Creative X-FI SURROUND 5.1

Ses kaydı iyi olması için, mikrofon Fantom gibi süzgeçli olması gerek. Laptop ise harici ses kartı olmadan da dediğim programlar ile cızırtıları kaldırabilirsin. Basit işlemler sadece programları öğrenmen gerek. Harici mikrofon takarsan laptopun mikrofonunu kapat. Yoksa ses bozuk çıkar.

Tabi masa üstü içinde bu geçerli. Ben Maya 44 harici ses kartı kullanıyorum.
Senin dediğin programı kullanıyorum kardeşim zaten çokta iyi biliyorum. Benim laptop'ta ise tek bir giriş var mikrofon girişi için. Taktığım zaman bu sefer ses gelmiyor . Mesela Kulaklığın kayıt kısımlı olan kırmızı yerini takıyorum. Ses gelmiyor. Dinlemek için olan giriş yerini takıyorum bu seferde kayıt almak için kırmızı giriş takma yeri olmuyor. Bu yüzden ses kartı almam şart. Pc'de 4 tane usb giriş yeri 1 tanede yuvarlak olanı neydi unuttum adı her neyse artık.

Cubase gibi kaliteli bir program kullanırsan her türlü ince ayarı verebilirsin miksere gerek kalmaz. Cızırtı ile de alakası olmaz onun.

Mikrofon da kötü sayılmaz ama ilerleyen zamanlarda daha iyisini almanızı tavsiye ederim.

Cubase gibi kaliteli bir program kullanırsan her türlü ince ayarı verebilirsin miksere gerek kalmaz. Cızırtı ile de alakası olmaz onun.

Mikrofon da kötü sayılmaz ama ilerleyen zamanlarda daha iyisini almanızı tavsiye ederim.
Kayıt alabilsem oda olcak inşallah.

Ben Laptopta o sorunu ancak laptopun içini açıp mikrofon kablosunu çıkararak yaptım. Normal takınca ikisi birden kayıt alıyordu. Windows Xp den sonraki İşletim Sistemleri kayıt işini zorlaştırdı bu tarz. Tavsiyem standart değil. Kalın girişli mikrofon kullan. Normal standart girişe çevirici aparat al.

Ben Laptopta o sorunu ancak laptopun içini açıp mikrofon kablosunu çıkararak yaptım. Normal takınca ikisi birden kayıt alıyordu. Windows Xp den sonraki İşletim Sistemleri kayıt işini zorlaştırdı bu tarz. Tavsiyem standart değil. Kalın girişli mikrofon kullan. Normal standart girişe çevirici aparat al.
Farklı mikrofon alsam yine aynısı olacak bunun çözümü ses kartı daha mantıklı değil midir.

Windows 8.1 . Bak mesela pc kulaklığım var. 2 girişi var. Yeşil olanı dinlemek için kırmızı olanı kayıt için bunu büyük ihtimal bilirsin. Dinlemek için yeşil olanı takıyorum dinliyorum. Pc'den ses gelmiyor kulaklıktan geliyor bunda sorun yok. Ama kayıt için kırmızı olanı takıyorum (tek giriş var bu yüzden yeşili çıkarıyorum) bu seferde ne pc'den ses geliyor nede kayıt alıyor. Laptobun kamerasının mikrofon kısmını algılıyor.

Söylediğim gibi Windows Xp den sonra bu tarz kayıt sorunları oluyor. Linux tabanlılarda sorun yok. Hatta kayıt daha iyi. Mac ta öyle. Ekranın sağ alt kısmında ses simgesine sağ tıkla, Kayıttan yükleme aygıtları, Kayıt kısmında düzeyleri kontrol et. Belkide 2. taktığın mikrofon düzeyleri kısık.

Biliyorum tabi bilmem mi. 10 yıldır uğraşıyorum.

Hocam yeşile kırmızı takamazsınız zaten, çalışmaz. Ancak Realtek ses yönetiminden atayabilirsiniz. Siz en iyisi bi oraları kontrol edin, giriş çıkışlara bir bakın.

Neyse, zaten kaliteli bir kayıt istiyorsanız ses kartı şart. Mydukkan'dan bakabilirsiniz.

Uğraştım malesef olmadı. Harici ses kartı alsam taksam mikrofonu harici ses kartına takcam ve harici mikrofonu algılamaz mı. Yine laptobun mikrofonundan mı ses gelir. Eğer öyle birşey olursa boşuna almış olurum ses kartını. :confused:

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı