Anlatamazsın, önemseme.
Crack yaparken kimseden bir şey eksilmiyor fakat hırsız oluyorsun ne hikmetse
Linçleyenlerin çoğu sen bedavaya oyun oynarken kendisi para ödedi diye çıldırdığı için linçliyor. Ki linç kültüründen bahsediyoruz, bu bile ciddiye almamanız için bir sebep.
format atma bedava indir yazmış gitmiş MEMZ indirmiş.Problem: O gencin haftalık 20-30 TL harçlıkla (ortalama böyledir) 400 tane oyun alamaması.Problem?
Dostum senin kuyumcun olsa ve hırsız durmadan senden altınını çalsa hoşuna gider mi?Anlatamazsın, önemseme.
Crack yaparken kimseden bir şey eksilmiyor fakat hırsız oluyorsun ne hikmetse
Linçleyenlerin çoğu sen bedavaya oyun oynarken kendisi para ödedi diye çıldırdığı için linçliyor. Ki linç kültüründen bahsediyoruz, bu bile ciddiye almamanız için bir sebep.
En son sanırım Metro Exodus aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 40 TL civarıydı. İndirimleri takip ederseniz gayet ucuza güzel oyunlar var.Problem: O gencin haftalık 20-30 TL harçlıkla (ortalama böyledir) 400 tane oyun alamaması.
Hmm, o altın benden eksilmeyecekse çalabilir sıkıntı yok. Veya altınları kopyalayıp kopyalayıp dağıtabiliyorsam sıkıntı değil.Dostum senin kuyumcun olsa ve hırsız durmadan senden altınını çalsa hoşuna gider mi?
Yanlış argüman. Korsan=Hırsızlık argümanında bulunurken gözden kaçırdığınız şey, hırsızlık argümanında ileri sürdüğünüz ürünlerin fiziksel olarak üretildiği, veya işlendiği, veya en kötü fiziksel bir girdisinin olduğu. Yani, o kuyumcu sizden sürekli altın çaldığı zaman, sizi zarara sokmuş oluyor, ve altın sizin mülkiyetinizdeyken, artık hırsızın mülkiyetine geçiyor. Yani hırsızlık, bir kişinin mülkiyetinde (yasal olarak zilyetlik dahi yeterli) olan bir şeyi, o kişinin kullanımından yoksun kılmanız, mülkiyetini engellemenizdir. O altınlar artık yok, gittiler.Dostum senin kuyumcun olsa ve hırsız durmadan senden altınını çalsa hoşuna gider mi?
Hemen hesaplayayım. Okula gidiyorsan ve yemeği orada yiyorsan, o harçlıktan hemen hemen hiç para kalmaz. Gitmiyorsan diye düşünelim. İlk hafta sinemaya gittin. İkinci hafta kitap aldın. Üçüncü hafta arkadaşlarınla dışarı çıktın. 4. hafta oyun almak için kenara 25 TL koydun. 100 TL'lik bir oyun için 4 ay bekleyeceksin. Kısaca kendi gelirin yoksa o kadar oyun almak kolay değil. Tabii bazı ailesinin geliri yüksek kişiler fazla harçlık alıyordur o zaman normalleşiyor. Ancak ülkenin %50si asgari ücretle çalıştığı için geneli benim dediğim gibi. Bu arada hem annen hem baban asgari ücretle çalışıyorsa bu harçlıkları alırsın. Yoksa başka bişey alırsın ama şimdi söylemeyeyim anladın sen.En son sanırım Metro Exodus aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 40 TL civarıydı. İndirimleri takip ederseniz gayet ucuza güzel oyunlar var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.