CPU Anlık Isınma

Abdulkadir_ege

Megapat
Daha fazla  
Selamar, i5 9300H işlemcim var. Boşta 35-40 derecelerde geziyor. Bazen 60 dereceye çıkıp iniyor. Bu anormal bir şey mi?
Adsız.png

Arka planda çalışan herhangi bir uygulamadan anlık sıcaklığın inip yükselmesi gayet normal, hele bir de mobil işlemci olduğunu düşünüldüğünde 2x normal. :)
Aynen, celeron işlemcim var işlemci hızlı hızlı olmasına ama aniden ısı yükseliyor kendini kasıyor o kötü :).
Arada bir de müzik dinlerden mesela dırrr diye ses gelip görüntü donuyor ama bu 1 saniyelik felan gerçekleşiyor bu nedir?

Gayet normal ben undervolt işlemi yaptım gayet iyi yük altında bile sıcaklık.
Evet yük altından 85 i geçmiyor ama işte insan kaygılanıyor.
Sürücülerini günceller misin. :)
sürücülerim güncel
Cihazı ne zaman aldınız?
7 ay oluyor
Donma normal değil ancak anlık sıcaklık artışı ve sıcaklık değerleri mobil işlemci için normal.
ben pilde kullanıyorum genellikle donmanın bundan kaynaklı olabilir mi ?

Laptoplarda ThrottleStop kullanımı son dönemlerde baya arttı galiba ancak bu program laptoplar için uygun değil. Çünkü laptoplarda overclock ciddi sorunlar teşkil etmekte.Müzik dinlerken ses sorunları dahil işlemci için voltaj çekilmesine bağlı yaşadığınız bir sorun. Önerim bilgisayarınızı normal ayarlarında kullanmak. Laptopların belirli güç şemaları olduğu ve içlerinde overclock için uygun anakart komponentleri olmadığı için bir süre sonra işlemci veya anakart kaynaklı sorunlar da yaşamanız olasılık dahilinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı