Çözüldü CPU'nun uzun süreli 90 derecenin üstünde çalışması problem yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, GameGaraj Slayer 5XL - 3050Ti laptopum var. 11400H, 3050Ti 60 ya da 75W hatırlamıyorum. PUBG kurdum, FPS 120-170 arası sorun yok da, CPU 90 derecenin üstünde sürekli. 90-97 arasında. 95'in üstüne ani sıçrama harici çıkmıyor 90-94 arasında genellikle. GPU desek o da sanırım laptop sessiz modda olduğu için 80'lere çıktı, turbo fanı açınca 72'lere düştü ama CPU düşmüyor. Böyle gün içinde 2-3 saat veya 4-5 saat PUBG veya ağır oyun oynasam, sorun yaratır mı bu sıcaklıklar?
Laptop soğutucum yok.

Çözüm
Kanka sıcaklıklar yüksek ama laptop için çok anormal değil. 11400H işlemciler 90 üstüne çıkabiliyor, özellikle uzun süre yük altındaysa. 90-94 arası takılması normal, 95 üstü sürekli değilse sıkıntı yaratmaz ama uzun vadede termal macun kuruyabilir, throttling başlayabilir. Turbo fan açık tut, arka tarafı biraz yükselt, soğutucu şart değil ama olsa iyi olur. Günlük 2-5 saat oynamak sıkıntı yaratmaz şimdilik ama sıcaklıklar böyle kalırsa ileride performans düşüşü olur. Dilersen bir termal macun yenilet ilerleyen zamanda.
Kendini yüksek performansa alıyordur prize takınca.

Ben nihai performansta kullanıyorum, yani şarjda değilken ya da şarjı takınca güç planında bir değişiklik olmuyor ayrıca şarjda FPS daha düşük oluyor bazen.

İdeal değil. Günde 2-5 saat bu sıcaklıklarla oynamak zamanla performans düşüşü ve termal macun kurumasına neden olur.

Bunun önüne geçmek için turbo fanı sürekli açık tutup oyunlarda performans modunu seçersiniz ve imkan oldukça periyodik bakımlarını yapmalısınız.

Ek olaraktan cihazın altı sürekli açık olsun. Soğutucu elzem değil.

Merhaba, GameGaraj Slayer 5XL - 3050Ti laptopum var. 11400H, 3050Ti 60 ya da 75W hatırlamıyorum. PUBG kurdum, FPS 120-170 arası sorun yok da, CPU 90 derecenin üstünde sürekli. 90-97 arasında. 95'in üstüne ani sıçrama harici çıkmıyor 90-94 arasında genellikle. GPU desek o da sanırım laptop sessiz modda olduğu için 80'lere çıktı, turbo fanı açınca 72'lere düştü ama CPU düşmüyor. Böyle gün içinde 2-3 saat veya 4-5 saat PUBG veya ağır oyun oynasam, sorun yaratır mı bu sıcaklıklar?
Laptop soğutucum yok.
Laptopların genel sıkıntısı işte. Airflowu düzgün yapın temizlettirin.

MSI Thin kasalı bir laptopun var, bu sıcaklıklar normal o laptop için. Laptopa bakım yapmanı ve termal ped kullanmanı tavsiye ederim, büyük bir etki yaratır. Oyunlarda 90 derecede dolaşmasının çokta bir zararı olmaz ayrıca, oyun dışında da böyleyse kaliteli bir soğutucu şart.

MSI Thin kasalı bir laptopun var, bu sıcaklıklar normal o laptop için. Laptopa bakım yapmanı ve termal ped kullanmanı tavsiye ederim, büyük bir etki yaratır. Oyunlarda 90 derecede dolaşmasının çokta bir zararı olmaz ayrıca, oyun dışında da böyleyse kaliteli bir soğutucu şart.
Hocam işlemci sıcaklıkları aşırı saçma. Sessiz modda kalmış, Opera'da 94-98 derece olmuş CPU sabit. Kapatınca 50-55 oluyor, aniden 90 olup geri iniyor.

Hocam işlemci sıcaklıkları aşırı saçma. Sessiz modda kalmış, Opera'da 94-98 derece olmuş CPU sabit. Kapatınca 50-55 oluyor, aniden 90 olup geri iniyor.

Çok takılıyorsanız sıvı metalle de kesin çözüme ulaşabiliriz. Eğer ilgilenirseniz nasıl yapılacağı hakkında yönlendirme yapabilirim.

Sanırsam Sword kasalar hocam. Emin değilim tabii ama yine iyi değil soğutması. Hatta iç soğutması rezalet, dandik bir dağıtımı var. Tüm yük soldaki fanda (laptopun solu).
1745172431595.png

Çok takılıyorsanız sıvı metalle de kesin çözüme ulaşabiliriz. Eğer ilgilenirseniz nasıl yapılacağı hakkında yönlendirme yapabilirim.
Aman hocam, ona bulaşmayalım.

Akmasına karşın kapton bant ile koruma yapabilir ve ek olaraktan fazla sürülmesine gerek yok.
O da vardı.

Sanırsam Sword kasalar hocam. Emin değilim tabii ama yine iyi değil soğutması. Hatta iç soğutması rezalet, dandik bir dağıtımı var. Tüm yük soldaki fanda (laptopun solu).
Eki Görüntüle 2474394

Aman hocam, ona bulaşmayalım.
Soldakinde derken nasıl hocam ora mı daha fzla ısınıyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı