Çözüldü Crack oyun indirmek zararlı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Korsan oyun tercih eden oyuncuların neredeyse tamamına yakını bir botnet üyesidir. Hackerlar için revaçta bir oyunun korsanını çıkarmak ya da hazır kırılmış bir oyuna müdahale etmek bulumaz bir nimettir. %100 bir sorun olacak diyemeyiz ama büyük bir oluşumun parçası oluyorsunuz. Pc ye indirdiğiniz jpeg-pdf dosyasından bile virüs-zararlı yeme ihtimaliniz çok yüksekken pc ye bilerek-isteyerek antivirüsü kapatarak bilinmeyen bileşenli program yüklemek ciddi manada cesaret isteyen bir şey.

Korsan oyun tercih eden oyuncuların neredeyse tamamına yakını bir botnet üyesidir. Hackerlar için revaçta bir oyunun korsanını çıkarmak ya da hazır kırılmış bir oyuna müdahale etmek bulumaz bir nimettir. %100 bir sorun olacak diyemeyiz ama büyük bir oluşumun parçası oluyorsunuz. PC'ye indirdiğiniz jpeg-PDF dosyasından bile virüs-zararlı yeme ihtimaliniz çok yüksekken PC'ye bilerek-isteyerek antivirüsü kapatarak bilinmeyen bileşenli program yüklemek ciddi manada cesaret isteyen bir şey.

Evet bu gerçekten çok riskli bir iş ama asgari ücretle çalışıyorsan veya öğrenci isen gidip de oyuna 1000 TL veremezsin. Eğer çok istersen belki Linux + Windows yapabilirsin. Günlük işlerde Linux kullanırsın oyun oynayacağın zaman Windows'a geçersin.

İndirirken nelere dikkat etmeliyiz hocam peki?
Release grupları kırdıkları oyunları yayınlarken partlara ayırır. Bugün bu durum hala böyledir diye düşünüyorum açıkçası (Scene kuralları sık sık değişmez). Bu partların da CRC32 doğrulamasını paylaşırlar.

Tabi her şeyde olduğu gibi korsanda da hazıra konup partlarla uğraşmak istemeyen tembeller için bunları tek bir dosya haline getirip içine de mutfaktan bir iki trojan karıştıran siteler mevcut.

Bana göre en güvenilir kaynaklar sırayla Usenet (Hala varsa tabi) > Torrent > korsan paylaşım yapan siteler olarak gider.

Release grupları kırdıkları oyunları yayınlarken partlara ayırır. Bugün bu durum hala böyledir diye düşünüyorum açıkçası (scene kuralları sık sık değişmez). Bu partların da CRC32 doğrulamasını paylaşırlar.

Tabii her şeyde olduğu gibi korsanda da hazıra konup partlarla uğraşmak istemeyen tembeller için bunları tek bir dosya haline getirip içine de mutfaktan bir iki trojan karıştıran siteler mevcut.

Bana göre en güvenilir kaynaklar sırayla usenet (hala varsa tabii) > Torrent > korsan paylaşım yapan siteler olarak gider.

Sağ olun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Release grupları kırdıkları oyunları yayınlarken partlara ayırır. Bugün bu durum hala böyledir diye düşünüyorum açıkçası (Scene kuralları sık sık değişmez). Bu partların da CRC32 doğrulamasını paylaşırlar.

Tabi her şeyde olduğu gibi korsanda da hazıra konup partlarla uğraşmak istemeyen tembeller için bunları tek bir dosya haline getirip içine de mutfaktan bir iki trojan karıştıran siteler mevcut.

Bana göre en güvenilir kaynaklar sırayla Usenet (Hala varsa tabi) > Torrent > korsan paylaşım yapan siteler olarak gider.
Genel olarak şuan en iyi kaynak kaşıkçı abla tabii bazıları bu kaynaktan alıp kendi sitelerine koyup araya trojen serpiştiriyorlar. Ne olursa olsun indirilecek yerin iyi olması lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı