CPU 100 derece olarak görünüyor

Imperius

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Afterburner'de CPU sıcaklığı sürekli 100 olarak gözüküyordu. Son 2 aydır olan bir problem RivaTuner'da bir problem vardır diyordum fakat AIDA64 indirdim, aynı problemin burada da devam ettiğini gördüm. Kontrol ettiğimde sıvı soğutmam normal bir şekilde çalışıyor, devir daim oluyor ve işlemci üstüne doğru şekilde oturttum. Macunu da 3 ay önce yeniledim. Eke görsel ekledim, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimal sensör arızası.
O sensörler genellikle ntc sensörler oluyor cpu içindeki bozulma ihtimalleri çok çok çok düşük yüzde 99 yazılım arızası donanımla alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum zaten öyle olsa sistem throttle etmeye çalışır belki de kapanır fan error vs verirdi. O sensörler bozulasaya dek cpu ölmüş olur zaten o yüzden sensörle alakalı olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum.

Core Temp'de aynısını okuyor. BCLK ile Overclock'un önünü açmak için BIOS'u elle kişiselleştirilmiş sürümünü yükledim fakat bahsettiğim gibi hata yeni başladı ben 1,5 seneyi aşkın bu BIOS sürümü ile kullanıyorum. Farklı bir olaya girdim mi diye düşündüm ama girmedim.

Dosya Ekleri

• core temp 111.jpg
    core temp 111.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 77
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı