CPU Isınıyor ve "55 00 19 4C" Debug Led Hatası

Kenshin

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar. Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarımı temizledikten sonra işlemcimin boşta 70-75 derecelerde olduğunu gördüm. Ardından yükteki değerlerini ölçtüğümde 100 dereceye kadar çıkıp bir daha boşta olsa bile düşmediğini anladım.

İlk işim hemen 2 yıldır değiştirmediğim macunu değiştirmekti. Macunu değiştirdikten sonra Debug led'de görülen "55 00 19 4C" hatasını aldım ve bilgisayar açılmıyordu kısa bir araştırmadan sonra tek RAM ile açabildim ancak bir daha düzeltemedim.

Anakartımın CPU pinlerinden bir kaç tanesinin yamulduğunu gördüm ve yetkili servise gönderdim. Onlar da kartın sağlam olduğunu ve yamuk pinlerin düzeltildigini söylediler.

Kurulumu yaptım ancak Debug led hatasının halen devam ettiğini gördüm. Sıcaklık değerleri ise 2 saat boyunca normaldi. Hatta stress test yaptığımda maksimum 58 dereceye kadar çıkabildi. Google Chrome'u açtığım anda fan sesleri arttı ve işlemci tekrar 100 dereceye fırladı.

Evet neredeyse yapmadığım şey kalmadı ve bu durum çok saçma ve can sıkıcı.

MSI Gaming M5 Z170A
Hyper Fury 2666Mhz 2x8 16 GB
i5 6600K
MSI GTX970

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome'u açtığınızda, işlemci kullanımı %100'e fırlıyor ve fan sesleri artıyor? Belki de anakartın voltaj kontrolcüleri, fan kontrolcüleri ya da ısı ölçme merkezleri sıkıntılıdır. Eğer ısı ölçümlerinde sorun varsa, fan kontrolcüleri istemsizce fanları tavan yapar. Memtest86+ ile belleklerinizi deneyin. BIOS'unuzu güncelleyin. Bir de anakartınızın kullanma kılavuzuna başvurun. Orada büyük ihtimalle hata kodlarının anlamları yazıyordur.

İşlemci kullanımında hiç bir sıkıntı yok ama ısı bir süre sonra 100 derecelere kadar çıkıp bilgisayarı kastırıyor. Bios güncelleme ve memtesti denedim sorun hala aynı ve ramlerde bir sorun çıkmadı.

Bu sefer komple bilgisayarı servise vermeyi düşünüyorum. Tek denemediğim format kaldı ki formatlık bir durum olduğunu sanmıyorum?

Edit: Corsair vs650 watt Güç kaynağı ve Silverstone Tundra td03-lite Sıvı soğutma

CPU pinlerinden bir kaç tanesi yamulmuş demişsiniz. Her teknik servisin yaptığı şey, -genelde- arızayı tamir edip, başka bir arıza ile cihazı geri göndermektir. Ya da şöyle olabilir, bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir. Taradınız mı?

Bir kaç seneden beri virüs programı kullanmıyorum. Teknik servis ise garantimin bitmesine rağmen ücretsiz bir şekilde müsteri memnuniyeti için onarımını yaptığını söyledi.

Antivirüs Programı indirip tarayana kadar kesinlikle işlemcim 100 derecelere çıkacaktır ve garip olan ben kapatana kadar sistem kendini kapatmıyor.

Söylediklerinize katılıyorum. Cpu 100 derecelerde iken elimi rahatlıkla işlemcinin üzerindeki sıvı soğutmaya koyabiliyorum ve radatörden çıkan hava gerçekten soğuk.

Başka ne yapmamı önebilirsiniz ?

İlk mesajda dediğim gibi, anakartınızın kullanma kılavuzundan, hata kodlarının anlamlarına bakın.

Z170A Gaming M5 post code 55 error
Bu linkte, 55 hata kodu, CPU pinlerinin yamukluğundan kaynaklanan bir sorundan dolayı bu hata kodu alınmış, pinler kısa devre yapıyor mu, yamulmuş mu, kontrol edin.

00 hata kodu da CPU'dan kaynaklı bir hata sonucu oluşuyor gibi görünüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı