CPU değiştirdikten sonra fan çok hızlı dönüyor

İşlemci sıcaklıkları yük altında olmadan bu değerler oldukça yüksek zaten belli bir ısıya ulaştığında sistem kendisini otomatik olarak kapatır ya da resetler. Fanın dönüş hızı normalde 2000 RPM SE bu değer risk altında 3000 RPM cıkabiliyor bu da işlemciyi sogutması ve normal sıcaklığına dönebilmesi içindir. Size tavsiyem macunu temizleyin, yeni de Arctix MX 4 macun alıp sürün sürme şekillerine dikkat edin, cünkü termal macunlarda gözle görülemeyen kristal iletgenler vardır.soğutma tam yerine oturmadıgından yada gizli bir trojen virüste sisteminize bunların yaptırır.
Yorumunuz mantıklı geldi. Benim görüşüm macundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Trojan bulaşma ihtimali imkansız, bu konularda çok bilgiliyimdir. Üstelik Kaspersky kullanıyorum. Yarın ilk işim yeni bir macun almak olacak.

Sonradan taktığınız işlemci ile önceki işlemcinizi Intel'in sitesinde karşılaştırdım ilk işlemci 45 nm 65W, ikinci taktığınız işlemcinin TDP değeri 105 W üretim teknolojisi 65 nanometre yani bu işlemcinin önceki işlemcinize göre fazla ısınması normal bu işlemci için daha iyi bir soğutma fanı alabilirsiniz.

Sonradan taktığınız işlemci ile önceki işlemcinizi Intel'in sitesinde karşılaştırdım ilk işlemci 45 nm 65W, ikinci taktığınız işlemcinin TDP değeri 105 W üretim teknolojisi 65 nanometre yani bu işlemcinin önceki işlemcinize göre ısınması normal bu işlemci için daha iyi bir soğutma fanı alabilirsiniz.
Sizce E8400 mü kullanmalıyım, yoksa Q6600 mü? Üstelik fan çok iyi çalışıyor. Hiç bir sesi yok, 1600RPM'i geçmediği sürece. Bir sorum daha olacak, 45nm teknolojisine sahip işlemciler daha mı iyi?

Evet Nanometre değeri düşük işlemciler daha iyidir,fakat çekirdek sayısı ve çalışma frekansı (Ghz) de önemlidir.Misal ikinci taktığınız işlemci ilk işlemcinizden üretim teknolojisi olarak geri olabilir ama 4 çekirdeğe sahip olduğu için bir tık daha iyi performans alabilirsiniz.Bence siz önceki işlemcinize geri dönün.

Evet Nanometre değeri düşük işlemciler daha iyidir,fakat çekirdek sayısı ve çalışma frekansı (Ghz) de önemlidir.Misal ikinci taktığınız işlemci ilk işlemcinizden üretim teknolojisi olarak geri olabilir ama 4 çekirdeğe sahip olduğu için bir tık daha iyi performans alabilirsiniz.Bence siz önceki işlemcinize geri dönün.
Merhaba, ben bu sabah macun alıp E8400'ü yenilemeye karar verdim. Zaten öyle fazla oyun oynamam, bana az güç çekip uzun ömür vaad edecek parçalar gerekti. E8400'ü mantıklı buldum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2021-03-27 123936.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı