kopkeliekmek
Hectopat
Dostum arkadaş anlamadığı için konu açmışÖyle IPS panelde bile Ghosting'i anlarsın.
Dostum arkadaş anlamadığı için konu açmışÖyle IPS panelde bile Ghosting'i anlarsın.
Fotoğraf görüntüsünde normalde olmayan motion duplication dediğimiz olay varmış gibi görünüyor. Ghosting olup olmadığını nasıl anladınız? 60 FPS çekim desteği olan ortalama düzey bir telefon, video çekimi sırasında 1-2 saniye de olsa akan görüntü ile senkron olduğunda doğru görüntü aktarabiliyor. Tabi ki gözle takip kadar olamaz, mesajımda da bunu demek istemiştim.Evet ancak en net Ghosting'i kameranın böyle fotoğraf çekmesi ile görüyoruz, soldan sağa çektiğimizde telefon kameraları ile daha kötü ve bulanık bir görüntü alırsınız çünkü Technopat MP4 formatı ile boyutu çok küçültüyor eğer YouTube'da falan yayınlarsanız bir şans o kadar. Ben bol ghostingli monitörümde fotoğraf çekince mesela hayaletleri görebiliyorum ama soldan sağa çekince gözükmüyor. Çoğu telefonda görüntü sabitleme bile yok soldan sağa çekerken o telefonun ne kadar titreyeceğini düşünün.
Fotoğraf görüntüsünde normalde olmayan Motion duplication dediğimiz olay varmış gibi görünüyor. Ghosting olup olmadığını nasıl anladınız? 60 FPS çekim desteği olan ortalama düzey bir telefon, video çekimi sırasında 1-2 saniye de olsa akan görüntü ile senkron olduğunda doğru görüntü aktarabiliyor. Tabii ki gözle takip kadar olamaz, mesajımda da bunu demek istemiştim.
Bende test atacağım farkı karşılaştır.Çok fazla FPS tarzı oyunlar oynamadığım için ve ailem bakımından çok fazla para veremeyeceğim için CRG5 monitör aldım. Monitör 144 Hz 4 ms. Fiyatta çok yukarı çıkma fırsatım yoktu. Aslında çok anlamam ama 4 ms olmasına rağmen çok da kötü gelmedi. Sizce nasıl? Hikaye oyunları ve bronz elo LoL oynuyorum.
Telefonda ağır çekim ile çekersen anlaşılır.
İphone 7 ağır çekim kamerası ile çektim.
Arkada gözüken şey inverse Ghosting'e benziyor ters gölgelenmeye.
3000TL'ye aldım çok sorun olmaz bence sonuçta 3000TL fiyata başka monitör de yok![]()
Peki önerebiliceğiniz bir ayar var m? Kutudan çıkarttım jelatinleri üstünde iade gibi bi durum olursa diye. Renk ayarları vb. Ölü piksel testi yaptım ölü pikseli yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.