Crack program, oyun kullanılmalı mı?

İnsanlar çok garip, hırsızlık yapıyor ve bahane olarak da "fiyatlar çok yüksek" diyor. Arkadaşlar nasıl bahanelerle kendinizi ikna ettiğinizin bir önemi yok. Korsan = hırsızlıktır. Ha kullanırsın kullanmazsız o senin bileceğin iş. Ama suç işliyorsun, hadi suçu geçtim hak yiyorsun.
Öğrenciyken antivirsüm dahil orijinal bir oyun-uygulamam yoktu laptopumda. Ama yeni laptopumdan sonra your uninstaller dhil hiçbir uygulamayı korsan kullanmadım. Oyun oynamak istediğimde indirime girmesini bekliyorum. Çok çok merak ediyorsam hesap olarak alıp oynuyorum.

Aldığın Steam hesaplarının korsandan farkı ne?

Madem durumunuz yok, adama zaten para gitmeyecek. O zaman çal gitsin.
Çalmak ile kopyalamak arasında fark vardır.
Senin dediğin pantolon telefon gibi ürünlerin hem üretim hem de kopya masrafları vardır. Ancak oyunlarda kopya masrafı yok. olmayacak bunu anlamıyorsun(uz) maddi şeyler ile karşılaştırılması saçma ve bir o kadar da yanlış bir tavırdır.

Hocam sizin şu garip mantığınıza göre alamayacak durumda olduğunuz herşeyi çalabilirsiniz. Madem durumunuz yok, adama zaten para gitmeyecek. O zaman çal gitsin. Çok ilginç kafalar var. Korsan=hırsızlık dediğim cevabımı beğenmemişsiniz bir de...
En çok güldüğüm argüman. "KorSon ÇolmOk oLO OşOttOR Hoo!"
Anlamıyorum neden hep aynı argüman ile geliyorsunuz.

Aldığın Steam hesaplarının korsandan farkı ne?
Steam aile hesabı gibi düşün.

En çok güldüğüm argüman. "KorSon ÇolmOk oLO OşOttOR Hoo!"
Anlamıyorum neden hep aynı argüman ile geliyorsunuz.
Korsan=hırsızlık da ondan. Nasıl ki adam öldürmek suçsa. Yasada korsan yazılım için suç yazıyor.

Korsan ile adam öldürmeyi karşılaştıranı ilk defa gördüm. Lütfen düzgün bir argüman bul öyle gel. :D
Yazdıklarımı anlayarak okursanız 2 sinin de suç olduğundan bahsediyorum. adam öldürmeyle korsanı karşılaştırmıyorum. Sadece İkinin de suç olduğunu söylüyorum. Yasalarda suç kabul edilen bir şey için ekstra argüman sunmaya gerek yok bence.

Yayanlar, ticari kullananlar ve üzerinden para kazananlar için.
Senin evde indirdiğin crack Minecraft için hapise atmazlar seni.

Oyle bile olsa Mernis data var her 50 kişiden birinde ? Bu daha büyük suç?
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununu incelerseniz kullananlar hakkında da 1-2 birşey yazılmış.

Yazdıklarımı anlayarak okursanız 2 sinin de suç olduğundan bahsediyorum. adam öldürmeyle korsanı karşılaştırmıyorum. Sadece İkinin de suç olduğunu söylüyorum. Yasalarda suç kabul edilen bir şey için ekstra argüman sunmaya gerek yok bence.
1- Üstekki arkadaş dedi. Sadece yaymanın suç olduğunu söyledi. Evindeki korsan GTA V için seni tutuklamazlar.
2- Satılan steam hesapları da korsan. Adam 25TL kazanacak ise bu hesap satanlar yüzünden dolaylı yoldan zarara giriyor. Sen hesap alınca, aslında korsan oyuna para vermiş oluyorsun.
3- Korsan hırsızlık değildir. Bir ürünün kopyalama maliyeti olur. Sen onu çalarsan kopyalama maliyeti açısından firma zarara girer. Ama oyun dünyasında kopyalama diye bir şey yoktur. Sen sadece oyunu satacağın platforma oyun dosyalarını yüklersin. O platform satar.
Umarım anlamışsındır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı