikâyeleri eksik olmayanlara virüs bulaşmıyor; bu hastalık ilk çıktığından beri kendine ve çevresine çok dikkat eden kişilere virüs bulaşıyor. Adaletsiz dünya...
Test nasıl oluyor? Çok mu kötü hissettiriyor? Ayrıca nefes almakta zorlanıyor musunuz?
Öncelikle size de geçmiş olsun. Dediklerinize katılıyorum.
Burundan test alırken ciddi şekilde ağrıyor ve gözümden yaş gelecek şekilde acıttı.
Nefes almakta zaman zaman zorlanıyorum fakat geceleri rahat uyuyabiliyorum.
 
Geçmiş olsun. Süreci anlatır mısınız? Fenalaşınca ne yaptınız hastaneye mi gittiniz yoksa 112 mi aradınız. Böyle bitr durumda çaresiz kalanlara yardımcı olur.
Hocam, test pozitif çıkarsa; test yaptırdığınız hastane, il veya ilçe sağlık müdürlüğüne söylüyor. Size ilaç yazılırsa, alıyorsunuz. Kullanıyorsunuz.

Hastaneye giderken de, 112'yi arayın. Durumu anlatın. Ona göre sizi alırlar. Yoksa şahsi veya yakınınızın arabasıyla gitmeniz, risk oluşturur.

Eve geçtiğinizde, tek bir odaya gidiyorsunuz. Tuvalet, banyo harici çıkmamalısınız. Yemeğinizi de, aileniz tek kullanımlık plastik tabakta veriyor. Evde dolaştığınızda da iki maske takmanız yararınıza olur.

Kronik hasta değilseniz -veya yaşlı- hastaneye sizi yatırmazlar. Evde 14 gün geçirmenizi isterler. Çünkü hastaneler şu anda daha kötü durumdalar.
 

Geri
Yukarı