qiwi
Centipat
2 yıldır kullandığım masaüstü bilgisayarımı temizlik ve fan konfigürasyonunu değiştirmek için açtım işlemciyi çıkarttım yeniden thermal paste ekleyip kapattım. Fakat bilgisayara güç gidiyor fanlar, anakart, ekran kartı çalışıyor RAM'lerin ışıkları yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.
Anakart Asus Hero alpha VIII
İşlemci 6700K (Corsair H115i sıvı soğutma)
Ekran kartı Seahawk Geforce 1080 sıvı soğutma
4 adet Corsair 8 gb lık RAM mevcut
CMOS resetlemeyi denedim. Tek RAM çalıştırmayı denedim. CPU pinlerine baktım herhangi bir yamukluk görülmüyor. Ekran kartı çıkarttım taktım ekran akrtsız çalıştırmayı denedim. Bütün kabloları tek tek tekrar kontrol ettim hepsi yerinde.
Bilgisayarı çalıştırmaya başladığımda ekran aydınlanıyor sonrasında "no display diyor" Anakart üzerinde "0A" diye hata veriyor. Dolayısıyla BIOS'a dair giremiyorum. Ama bütün bileşenlere güç gidiyor ve çalışıyor gözüküyor.
Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir çözemedim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Anakart Asus Hero alpha VIII
İşlemci 6700K (Corsair H115i sıvı soğutma)
Ekran kartı Seahawk Geforce 1080 sıvı soğutma
4 adet Corsair 8 gb lık RAM mevcut
CMOS resetlemeyi denedim. Tek RAM çalıştırmayı denedim. CPU pinlerine baktım herhangi bir yamukluk görülmüyor. Ekran kartı çıkarttım taktım ekran akrtsız çalıştırmayı denedim. Bütün kabloları tek tek tekrar kontrol ettim hepsi yerinde.
Bilgisayarı çalıştırmaya başladığımda ekran aydınlanıyor sonrasında "no display diyor" Anakart üzerinde "0A" diye hata veriyor. Dolayısıyla BIOS'a dair giremiyorum. Ama bütün bileşenlere güç gidiyor ve çalışıyor gözüküyor.
Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir çözemedim.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: