Crack yazılımların gerçek yüzü

Hayır, orada yanlışım olduğunu kabul ediyorum çünkü orada yazmayı unuttuğum bir şey var. Arkadaşın bilgisayarı daha önceden virüs yemiş olduğundan dolayı, donanım veya yazılımsal olarak virüslerin hala duruyor olabileceğinden dolayı av programının hacklenmiş olma ihtimalini de düşünmemiz gerekiyor.

Ayrıca her crack virüstür diyemeyeceğimizi biliyorum çünkü crackleyen kişi bensem içine virüs atmadığım sürece temiz bir şekilde oynayabilirim ama değilsek içerisine virüs konulup konulmadığını anlamamız için detaylı bakmamız gerekiyor. Gidip de sadece Avast, Kaspersky taramasıyla bunların yapılamayacağını düşünüyorum çünkü yeni nesil bilmediğimiz tarzda güçlü virüsler çıkıyor. Tam indirdikten sonra açılmadan bile virüs yeme ihtimallerimiz varken crackli bir uygulamanın setup dosyası çalıştırılarak virüs yemek çok daha fazla artıyor.

Söz konusu "crackli oyunum var ve tamamen virüssüz" olunca, haliyle ciddi bir kanıta ihtiyacımız oluyor ve burada kanıtı atan kişiye güvenemeyiz. Bunun kanıtlanması için siber güvenlik hakkında bilgisi olması gerekir diye düşünüyorum.

Hocam şunu da ekleyeyim ben bahsettiğim virüsü yedikten sonra format atmıştım. BIOS virüsü olmadığına göre alttaki ihtimal de gidiyor.

Arkadaşın bilgisayarı daha önceden virüs yemiş olduğundan dolayı, donanım veya yazılımsal olarak virüslerin hala duruyor olabileceğinden dolayı av programının hacklenmiş olma ihtimalini de düşünmemiz gerekiyor.
 
Uç örneklere bakacaksan mikrokontrolcülere kadar sızmak mümkün? Peki bu ne ifade ediyor, hiçbir şey.

Kişiden kişiye değişen bir durum. Siz crack yazılımlara karşı rahat olan birisisiniz ve genel olarak çoğu insan da öyle. Hal böyle olduğu için sonuçlarına da katlanıyorsunuz. Mesela bir zamanlar Türkiye de aşırı fazla zombi bot olduğunu duymuştum.
Hocam şunu da ekleyeyim ben bahsettiğim virüsü yedikten sonra format atmıştım. BIOS virüsü olmadığına göre alttaki ihtimal de gidiyor.

Tamam ama siz bir siber güvenlikçi değilseniz. Sizin virüsü temizlediğinizden emin olamayız? Hatta siber güvenlikçiler bile virüs giren bir bilgisayarın %100 temiz olduğunu garanti edemez diye düşünüyorum.
 
Hayır, orada yanlışım olduğunu kabul ediyorum çünkü orada yazmayı unuttuğum bir şey var. Arkadaşın bilgisayarı daha önceden virüs yemiş olduğundan dolayı, donanım veya yazılımsal olarak virüslerin hala duruyor olabileceğinden dolayı AV programının hacklenmiş olma ihtimalini de düşünmemiz gerekiyor.
Sistemde virüs ve onun zararlı etkileri mevcutsa zaten baştan kaybetmiş sayılırsın. Enfekte olmuş sisteme crack yüklersem şöyle olur mu, böyle olur mu diye soracağın soruların bir anlamı yoktur sonuç olarak.

Ayrıca her crack virüstür diyemeyeceğimizi biliyorum çünkü crackleyen kişi bensem içine virüs atmadığım sürece temiz bir şekilde oynayabilirim ama değilsek içerisine virüs konulup konulmadığını anlamamız için detaylı bakmamız gerekiyor. Gidip de sadece Avast, Kaspersky taramasıyla bunların yapılamayacağını düşünüyorum çünkü yeni nesil bilmediğimiz tarzda güçlü virüsler çıkıyor.
Bunun için "güvenilir kaynak" diyoruz.

Söz konusu "crackli oyunum var ve tamamen virüssüz" olunca, haliyle ciddi bir kanıta ihtiyacımız oluyor
Yasal yükümlülüğü bulunmayan kapalı kaynak her program için söylenebilir.
 
Neden gülüyorsunuz ki? AV programlarını geçen virüslerin olmadığını falan mı düşünüyorsunuz? Girin bakın internette bazı kişiler virüs programlarını geçen virüsler yazmış. - Tabii ki şu an genel olarak eski videolar var çünkü yeni olanlar Dark web gibi yerlerde satılıyor olabilir-
Eğer Dark Web'e falan girmezseniz ve bildiğimiz kişilerin cracklerini indirirseniz o tip virüslerle karşılaşmak imkansız. Yani normal bir kullanıcı o tip virüslerle kendisi özellikle indirmediği sürece karşılaşamaz. Bunu iddia etmek de gerçekten komik. Ski****, Relo**** vb. bilindik korsancıların cracklediği ve içinde öyle bir virüs olan oyunun linkini atın sizden özür dileyeceğim.
 
Yasal yükümlülüğü bulunmayan kapalı kaynak her program için söylenebilir.
Burası da önemli bir nokta, Windows'un davranışlarına bakarsak casus yazılım eylemleri gerçekleştiriyor açık açık, NSA'nın isteğiyle kaç açık kapının bilinçli biçimde bırakıldığı belli değil ama ben burada Windows zararlı yazılım dersem yanlış bilgilendirmeden ceza yerim.
Tamam ama siz bir siber güvenlikçi değilseniz. Sizin virüsü temizlediğinizden emin olamayız? Hatta siber güvenlikçiler bile virüs giren bir bilgisayarın %100 temiz olduğunu garanti edemez diye düşünüyorum.
Ben de sana birkaç soru sorayım. Intel ve AMD'nin işlemcilerin komut setlerinde açık bırakmadığı, özellikle duyurmadığı ne malum? Anakart üreticilerinin BIOS'a zararlı enjekte etmediği, AMD ve NVIDIA'nın sistemimde bilinçli açıklar bırakmadığı ne malum? Bu kadar paranoyaksın, umarım Sparc64 ile OpenBSD üzerinden yazıyorsundur bize. Aksi takdirde kullandığın "şeylerin" ne olduğu belli değil.
 
Son düzenleme:
Burası da önemli bir nokta, Windows'un davranışlarına bakarsak casus yazılım eylemleri gerçekleştiriyor açık açık, NSA'nın isteğiyle kaç açık kapının bilinçli biçimde bırakıldığı belli değil ama ben burada Windows zararlı yazılım dersem yanlış bilgilendirmeden ceza yerim.

Ben de sana birkaç soru sorayım. Intel ve AMD'nin işlemcilerin komut setlerinde açık bırakmadığı, özellikle duyurmadığı ne malum? Anakart üreticilerinin BIOS'a zararlı enjekte etmediği, AMD ve NVIDIA'nın sistemimde bilinçli açıklar bırakmadığı ne malum? Bu kadar paranoyaksın, umarım Sparc64 ile OpenSolaris üzerinden yazıyorsundur bize. Aksi takdirde kullandığın "şeylerin" ne olduğu belli değil.

Windows'un kapalı kaynak olup, NSA bilgi uçurduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam. Gerçi edward snowden kanıtladı diye biliyorum çünkü tek düğmeye basarak laptop kameralarımıza ulaştıklarını söylemişti ve bunu Windows ile yapmak çok kolay çünkü tamamen kapalı kaynak.

Ayrıca Kaspersky gibi uygulamalar da kapalı kaynak diye biliyorum. Bu tarz uygulamalar da güvenlik için iyi olabilir ama open Source olmadı için onlar da gizlilik anlamında bizi izliyorlar.

Kendim kanıtları bulamadım ama belgesel ve filminden sonra NSA'ın bizi izlediğine dair kanıtları olduğunu söyleyen haberleri gördüm ve inanıyorum.

Evet, bu kadar paronayağım ve Fedora üzerinden yazıyorum. Tam anlamıyla siber güvenlik bilgim olmadığı için detaylı güvenlik ve gizlilik önlemleri alamadım ama ilerleyen zamanlar da kişisel wireguard VPN vs. işlerine de gireceğim ama şu an öğrendiğim kadarıyla tüm VPN programları log tutuyor. Ayrıca internette gizli olmak %100 değil ama %99.9 yapmaya çalışacağım.

Kendi bildiğim kadarıyla önlemlerimi almaya başladım ama daha hala öğrenme sürecindeyim çünkü gizlilik ve güvenlik bir süreçtir. Mesela donanımımın çalıştırabildiği zamanlarda Qubes OS kullanmayı tercih ediyorum.-Masaüstü bilgisayarımda yüklü- Tabii ki sadece Qubes OS olması yetmiyor çünkü dolusuyla virüs var. Mesela BIOS tarafından hacklenmek ve kapalı kaynaklı işlemciler. Tabii 11.nesil işlemcilerde de virüs gibi bir şey olduğuna dair haberler okumuştum. Genellikle daha 8.nesil gibi daha düşük işlemciler öneriyorlar. Tabii ki bunlar gizlilik ve güvenlik için olan şeyler.

Ayrıca Türkiye de mümkün olsaydı tamamen open Source olan donanımlardan bir bilgisayar kurmayı düşünüyordum ama ülkemize ne yazık ki böyle şeyler gelmiyor... -Librem telefon, laptop, ekran kartları vb.- Tabii ki bazı Linux distroları da tam anlamıyla açık değil diye duydum. Gnu/Linux sitesinde paylaşılan pureos tamamen açık kaynaklıymış ama onu kullanırken de donanımlarınız open Source değilse, geçmiş olsun çünkü non-Free driver kullanmak zorundasınız ve bunlar da kapalı kaynak yazılım oluyorlar...

Paronayaya girdiğini düşünmüyorum çünkü bir kalp doktoru da aşırı derecede yağlı yemeyebilir çünkü yapmış olduğu ameliyatlardan ve hastalarından dolayı öyle şeyler yaşamak istemeyebilir. -Ayrıca paronayak olup olmadığıma dair destek de aldım ve olmadığımı öğrendim.-

Şahsi fikrim; Windows zararlı bir yazılım.
 
Güzel okumuşsun. Şimdi de, Linux ve çoğu BSD türevinin zafiyetlere karşı Windows kadar sağlam bir kod tabanına sahip olmadığını; güncel bazı zafiyet mitigasyonlarından yoksun olduğunu öğrenmenin, o evreye geçiş yapmanın vakti gelmiş gibi. Güvenlikten bahsedip de buraya değinmemek olmazdı tabii.



Burada GNU/Linux ve Windows zararlılarının çokluğundan bahsedersek yenen taraf yani virüs'ün az yazıldığı GNU/Linux olacaktır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı