CR-6 SE 3D printer yandı

hamzaNERAZ

Kilopat
Merhabalar. Henüz yeni aldığım CR-6 SE 3D printer bir süre önce açılmamaya başladı. Fanlar, ışıklar, ekran hiçbir şey çalışmıyor. Ben de aç kapa derken, makine açıkken voltaj ayarını değiştirdim açık olduğunun farkında olmadan. Bir anda pat etti dumanlar çıktı. Anakartı yandı sanırım. Garanti kapsamaz herhalde. Nerede yaptırabilirim bu makineyi acaba? Her yere götürebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantiden ümidi kesme bence, bir konuş durumu belirt her şeyi en başta ki durumuna getirip öyle götürmenin sana faydası dokunacaktır.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Anakartı değil de güç kaynağını (kısmen) yakmışsınız ve bu durum garanti dışıdır. Elektronikçi biri varsa yakınlarınızda, elektrik yolunu takip ederek yaktığınız parçaların tamamını değiştirebilir ve bu da yeni güç kaynağı almaktan çok daha ucuza gelecektir. Voltaj ayarını makine kapalıyken de değiştirip güç verseydiniz aynı şey olacaktı.

Not: voltaj ayarıyla oynayarak ben de güç kaynağı patlatmıştım, oradan biliyorum :D

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Anakartı değil de güç kaynağını (kısmen) yakmışsınız ve bu durum garanti dışıdır. Elektronikçi biri varsa yakınlarınızda, elektrik yolunu takip ederek yaktığınız parçaların tamamını değiştirebilir ve bu da yeni güç kaynağı almaktan çok daha ucuza gelecektir. Voltaj ayarını makine kapalıyken de değiştirip güç verseydiniz aynı şey olacaktı.

Not: voltaj ayarıyla oynayarak ben de güç kaynağı patlatmıştım, oradan biliyorum :D
Umarım dediğiniz gibi sadece güç kaynağındadır sorun da ucuz atlatırız. Elektronikçiden önce bir garanti denemeyi düşünüyorum hatta gerekirse para verip garanti servisine yaptırabilirim. @Hersiti sosyalde dolaşırken sizin konunuza denk geldim. Aynı şeyleri yaşamışız garantiye ulaştınız mı daha sonrasında nasıl bir yol izlediniz ve nasıl sonuçlar aldınız rica etsem anlatabilir misiniz?

Umarım dediğiniz gibi sadece güç kaynağındadır sorun da ucuz atlatırız. Elektronikçiden önce bir garanti denemeyi düşünüyorum hatta gerekirse para verip garanti servisine yaptırabilirim. @Hersiti sosyalde dolaşırken sizin konunuza denk geldim. Aynı şeyleri yaşamışız garantiye ulaştınız mı daha sonrasında nasıl bir yol izlediniz ve nasıl sonuçlar aldınız rica etsem anlatabilir misiniz?
Aldığım yerle iletişime geçtim ve ürünü göndermemi istediler. Birkaç gün geçtikten sonra 2000TL (O zaman o paraya almıştım.) iade ettiler. Fakat ürünün para iadesi yapıldığı zaman ürünün sıfırı bir anda 3000TL'ye çıktı. Tabi bende başka yazıcılara baktım, ANET ET4 yazıcıyı aldım. Şu anda kullanmaktayım bu yazıcıyı.

Merhaba arkadaşlar "Son durum ne oldu?" "Voltaj ayarıyla oynarsanız ne olur?" gibi soruları cevaplayayım:

Garanti servisine İstanbul'a yolladım. Tabii ki kullanıcı hatası dediler. Güç kaynağı ve anakart yanmış ve bunların değiştirilmesine ürünün fiyatının dörtte biri kadar bir ücret ödedim. Yani voltaj ayarını kontrol edeyim derken dikkatli olun arkadaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı