Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

@571740

@571740 önceliklte özür dilerim konuyu gündeme getirdiğim için ama uzun zamandır bu konu hakkında inceleme yapıyorum işime yarayacak bir bilgi bulamadim onun için size birkaç şey danışmak istiyorum.
Öncelikle MPG X570S EDGE MAX WIFI anakart modelim bu anakartı tercih etmemin sebebi kullandıgı ses çipi ALC4080
Kullandiğim kulaklık Sennheiser gsp 600;
1.sorum PC kasasının üst ön bölgesine taktiğim zaman jaki Dolby Atmos ve diğer Windows ses iyilestirmelerini açılıyor seste bir nebze değişmeler vs oluyor fakat jakı arka tarafa anakartımın girişlerine takınca bunları kullanamıyorum ama bu sefer de anakartımın Realtek Audio consolu kullanabiliyorum eko ayarını yapabilirm müzik dinlerken fark ettim dolb Atmos vs baska eko programi kullandiğim zaman kasanin ön tarafına takıp daha canlı sesler duyabiliyorum kulaklğimdan gayet memnunum. Bana istediğim sesi muziklerde veriyor. Oyunlarda da veriyor ama bir turlü ayar yapamadim. PUBG oynuyorum sürekli silah patlama sesleri biraz yüksek ayak sesleri tam istediğim gibi yapamadim sizce Creative sound blasterx G6 almali miyim işimi görür mü yardımcı olursaniz sevinirim.

@Spontune hocam sizinde fikrinizi almak isterim kullandiğim anakart MPG X570S EDGE MAX WIFI
kullandiğim kulaklik sennheiser gsp 600
oyun üzerine sistem topladim sistemi toplarken anakartin tek bir ozeliğine baktim ses kartı almamak için ses cipine ama o zamanlar bu kadar bilgim yoktu ses kartları hakkında
creative sound blasterx g6 alsam kullandiğim kulaklikla beni idare edermi teşekkür ederim

Son düzenleme:
@571740

@571740 önceliklte özür dilerim konuyu gündeme getirdiğim için ama uzun zamandır bu konu hakkında inceleme yapıyorum işime yarayacak bir bilgi bulamadim onun için size birkaç şey danışmak istiyorum.
Öncelikle MPG X570S EDGE MAX WIFI anakart modelim bu anakartı tercih etmemin sebebi kullandıgı ses çipi ALC4080
1.sorum PC kasasının üst ön bölgesine taktiğim zaman jaki Dolby Atmos ve diğer Windows ses iyilestirmelerini açılıyor seste bir nebze değişmeler vs oluyor fakat jakı arka tarafa anakartımın girişlerine takınca bunları kullanamıyorum ama bu sefer de anakartımın Realtek Audio consolu kullanabiliyorum eko ayarını yapabilirm müzik dinlerken fark ettim dolb Atmos vs baska eko programi kullandiğim zaman kasanin ön tarafına takıp daha canlı sesler duyabiliyorum kulaklğimdan gayet memnunum. Bana istediğim sesi muziklerde veriyor. Oyunlarda da veriyor ama bir turlü ayar yapamadim. PUBG oynuyorum sürekli silah patlama sesleri biraz yüksek ayak sesleri tam istediğim gibi yapamadim sizce Creative sound blasterx G6 almali miyim işimi görür mü yardımcı olursaniz sevinirim.

@Spontune hocam sizinde fikrinizi almak isterim kullandiğim anakart MPG X570S EDGE MAX WIFI
kullandiğim kulaklik sennheiser gsp 600
oyun üzerine sistem topladim sistemi toplarken anakartin tek bir ozeliğine baktim ses kartı almamak için ses cipine ama o zamanlar bu kadar bilgim yoktu ses kartları hakkında
creative sound blasterx g6 alsam kullandiğim kulaklikla beni idare edermi teşekkür ederim

G6, o kulaklıktan çok daha güçlüsünü de rahatlıkla besleyecektir. Kasanın arka portuna taktığınızda cihazınızı Realtek üzerinden "kulaklık" olarak tanıtmayı denerseniz ön port ile aynı performansı alabilirsiniz. Ön port kulaklık portu olarak tanımlandığı için kulaklık amplifikatörü de devreye girer ve daha güçlü bir çıkış elde edilir. Realtek ayarlarında arka portu da "kulaklık" portu olarak tanımlamayı deneyin. Taktığınızda Realtek'i açıp aşağıdan kulaklığınızı taktığınız jacka tıklayacaksınız. Hangi aygıtı taktınız tarzı bir soru soracak size. Kulaklık seçince ön portla denkleşecektir.
G6 harika bir kart fakat ihtiyacınız yok bence.

@Merdt teşekkür ederim neden ihtiyacım olmadiğini açıklayabilir misiniz? Ayrıca kulaklık olarak tanitamadım hoparlör olarak goruyor ustadım. Bir türlü yapamadim.

Bazı anakartlar kulaklığı ön portta arkada hoparlör/ses sistemi şeklinde görüyor. Bu yüzden ön portta tutmanızı tavsiye ederim. İhtiyacınızın (bence) olmamasının sebebi GSP'nin fazla güç gerektirmiyor olması ve iyi bir anakartınız olması.
Alsanız mutlaka bir fark oluşacaktır fakat sıfırdan kart satın almanıza değmez diye düşünüyorum. Alt seviye bir anakartınız olsa farklı düşünürdüm.
Elbette günün sonunda sizin bütçeniz. Ben o farkı da hissetmek isterim keyfimle kullanayım derseniz de pişman etmeyecektir.

@Merdt teşekkür ederim neden ihtiyacım olmadiğini açıklayabilir misiniz? Ayrıca kulaklık olarak tanitamadım hoparlör olarak goruyor ustadım. Bir türlü yapamadim.
Dt990 pro tarzı bir şey kullanmayacaksanız g6 aşırı gereksiz. Bende gsp 600 ile kullandım ve %60 dan sonra dip ses yaptı gittim sattım nahimic ile aynı ses seviyesini elde ettim. %100 de aynı ses seviyesi ve dipses olmaması daha iyidir bence.

@Merdt evet onu daha önce denemiştim ön porta takınca kulaklık olarak görüyor ve Windows uzamsal sesleri kullanabiliyorum Dolby vs gibi ama arka porta takınca anakartın ki sanirim bu tavsiye edilen anakartın sitesinde bu sefer de hoparlör olarak gormesi ama bu sefer de sadece realtak Audio consolu kullanabiliyorum fakat tatmin etmiyor sennhezier gpx 1200 bile almayı duşünüyorum bu yüzden sanki ALC4080 ses cipi istenilen bir seviyede değil gibi baktiiğim formlarda cok detay göremedim.

@yavuzcetinfanı benim öncelikle amacim oyun için PUBG Steam oynuyorum ayak seslerini harici ses kullananlar öyle bir anlatıyor ki yön duygunuz değişecek kac kisinin arkanizda kostugunu anlıyacaksiniz sesin kacinci kattan geldiğini anliyacaksiniz sesin dogrusal uzantisini daha iyi anlıyacaksiniz vs. Bu da benim gibi bu oyunu iyi oynayan oyuncularda merak uyandiriyor acaba dedikleri kadar var mı diye merak ediyorum Sennheiser GSX 1000 le benim kulaklık nasıl olur sizce ?

@571740

Öncelikle MPG X570S EDGE MAX WIFI anakart modelim bu anakartı tercih etmemin sebebi kullandıgı ses çipi ALC4080.

Kullandiğim kulaklık Sennheiser gsp 600.
Oyun üzerine sistem topladim sistemi toplarken anakartin tek bir ozeliğine baktim ses kartı almamak için ses cipine ama o zamanlar bu kadar bilgim yoktu ses kartları hakkında.
Creative sound blasterx G6 alsam kullandiğim kulaklikla beni idare eder mi teşekkür ederim.

Her zaman ön girişte kullanın sesler daha net gelir. Ekolayzer kullanacağınız zaman ses detaylarından yine düşmeler yaşanabilir eğer Windows'tan ekolayzer programı seçili ise onun yerine kulaklık seçili olup ekolayzeri ayrı kullanabildiğiniz bir program gerekiyor bir de anakartın ses çipi üst düzeyse tam anlamıyla iyi bir verim verir.

Her zaman ön girişte kullanın sesler daha net gelir. Ekolayzer kullanacağınız zaman ses detaylarından yine düşmeler yaşanabilir eğer Windows'tan ekolayzer programı seçili ise onun yerine kulaklık seçili olup ekolayzeri ayrı kullanabildiğiniz bir program gerekiyor bir de anakartın ses çipi üst düzeyse tam anlamıyla iyi bir verim verir.

Üstat anlamadiğim bir şey var PC kasası çok eski neredeyse 2014 tabii kasa değiştirme pek işime gelmiyor memnunum. Fakat anakart sitesinden kulakliklar için arka cikisini kullanin diyordu bir sitede yanilmiyorsam. Şimdi size sormak istediğim ön panel ALC4080 ses çipini mi kullaniyor kusura bakmayın bu konuda cok cağilim :)

@fasalisso ben kulaklikğiminda Realtek Audio consol kullanıyorum fakat memnun değilim dolpy Atmos daha iyi geldi fakat sadece muziklerde oyunlarda eko olayina pek girmek istemiyourm birkaç kez denedim silah seslerinde patlama ya da ani yükselmeler oluyor beni tatmin etmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı