Creality K1 Extruder Kafasında Tıklama Sesi ve Filament Vermemesi

Makaleler
110
Arkadaşlar merhaba. Creality K1 makinemde Extruder'den tıklama sesi geliyor ancak filament vermiyor. 220C'de basıyorum. Makine 3 haftalık, yeni seri. Extruder'i söküp kontrol ettiğimde tertemizdi.

Zaten menüden manuel extrude seçeneğini seçince filament veriyor. Bilgisi olan var mı acaba?

Porima PLA filament kullanıyorum. İlgili sorunun videosu bu şekilde:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Siyah Martı bir fikriniz var mı? Makinenin kalite kontrolü hoşuma gitmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nozül tablaya fazla yakınsa itmekte zorlandığı için olabilir. Bende makine olmadığından şurasında şu olabilir tarzı bir öngörüye sahip değilim, Reddit'deki K1 forumunda benzer sorun yaşayanların konusuna bakmak daha hızlı çözüme götürebilir.

Titreşim çok olduğundan, belli periyotlarla sağı solu gevşemiş mi diye kontrol etmen gerek, daha önce yapmadıysan şimdi zamanı gibi.

Önce yazıcının ucunu 230 derece yapıp filamenti çıkarttıktan sonra bowden tube'ü çıkartıp uçlarının takıldığı yerlere bakabilirsin. Tube çıktıktan sonra uçlarına bak ve filamentin geçmesini zorlayan yerler varsa maket bıçağı tarzı bir şeyle tube'u ucundan çok az olacak şekilde kesebilirsin. Sonra filamenti tube'den geçir ve extruder bölümüne tak, tube'ü kafaya takmadan önce filamenti tak ve elinle filamenti ittirerek extrude et, sonra filament kafaya takılıyken bowden tube'ün son bölümünü kafaya tak.

Son düzenleme:
Nozül tablaya fazla yakınsa itmekte zorlandığı için olabilir. Bende makine olmadığından şurasında şu olabilir tarzı bir öngörüye sahip değilim, Reddit'deki K1 forumunda benzer sorun yaşayanların konusuna bakmak daha hızlı çözüme götürebilir.

Titreşim çok olduğundan, belli periyotlarla sağı solu gevşemiş mi diye kontrol etmen gerek, daha önce yapmadıysan şimdi zamanı gibi.
Extruzyon sorunu için baskı kafasını komple söküp full temizlik yaptım. 5 kere peş peşe cold pull yaptıktan sonra extruder ve nozzle gözle görülür şekilde temizlendi ve açıldı. Şimdilik bir sorun yok gibi. Testlere devam ediyorum asıl baskıalra geçmeden önce.

Titreşim için ise X ve Y axis kayışlarının gerginliğini çok az azalttım. Biraz azaldı gibi en azından eskisi gibi ötmüyor.

Önce yazıcının ucunu 230 derece yapıp filamenti çıkarttıktan sonra bowden tube'ü çıkartıp uçlarının takıldığı yerlere bakabilirsin. Tube çıktıktan sonra uçlarına bak ve filamentin geçmesini zorlayan yerler varsa maket bıçağı tarzı bir şeyle tube'u ucundan çok az olacak şekilde kesebilirsin. Sonra filamenti tube'den geçir ve extruder bölümüne tak, tube'ü kafaya takmadan önce filamenti tak ve elinle filamenti ittirerek extrude et, sonra filament kafaya takılıyken bowden tube'ün son bölümünü kafaya tak.

Aslında bowden tüpü tutan mekanizmada sorun var gibi, şu an extruderi vs temizleyince o da sağlam çalışmaya başladı ancak yine de güvenemiyorum. Spool'u yukarıya alıp filamenti bowden olamdan beslemenin bir yoluna bakacağım.

Hocam aynı sorun bende de var 2 haftadır çalıştıramıyorum makineyı hotendi falan değiştim tıkanıklıkları giderdim extruderi temizledim düzelmedi bu extruderin altındaki plastik Bowden tube mü oluyor oralara kadar inmedim yukardan bakıldığında filamentin yolu net şekilde temiz gözüküyordu ama genede aynı videodaki gibi oluyor sonuç aldıysanız bende kafayı komple bozup temizlemeye çalışayım

@Siyah Martı @SideWinder Hocam bende her defasında böyle oluyor var mıdır bi fikriniz barelin üst kısmı çok ısıtmıyor mu anlamış değilim. Yardımcı olur musunuz ? Filament giriyor orada kalıyor normalde rengi beyaz çıkardığım uçta da kararma vardı barelin girdiği heatsinke bakıyorum temiz nozzle temiz yukardan aşagıya komple temizliyorum her defasında aynı yerde tıkanıklık oluyo dedim filamentte sıkıntı vardır Creality hyper pla aldım aynı değişen bir şey yok

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    70,6 KB · Görüntüleme: 148
  • image.jpg
    image.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 155
Son düzenleme:
Hocam aynı sorun bende de var 2 haftadır çalıştıramıyorum makineyı hotendi falan değiştim tıkanıklıkları giderdim extruderi temizledim düzelmedi bu extruderin altındaki plastik Bowden tube mü oluyor oralara kadar inmedim yukardan bakıldığında filamentin yolu net şekilde temiz gözüküyordu ama genede aynı videodaki gibi oluyor sonuç aldıysanız bende kafayı komple bozup temizlemeye çalışayım

Merhaba, nereden aldınız ürünü acaba? Normalde Türkiye yetkili satıcılarından alınca garantisi oluyor ve Creality de yazıyor. Muhtemelen hatalı ya da eski versiyon gelmiş olabilir size.

Bende ısıtmada herhangi bir sorun ya da gözle görülür tıkanıklık ibaresi yoktu. 5 defa cold pull yapıp bowden tüpünü de düzelttikten sonra sorun çözüldü. Ama bu ana kadar 40'a yakın baskı aldım. Siz hiç alamadıysanız bence direkt garantiye verin.

Merhaba hocam konudan bağımsız bir sorum olacaktı elektrik tüketimi nasıl oluyor K1 cihazının.

Merhaba, spesifik olarak ölçmedim ancak ısı yalıtımı iyi ve kullanılan ısıtıcıları verimli bir ürün. Elektrik tüketimi bastığınız malzemeye ve kullandığınız sıcaklığa göre de değişiyor tabii.

Yakın zamanda akıllı bir priz alıp güç tüketimini takip etmeyi düşünüyorum. Bir gelişme olursa paylaşırım.

Merhaba, nereden aldınız ürünü acaba? Normalde Türkiye yetkili satıcılarından alınca garantisi oluyor ve Creality de yazıyor. Muhtemelen hatalı ya da eski versiyon gelmiş olabilir size.

Bende ısıtmada herhangi bir sorun ya da gözle görülür tıkanıklık ibaresi yoktu. 5 defa cold pull yapıp bowden tüpünü de düzelttikten sonra sorun çözüldü. Ama bu ana kadar 40'a yakın baskı aldım. Siz hiç alamadıysanız bence direkt garantiye verin.

Merhaba, spesifik olarak ölçmedim ancak ısı yalıtımı iyi ve kullanılan ısıtıcıları verimli bir ürün. Elektrik tüketimi bastığınız malzemeye ve kullandığınız sıcaklığa göre de değişiyor tabii.

Yakın zamanda akıllı bir priz alıp güç tüketimini takip etmeyi düşünüyorum. Bir gelişme olursa paylaşırım.
bime gelen ürünü satın aldım yanında gelen hyper pla kullanırken bi problem yaşamamıştım sonrasında devamlı tıkanıklıklar oldu hotendin içinde nozzle ı kırdım yeni hotend aldım taktım değişen birşey olmadı
O heatbreak zaten, normal az ısınması. Termal macun kullandın mı, sökme takmalardan sonra?
evet hocam her defasında kullandım. sanırsam heatbreak içinde erimiş kenarlara yapışık plastik var demir cubuk rahat giriyor fakat filament tam giremiyor ondan dolayı orada tıkanıyor olabilir mi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı