Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

Üstat anlamadiğim bir şey var PC kasası çok eski neredeyse 2014 tabii kasa değiştirme pek işime gelmiyor memnunum. Fakat anakart sitesinden kulakliklar için arka cikisini kullanin diyordu bir sitede yanilmiyorsam. Şimdi size sormak istediğim ön panel ALC4080 ses çipini mi kullaniyor kusura bakmayın bu konuda cok cağilim :)

Kasa arkası hoparlör işlevi görür ve seslerde boğuklaşma seviyesine indiriyor ama müzikler için iyi bir seçenek olabilir ön giriş ise kulaklık için ve detaylar daha iyi olur ben kulak içi kullanıyoöim jaklı kulaklık girişine takıyorum.

Üstat anlamadiğim bir şey var PC kasası çok eski neredeyse 2014 tabii kasa değiştirme pek işime gelmiyor memnunum. Fakat anakart sitesinden kulakliklar için arka cikisini kullanin diyordu bir sitede yanilmiyorsam. Şimdi size sormak istediğim ön panel ALC4080 ses çipini mi kullaniyor kusura bakmayın bu konuda cok cağilim :)

@fasalisso ben kulaklikğiminda Realtek Audio consol kullanıyorum fakat memnun değilim dolpy Atmos daha iyi geldi fakat sadece muziklerde oyunlarda eko olayina pek girmek istemiyourm birkaç kez denedim silah seslerinde patlama ya da ani yükselmeler oluyor beni tatmin etmedi.

Ekolayzerin kalitesine göre ses detayları değişir.

@yavuzcetinfanı benim öncelikle amacim oyun için PUBG Steam oynuyorum ayak seslerini harici ses kullananlar öyle bir anlatıyor ki yön duygunuz değişecek kac kisinin arkanizda kostugunu anlıyacaksiniz sesin kacinci kattan geldiğini anliyacaksiniz sesin dogrusal uzantisini daha iyi anlıyacaksiniz vs. Bu da benim gibi bu oyunu iyi oynayan oyuncularda merak uyandiriyor acaba dedikleri kadar var mı diye merak ediyorum Sennheiser GSX 1000 le benim kulaklık nasıl olur sizce ?
Hayır bu tarz konularda denildiği kadar etkili olmaz. Kulaklığın performans %70 sürücülere bağlıdır. Şahsen ben g6 ile öyle yüksek çözünürlük hop adam şurdan çıktı baba fakan diye bi değişim yaşamadım. Gsp600 zaten mükemmel ses kastırıyor. Kullandığım kulaklıklar arasındaki en iyisiydi. Fakat dediğim gibi G6 bu kulaklığa gereksiz.

Kasa arkası hoparlör işlevi görür ve seslerde boğuklaşma seviyesine indiriyor ama müzikler için iyi bir seçenek olabilir ön giriş ise kulaklık için ve detaylar daha iyi olur ben kulak içi kullanıyoöim jaklı kulaklık girişine takıyorum.

Böyle bir ayrım olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Telefon veya başka bir cihazda alabileceğim ses ile anakarta taktığımda aldığım ses aynı. Şayet ön portlar kulaklık girişi içinse telefonlardaki kulaklık girişi ile anakarttaki "hoparlör" girişi neden aynı sesi veriyor.

Ben hem kulak içi hem de kulak üstü ile denedim ve sonuçlar değişmedi.

Hayır bu tarz konularda denildiği kadar etkili olmaz. Kulaklığın performans %70 sürücülere bağlıdır. Şahsen ben G6 ile öyle yüksek çözünürlük hop adam şuradan çıktı baba fakan diye bir değişim yaşamadım. GSP600 zaten mükemmel ses kastırıyor. Kullandığım kulaklıklar arasındaki en iyisiydi. Fakat dediğim gibi G6 bu kulaklığa gereksiz.

G6'nın ses şiddeti iyi sesleri bassta detaylı veriyor normalde basslı seste ses boğulur ama G6 bir nebzede olsa veriyor onu ama benim için yeterli bir ses kalitesi değil ben son seçeneği anakarttan yana kullanacağım oda olmazda eğer iş imkansız bir hal alacak geriye sadece yazılım seçeneği kalıyor yazılım işi zor bir seçim.

@yavuzcetinfanı e sporcuların cogu bu dediğiniz kartı kullaniyor ses kasmada benim de kafamda bazi seyler netlesti anllatıklarınızdan bu anakartı secerken MPG X570S EDGE MAX WIFI ses cipi için secmistim dediğim gibi kesinlikle sennheizer gsp 600 güzel besliyor ben memnunum fakat anakartin kendisine takinca sanki baslar ve derinlik ön tarafta ilginc daha iyi geliyor belki de kulaklık olarak gormesindendir kullandiğim eko programindan olabilir. Bende bunlarla ugrasmak yerine gpx 1200 alayim diye dusundum kulakliğimda zaten GSP600 iyi uyum saglar diye düsünmüstüm keske bu anakartin yerine gsx 1200 alsaydım.

Son düzenleme:
Böyle bir ayrım olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Telefon veya başka bir cihazda alabileceğim ses ile anakarta taktığımda aldığım ses aynı. Şayet ön portlar kulaklık girişi içinse telefonlardaki kulaklık girişi ile anakarttaki "hoparlör" girişi neden aynı sesi veriyor.

Ben hem kulak içi hem de kulak üstü ile denedim ve sonuçlar değişmedi.

Ben kulak içi değil de Logitech Pro X te denedim ne hikmetse kulak içinden çok belirgin bir ses veriyordu ön girişte takılıyken ve Windows'tan kulaklığı seçtiğimde oluyordu sonra ne olduysa kulaklık sıkıntı çıkardı seste boğulma ve ses seviyesinde düşüş var şu an sıkıntılı birkaç ay sonra bu duruma geldi bazı insanların dediği gibi ürünüm bozuk diyorlarya belki yazılım kaynaklıda olabilir.

@yavuzcetinfanı e sporcuların cogu bu dediğiniz kartı kullaniyor ses kasmada benim de kafamda bazi seyler netlesti anllatıklarınızdan bu anakartı secerken MPG X570S EDGE MAX WIFI ses cipi için secmistim dediğim gibi kesinlikle sennheizer gsp 600 güzel besliyor ben memnunum fakat anakartin kendisine takinca sanki baslar ve derinlik ön tarafta ilginc daha iyi geliyor belki de kulaklık olarak gormesindendir kullandiğim eko programindan olabilir. Bende bunlarla ugrasmak yerine gpx 1200 alayim diye dusundum kulakliğimda zaten GSP600 iyi uyum saglar diye düsünmüstüm keske bu anakartin yerine ikisini alsaydim diye de kendime şu ankizmiyor değilim.

Anakartınızın ses şiddeti yüksekmi G6 gibi yüksekse bahsedeceğim sesi veriyorsa iyi bir anakarttır o

Belirginleşmiş olabilir ancak bu öyle bir ayrım olduğunu göstermez.

G6 da süper bir alet değil. 2.el E10k vb bir dac/AMP çok daha iyi olacaktır.

Anakartı değiştirsende kaliteli bir ses kartından alacağın sesi alamayacaksın.

@Merdt hocam burada Game Zero'nun ses kalitesinden bassetmissiniz
  • 108 dB ses hassasiyetine sahip olan Sennheiser Game Zero donanımı kullanıcılardan beğeni kazanır.
  • Sennheiser Game Zero ses donanımında 50 ohm empedans, 15 Hz ile 28 KHz arasında belirlenen frekans değeri bulmak mümkündür.
Benim Sennheiser gsp 600 özellikleri
ses şiddet seviyesi (spl): 112 dB spl @ 1 KHz, 1V rms.
frekans aralığı (hoparlör): 10 Hz - 30.000 Hz.
mikrofon ses alım yapısı: çift yönlü ecm.
mikrofon hassasiyeti: -47 dBV/PA
empedans: 28 ohm.
sürücü tipi: dinamik sürücü.
Sennheiser tarafından yeni geliştirilen ve üretilen hoparlör sürücü sistemi sayesinde gsp 600 Hi-Fi kalitesinde gerçekçi ses sunar. Böylece her detayı daha hızlı duymanız sağlanır ve tepki süreniz oyunlarda size avantaj sağlayacak şekilde düşer.
Gsp 600 her türlü ses araliklariyla daha avantajli değil mi Game Zero'dan
Sanırım burada eko ayarıyla benim kulaklikla daha iyi bir performans alabilirim demek oluyor işte benim sorunum da bu sizce harici bir DAC almali miyim mesela GSX 1200 ya da GSX 1000 GSX 300 de olabilir anakartim soylemistim MPG X570S EDGE MAX WIFI şimdiden teşekkür ederim.

@fasalisso

Realtek® ALC4080 Codec​

• 7.1 Kanallı Yüksek Tanımlı Ses
  • S/PDIF çıkışını destekler
  • bulamadim ses cikiş şiddetini

Yabancı bir sitede benim sorunuma benzer bir sorun yazmislar arkadaslar buyurun
çeviri için özür

Ayrıca ALC4080 serisi Realtek USB ses sürücülerine (sürüm 6.3.9600.x) yönelik her türlü geliştirmeyle de çok ilgileniyorum. Görünüşe göre üst seviye Intel 500 serisi anakartların çoğunda bu çip var. Yardımcı olacaksa, bir tane satın almak için bir miktar fon sağlamaya hazırım.

Yeni sürücülerin (şu anda Gigabyte 6.3.9600.2277'de), bütçemdeki ALC892'ye sahip 7 yıllık anakartımla karşılaştırıldığında oldukça eksik olduğunu gördüm:

* Realtek Audio Console uygulamasındaki konnektör yeniden görevlendirme işlevi aslında herhangi bir yeniden görevlendirmenin gerçekleşmesine izin vermiyor gibi görünüyor; kulaklıklarımı, benim yaptığım gibi, Ön Hoparlör Çıkışından ayrı, yeniden görevlendirilmiş bir konnektöre bilgisayarın arkasına takmak istiyorum. eski anakartımla bunu yapabildim ama Kulaklıkları ön panel dışında herhangi bir yere ayarlamama izin vermiyor.
* Realtek Ses Konsolunda, yukarıda ASUS .2276 sürücüsünün ekran görüntülerinde göründüğü gibi dijital çıkışta bile hiçbir yerde EQ kontrolü görünmüyor.
* Ayrıca S/PDIF'den 5.1 ses çıkışı kullanmayı umuyordum ancak stereoya kilitlendi. Kod çözme lisansı sorununu anlıyorum, ancak bunun sesi yalnızca uygun kod çözme yeteneğine sahip bir alıcıya aktarabileceğini düşünürdüm! Bunun işe yaramaması beni çok hayal kırıklığına uğrattı ve biraz sürücü çalışmasının bu kilidi açmaya yardımcı olabileceğini umuyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı