Crucial BX500 240GB SSD Hız Düşmesi

Arkadaşın SSD'sinde bir sorun yok. Sorunlu olan seride BX500 değil 240GB olanlar.

GB farketmiyor çoğunda var bu sorunlar.


Sen önce sana sormuş olduğum soruya cevap ver ondan bile acizsin. SDN forumda temmuzz isimli kişi sen misin diye sordum cevap vermedin büyük ihtimal sensin burada fazla konuşamadığın için o forumda herkese saldırıyorsun en son benim konumu çöp ettin resmen bilmiş bilmiş konuşup konuya gelen cevap veren diğer kişilere de saldırıyordun.
 
Crucial, Micron'un alt markası. ADATA'dan da kat kat sağlam bir marka. Sorun olan seri BX500 değil 240GB olanlar. Onlarında hepsi değil. Ayrıca ben bir sorun görmüyorum. CSGO'da harita sürekli yüklenmez oyun açılmadan önce yüklenir. Yani oyun içi SSD ile bir iş yok. Dropların kaynağı SSD değil. HDTune HDD'ler için geliştirilmiş bir program SSD ile test yapınca saçmalaması normal.
Ben hepsi arızalı demedim ama çoğunlukla arızalı. Ayrıca 240 GB ve ya 480 GB olması hiç bir şeyi değiştirmez ki. Sadece hafıza farkı var yoksa yine aynı seri ikisi de BX. Aynı teknoloji ile üretiliyorlar. Dediğiniz de bir mantık yok yani. Dropların kaynağı SSD değil demişsiniz ki oda saçma. Siz ne sanıyorsunuz CS GO da harita yüklendi bir daha SSD ve ya HDD %0 kullanımda mı duruyor sanıyorsunuz? Hadi oyun hiç harcamıyor diyelim arka planda Windows'un kendi uygulamaları kullanır yine kullanılır. 0.3 MB/s den bahsediyoruz burada. Bizzat kendim de tecrübe ettim sorunlu SSD yüzünden HDD de yüklü olan oyunları bile doğru düzgün oynayamıyordum. Ne zamanki SSD'yi iade ettim sorunum düzeldi. Her iddaasına varım SSD'yi sistemden çıkartsın gerekirse sistemi HDD'ye kursun sorunu düzelecek. Bu kadar da emin konuşuyorum.🙂

HDTune konusuna gelince HDD'ler için geliştirilmiş demişsiniz hadi diyelim arkadaşın SSD'sini yanlış ölçtü benim arızalı SU650'yi de yanlış ölçtü ama ne hikmetse şu anki Gigabyte 120 GB SSD mi de bu program ile test ettim onda değerler gayet normal çıktı. Bakın hatta değerleri atıyorum aşağıya.

SSD1.png


Velhasıl bir kez daha diyorum SSD de Samsung dan başkası yalan. Param ona yetmiyor diyenlerde şansını hangi SSD de denerlerse denesinler ama Crucial BX ve Adata SU6XX serisinden uzak dursunlar. Hiç beğenilmeyen Sandisk SSD'lerde bile bu kadar çok şikayet görmedim ben.
 
@BlueMagic Ayrıca 240 GB ve ya 480 GB olması hiç bir şeyi değiştirmez ki. Demişsiniz. Aslında çok değiştirir. Hafıza'ya göre Nand bellek ve sanal bellek kullanımı değişiyor. Ayrıca Bu SSD'lerde DRAM yok. Sizin yaptığınız testte Gigabyte için, Crucial gibi sonuçlar görmemeniz. Bir şey ifade etmiyor. Aynı mantıkla çalışmıyorlar.
 
@temmuzz ben dedim bak diyeceğimi. Arkadaş SSD'yi sistemden söksün gerekirse yeniden HDD'ye temiz kurulum yapsın sorunu düzelecek.
 
@temmuzz ben dedim bak diyeceğimi. Arkadaş SSD'yi sistemden söksün gerekirse yeniden HDD'ye temiz kurulum yapsın sorunu düzelecek.
Ona bir lafım yok, isterse bir oyun daha kurup SSD içine başka oyunla da denesin isterse dediğiniz gibi, HDD'ye geçsin. Ben olsam başka oyunlar kurardım. Sonra diğer adıma geçerdim, peşin peşin müneccimlik yapmadan her adımı uygulamakta fayda var. Marka model bağımsız söylüyorum bunu Crucial için değil sadece.
 
Crucial BX500 240 GB SSD arızalı çıktı, aşırı ısınıyor ve sürekli PC'ye reset atıyordu, onu iade edip Kingston A400 serisi bir SSD aldım bakalım o nasıl çıkacak. Crucial artık kimseye tavsiye etmem, beni kendinden soğuttu. Samsung'tan sonra en kaliteli marka dedikleri için tercih etmiştim. Adata ve Patriot marka var sorunsuz çalışıyorlar.
 
Ryzen 5 2600 + 1660TI Donma Takılma - Technopat Sosyal
Vallahi bununla ilgili bu tarz droplar yediğimden dolayı böyle bir konu açmıştım. Acaba alakası olabilir mi diye düşünmüyor değilim benim SSD'de Crucial modeli farklı böyle olacağını sanmıyorum ama bakalım eve gidince test edeceğim.
 
Ryzen 5 2600 + 1660TI Donma Takılma - Technopat Sosyal
Vallahi bununla ilgili bu tarz droplar yediğimden dolayı böyle bir konu açmıştım. Acaba alakası olabilir mi diye düşünmüyor değilim benim SSD'de Crucial modeli farklı böyle olacağını sanmıyorum ama bakalım eve gidince test edeceğim.

Hocam bütün testleri yap Crucial'in kendi test aracıda var onu da kullan, bence sıcaklık arızası verdi eğer görseli bulursam atarım buraya
1582808407502.png

84137015_176028197005494_5379522151139246080_n.png

Bu testler SSD alınıp Win10 kurulduktan, sistem ve driver güncellemeleri yapıldıktan sonra PC en fazla 10 saat çalıştıktan sonraki sonuçlar
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı