CRG5'te ghosting var mı?

Evet ancak en net Ghosting'i kameranın böyle fotoğraf çekmesi ile görüyoruz, soldan sağa çektiğimizde telefon kameraları ile daha kötü ve bulanık bir görüntü alırsınız çünkü Technopat MP4 formatı ile boyutu çok küçültüyor eğer YouTube'da falan yayınlarsanız bir şans o kadar. Ben bol ghostingli monitörümde fotoğraf çekince mesela hayaletleri görebiliyorum ama soldan sağa çekince gözükmüyor. Çoğu telefonda görüntü sabitleme bile yok soldan sağa çekerken o telefonun ne kadar titreyeceğini düşünün.
Fotoğraf görüntüsünde normalde olmayan motion duplication dediğimiz olay varmış gibi görünüyor. Ghosting olup olmadığını nasıl anladınız? 60 FPS çekim desteği olan ortalama düzey bir telefon, video çekimi sırasında 1-2 saniye de olsa akan görüntü ile senkron olduğunda doğru görüntü aktarabiliyor. Tabi ki gözle takip kadar olamaz, mesajımda da bunu demek istemiştim.

Fotoğraf görüntüsünde normalde olmayan Motion duplication dediğimiz olay varmış gibi görünüyor. Ghosting olup olmadığını nasıl anladınız? 60 FPS çekim desteği olan ortalama düzey bir telefon, video çekimi sırasında 1-2 saniye de olsa akan görüntü ile senkron olduğunda doğru görüntü aktarabiliyor. Tabii ki gözle takip kadar olamaz, mesajımda da bunu demek istemiştim.

Anladım ama kamerayı hareket ettirdiğinizde odak genelde bozulur. Sadece 1 2 saniyelik net bir odak alabilirsiniz oda UFO'ya olmadığı sürece bir şeye yaramaz. Aşırı zahmetli bir işlem, fotoğrafta gözüken 4 5 tane UFO'yu bence ghosting sayabiliriz. Bu testte önemli olan şey gözün UFO'ya odaklanırken arkada çıkan silüet sayısı ve hayalettir. VA panellerde genelde hayalet şeklinde değil de gölgelenme çıkar bu yüzden gölgelenme miktarını fotoğraf ile görebiliriz. Ölçme ise tamamen farklı bir cihazla yapılan bir işlem muhtemelen o yüzden biz sadece miktarını görebiliyoruz.

Çok fazla FPS tarzı oyunlar oynamadığım için ve ailem bakımından çok fazla para veremeyeceğim için CRG5 monitör aldım. Monitör 144 Hz 4 ms. Fiyatta çok yukarı çıkma fırsatım yoktu. Aslında çok anlamam ama 4 ms olmasına rağmen çok da kötü gelmedi. Sizce nasıl? Hikaye oyunları ve bronz elo LoL oynuyorum:D.
Bende test atacağım farkı karşılaştır. 😀
20230302_231427.jpg

Mesela gölgelenmeyi azaltmak adına VA panellerde ufo'lara çerçeve eklersen çok daha farklı gözükür sonucun aynı monitör mesela.

20230506_160130.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı