Elektronik Creative Sound BlasterX G6 2400TL

Kardeşim kullandığım Sound Blaster Z kartım bozuldu. Bu alınır mı? Onun yerine yoksa daha ucuz bir şey mi bakmalıyım. Sadece oyun oynuyorum.
Sadece oyun için harici ses kartı yerine dahili ses kartı bakmanı öneririm. Yine Z SE alabilirsin senin için yeterli geliyorsa daha güzel bir şey bakıyorsan AE-5 Plus olabilir. Harici ses kartları gecikme yaratıyor sadece oyun oynayan birisi için harici ses kartı önermek doğru değil.
Çok yabancı olduğum konular. Anakartımda şu mevcut: ALC887/897
Yeni aldığım ikinci bir anakartımda da şu: ALC4080
887'den 4080'e geçtiğinde yaşadığın fark seni tatmin edecektir.
Firmanın verdiği bu değer doğru değil. Firmanın verdiği değeri esas alsak G6 da 130 dB DNR'a sahip.
K5 Pro güçlü bir amfi fakat netlik konusunda iyi değil. Verdiği güç cidden yüksek fakat bununla beraber yüksek distorsiyona sahip. Esasında distorsiyon sizin de bildiğiniz üzere en son bakılacak yer. Ancak DNR değeri 110 değil 102dB. SNR değeri 82 dB. Yani anlayacağınız K5 Pro temiz bir ses çıkışına sahip değil o yüzden G6 daha iyi kalıyor yanında. G6 da belli durumlarda çok da temiz bir sese sahip değil ama K5 Pro'ya göre çok daha iyi denilebilir.

Peki mikrofonlu tek jack olan kulaklığımız varsa bunu nasıl bağlayabiliriz, mikrofonu kullanabilecek şekilde. Anladığım kadarıyla 2 jack girişi var.

Mikrofon girişi benim için önemli değil aslında hocam, optik giriş de kullanmam. Bir iki sene önce PC38X’i kesiyordum ama artan kur ve vergi ile hiç manası kalmadı. Mikrofon ihtiyacım olduğu da Arctis Nova Pro kullanıyorum. DAC kalitesi ve Amp gücü olarak Q3’e kıyasla G6 nasıl performans veriyor acaba? Ya da G6’nın bir ses karakteri var mıdır? Mesela Q3 çok nötr ama nötr olmasını Seviyorum da
G6'in nötr olduğunu zannetmiyorum oyuncu ürünü olduğu için biraz daha basları ön planda olabilir. Fakat Creative'in programında bayağı ayar vardı.

G6'in nötr olduğunu zannetmiyorum oyuncu ürünü olduğu için biraz daha basları ön planda olabilir. Fakat Creative'in programında bayağı ayar vardı.
Böyle bir durum söz konusu değil transistöre geçtiğimizden beri ses çıkışları düz ses verir. Lambalı amfi almıyoruz sonuçta. "Direct Mode"daki roll offlar ufak ufak seste değişim yapıyor ama anlamak çok zor. Genelde slow roll off tercih edilir.

Mikrofon girişi benim için önemli değil aslında hocam, optik giriş de kullanmam. Bir iki sene önce PC38X’i kesiyordum ama artan kur ve vergi ile hiç manası kalmadı. Mikrofon ihtiyacım olduğu da Arctis Nova Pro kullanıyorum. DAC kalitesi ve Amp gücü olarak Q3’e kıyasla G6 nasıl performans veriyor acaba? Ya da G6’nın bir ses karakteri var mıdır? Mesela Q3 çok nötr ama nötr olmasını Seviyorum da
Değişmeye değmez. Q3 yeterli.

Bende Philips SHP9500 kulaklık var. AMD B550 Tomahawk anakartimin ses kartini kullanıyorum. Genel olarak Warzone oyuncusuyum. Ses kaliteli geliyor. Ancak ayak sesleri olsun vs bana avantaj sagladigini sanmiyorum. Sizce bu ses kartiyla avantaj saglayabilir miyim?

Hocam konu hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak 4 aydır güzel bir kulaklık arayışındayım bir kaç tane kulaklık deneme fırsatım oldu ancak hiç birinden memnun kalmadım bana oyun ve müzik için sağlam bir kulaklık ve harici - dahili bir ses kartıda arayışına girdim.

Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Hocam konu hakkında çok bilgi sahibi değilim ancak 4 aydır güzel bir kulaklık arayışındayım birkaç tane kulaklık deneme fırsatım oldu ancak hiçbirinden memnun kalmadım bana oyun ve müzik için sağlam bir kulaklık ve harici - dahili bir ses kartıda arayışına girdim.

Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

SHP9500 tavsiye ederim. Yurt dışından alabilir veya ikinci el alabilirsin. Rahat, kaliteli ses. Ultra Premium degil ama ben memnunum. Daha oncesinde bayerdynamic dt 990 250 ohm ve soundblasterx G5 kullandim. Ondan da cok memnundum ama daha pahali bir secim.

Bu fiyata alabileceğiniz en iyi DAC.

Şimdi bununla birlikte kulaklık ve DAC Player nasıl kullanabiliriz, yani ek olarak önerebileceğiniz bir kablo aparat vs var mı link olarak paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

SBX'in Surround'u fena değil beğendim açıkçası. Programı kullanışlı ama ince ayar yapınca daha bir tatlı oluyor. G6 ile K5 Pro kullananlar hemen hemen aynı olduklarını belirtmiş, ses temizliği netliği, kalitesi birbirine çok yakın denilmiş. Bana kalırsa bu fiyata kesinlikle tercih edilir.
Hocam bugün ses tekerleğinin dönerken tabiri caizse yalpaladığını farkettim. 5 Saniyelik bir video yükledim. Sizde de böyle mi ? Değil ise iade süreci geçmeden iade edeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı