CPU Fanın Gürültülü ve Hızlı Çalışması

kolay gelsin yük altında kaç derecelere geliyor acaba? açıkcası aklıma ilk gelen soğutucunuz işlemciye iyi temas etmemesi veya kullandığınız termal macundan kaynaklanabileceği .
Arkadaşlar evet stok fan kullanıyorum. Yük altındayken 55-60 dereceye kadar çıkıyor. Termal macun işlemi, vida sıkıştırma vs. bunları yaptım. Galiba Fanda sorun var :)

Şimdi yükteki değerlerde bir sorun yok ama, boştaki değerler yine fazla. Boşta olan bir işlemci için 50 derece ve 3300 RPM bayağı yüksek.

Stok fan yerine kule tipi PWM soğutucu takarsan daha faydalı olur.

Benim soğutucum mesela yük altında 800-1100 RPM arası çalışıyor. İşlemci de boşta en fazla 30 dereceyi görüyor, o da havalar ısındığından dolayı.

Merhaba arkadaşlar. Eskiden Windows 7 kullanırken hiçbir ısınma, gürültü gibi sorunlar yoktu. Windows 10'a geçtiğimden beridir sürekli fan gürültülü çalışıyor. İşlemci de bir o kadar ısınıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yeni fan mı almak gerek?
Not: İşlemci Xeon E5450

Resimde gördüğünüz gibi ortalama sıcaklıklar ve RPM bu şekilde.
Kasa içi hava akışınız nasıl? Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?
Arkadaşlar evet stok fan kullanıyorum. Yük altındayken 55-60 dereceye kadar çıkıyor. Termal macun işlemi, vida sıkıştırma vs. bunları yaptım. Galiba Fanda sorun var :)
havalar ısındı yük altında 55-60 derece gayet iyi

Kasa içi hava akışınız nasıl? Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz?

havalar ısındı yük altında 55-60 derece gayet iyi
Soğutucu olarak şunu kullanıyorum

Arkadaşlar aslında Windows 7 kullanırken hiç sıkıntı yoktu. 10'a geçtikten sonra RPM arttı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı