Bulaşmadı. Ha bu demek değil ki bulaşmayacak, ama düzgün yerden indirip düzgün bir gerçek zamanlı koruma programı kullanırsanız sıkıntı olmaz.
Dostum senin kuyumcun olsa ve hırsız durmadan senden altınını çalsa hoşuna gider mi?
Yanlış argüman. Korsan=Hırsızlık argümanında bulunurken gözden kaçırdığınız şey, hırsızlık argümanında ileri sürdüğünüz ürünlerin fiziksel olarak üretildiği, veya işlendiği, veya en kötü fiziksel bir girdisinin olduğu. Yani, o kuyumcu sizden sürekli altın çaldığı zaman, sizi zarara sokmuş oluyor, ve altın sizin mülkiyetinizdeyken, artık hırsızın mülkiyetine geçiyor. Yani hırsızlık, bir kişinin mülkiyetinde (yasal olarak zilyetlik dahi yeterli) olan bir şeyi, o kişinin kullanımından yoksun kılmanız, mülkiyetini engellemenizdir. O altınlar artık yok, gittiler.
Korsan durumunda ise, siz zaten sınırsız kopyası olan bir şeyi alırsınız. Sınırsız olan şeyi kopyaladığınız zaman, eksilen bir şey olmaz. Zaten bu yüzden korsan hırsızlık olarak değerlendirilmez, yasal olarak da hırsızlık değil, ''copyright infringment'' olarak kabul edilir. Yani sizin durumunuza uygularsak şöyle oluyor, benim bir kopyalama cihazım var, istediğim şeyi kopyalayabiliyorum, sizden de bir şey eksilmiyor. Hırsızlığın aksine, asıl mal da ortadan kaybolmuyor. Ben sadece asıl malın bir kopyasını alıyorum. Asıl malın kullanımından da yoksun kılmıyorum.
Aklınıza şöyle bir soru gelebilir, peki ben bu ürünü satın almak yerine kopyaladığımda, ya da bir kopyasını ücretsiz kullandığımda, yapımcı zarar görmüyor mu? Benim burada duruma göre iki farklı görüşüm var. İmkanı olan oyunu almalı. İmkanı olduğu takdirde almayan kişi, yapımcının cebine girecek parayı engelliyor, bu tam hırsızlık olmasa da hırsızlığa baya baya yakın bir şey. İmkanı olmayan ise oyunu korsan oynayabilir, şundan ötürü: Eğer kişinin durumu yoksa, zaten yapımcının cebine girecek bir para yok demektir. Dolayısıyla kişi korsan oynayarak, yapımcıya zarar vermez çünkü eğer korsan oynamasa, oyunu zaten satın alamayacaktır. Ancak korsan oynayan kişiler de bu yaptıklarıyla övünür gibi davranmamalı bence. Her şeyden önce etik değil. ''Bakın, para ile sunulmuş bir şeyi bedava oynuyorum'' diyerek, emeğin karşılığını verenlere enayi gözüyle bakmak sağlıklı değil.