Cpu Fan Hızlı Dönüyor

  • Konuyu başlatan OceanWave
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 7B
Bios' u açtım. Orada bile yazıyor 3000 rpm olduğu. Yani doğru. Kapatıp açtım açar açmaz aynı seste açıldı. Hep aynı duruyor. Eskiden hiç ses yoktu ısınınca ses gelmeye başlıyordu. Nerede yanlışlık yaptım anlamadım ki ? Daha 2 saat önce her şey düzgündü. Kasayı bir temizledim böyle oldu.

@Recep Baltaş Sizce ne yapmalıyım ?
 
Catalyst Control Center gir. AMD OverDrive sekmesinden fan hızını ayarla. Veya M5A97 LE R2.0'ın sitesinden AI Suite II indir. Fan Xpert uygulamasıyla yap.
 
@Recep Baltaş Lütfen yardımınız gerekiyor. Az önce oyuna girdim ve fan hızı 5000 rpm ' ye çıktı. Kasayı temizlemeden önce böyle değildi. Bende çareyi bios' a girip fan control yerinden Silent olarak ayarlardım fanı. Yoksa olmuyor. Çok hızlı çalışıyor. Neden böyle oldu yardım edin lütfen.

Yine 3500 rpm ' de geziyor. Koskoca sitede hiç mi kimse Fx6300 kullanmıyor ? Hiç mi yardım edecek kimse yok ya ?
 
Ne demek yanlış bir şey yapmadın ya? Sistem boştayken benim Hyper 212 Evo 800-1000Rpm arasında dönüyor ve gayet iyi soğutuyor. Ne demek 3000Rpm normaldir demek. Oyun oynarken yapılır anlarım da, sistem boştayken bildiğin soğutucunun ömrünü azaltırsınız.

Catalyst Control Center'dan indirebilirsin hızını. 800-1500Rpm arasında tutabilirsin.
@Silinen üye hocam benim soğutucumda Hyper 212 EVO. Neden 650-660 RPM 'de dönüyor. Düşük değil mi?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı