Creatine saç döker mi?

Hasanakdogann

Femtopat
Daha fazla  
16 yaşındayım hemen hemen 1.5 aydır düzenli creatine kullanıyorum, etkisini de görmeye başladım. Eskiden hiç saç dökülmem yoktu şimdi sabah uyandığımda yastığımda 1 tel buldum duşta da az da olsa dökülmeye başladı, ailemde ve sulalemde hiç kel birisi yok, creatine yapmış olabilir mi?

16 yaşındayım hemen hemen 1.5 aydır düzenli creatine kullanıyorum, etkisini de görmeye başladım. Eskiden hiç saç dökülmem yoktu şimdi sabah uyandığımda yastığımda 1 tel buldum duşta da az da olsa dökülmeye başladı, ailemde ve sulalemde hiç kel birisi yok, creatine yapmış olabilir mi?
Hayır. Creatine en uzun süredir araştırılan ve hakkında en fazla makale bulunan takviye olmasına karşın henüz saç dökülmesine etki ettiği ispatlanmamıştır.

Saç dokulmesiyle uzaktan yakindan alakasi yok creatinin. Spor yaptikca testosteron seviyeniz artacağı için Dht hormonunuz artabilir, creatine dolayli yoldan bunu arttirabilir. Dht hormonunun artmasi sacinizin uzama hizini dusurebilir sadece.

Kreatin ne DHT'yi ne de saç folikülü sağlığını etkilemiyor.

Eğer ailenizde kel kişiler varsa etkisi kesinlikle olur.
Yokki

Günlük belirli bir rakama kadar saç dökülmesi normal kabul edilir.

Hiç saç dökülmemesi gibi birşey yok. Sadece birkaç tel gördüysen endişe edecek birşey yok.
Şimdi duştan çıktım 15 tel falan döküldü onun kadar da kırık vardı normal mi bilmiyorum

Bunlar normal. Kreatin kullanmasaydın bile bu olacaktı fakat bunu takıntı haline getirip stres yaparsan çok daha fazla saçın dökülür.
Daha önce hiç bu kadar olmamıştı ya sulalemde kel biriside yok anlam veremedim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı