Çözüldü CS:GO anlık takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mstrikeout

Decipat
Makaleler
1
Yer
United Kingdom
Bilgisayarımın harddiskini değiştirmeden önce oyun sorunsuzdu. Ancak yeni HDD'me temiz kurulum yapıp oyunları yüklemeye başladıktan sonra oldu. Diğer oyunlarda sıkıntı yok, Witcher 3 ve Rainbow Six Siege'de sorunsuz tam performans veriyor. Ancak CS:GO'da anlık takılmalar ve donmalar yaşıyorum. Hatta öyle ki bazen oyundan atıyor, bazen Alt + Tab yapınca oyunu kapatıyor. Bunun oyunla ilgili olduğundan eminim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Donmadan, takılmadan akıcı bir şekilde oynamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam SSD konusuna takılmış değilim. Sadece anlamadığım şu herkes "neden SSD almadınız?" gibi yorumlar yapmış. Sizin neden sürekli SSD dediğinizi de anlamıyorum. CS:GO yeni nesil bir oyun değil ve önceki "HDD"imde gayet düzgün çalışıyordu. Şimdi diğer oyunlar da çok iyi. Ancak CS:GO'da bir sorun var Alt + Tab alınca kapatıyor, çözünürlük değişince kapatıyor, takılmalar oluyor. Bu oyunla ilgili bir durum hala SSD hakkında diyorsunuz. 4. kez oldu bu HDD veya SSD ile alakalı bir durum değil lütfen anlayın şunu. Oyunla ilgili bir şey demeyecekseniz de lütfen cevap yazmayın. "Sorun oyunla ilgili"
Başlangıç seçeneklerine d3d9ex kodunu yazınca alt tab yapınca ben de atıyordu. Devre dışı bırakıldı o kod. Onu silin eğer yazdıysanız.
HDD Kullanırken aynı sorunu ben de yaşıyordum sorunun diskte olduğunu anlayana kadar; ram takviyesi,ekran kartı yükseltme gibi şeyler yaptıktan sonra düzelmeyince anladım ki sorun diskte. SSD'ye geçince sorun düzeldi. Yeni HDD'nin okuma yazma testlerini yap. Özellikle oyundan attığı zamanlar test yap gün içinde 4-5 defa yap ve bunları kaydet düşüşler tespit edersen anla ki sorun HDD'de.

HDD Kullanırken aynı sorunu ben de yaşıyordum sorunun diskte olduğunu anlayana kadar; RAM takviyesi, ekran kartı yükseltme gibi şeyler yaptıktan sonra düzelmeyince anladım ki sorun diskte. SSD'ye geçince sorun düzeldi. Yeni HDD'nin okuma yazma testlerini yap. Özellikle oyundan attığı zamanlar test yap gün içinde 4-5 defa yap ve bunları kaydet düşüşler tespit edersen anla ki sorun HDD'de.

Hocam oyunla ilgili diyorum sizlere. HDD'de bir sorun yok kaldı ki 7200 RPM Seagate Barracuda Pro. Yani o kadar yavaş değil veya kalitesiz bir marka değil. Diğer oyunlarda hiç kasma veya donma yok. 3. kez yazıyorum bunu sorun oyun kaynaklı. Bunun için bir öneriniz var mı? Mesela başlangıç seçenekleri veya ona benzer bir şey. Alt + Tab yapınca da oyundan atıyor belli ki oyunda bir sorun var.

Hocam oyunla ilgili diyorum sizlere. HDD'de bir sorun yok kaldı ki 7200 RPM Seagate Barracuda Pro. Yani o kadar yavaş değil veya kalitesiz bir marka değil. Diğer oyunlarda hiç kasma veya donma yok. 3. kez yazıyorum bunu sorun oyun kaynaklı. Bunun için bir öneriniz var mı? Mesela başlangıç seçenekleri veya ona benzer bir şey. Alt + Tab yapınca da oyundan atıyor belli ki oyunda bir sorun var.
Anladım hocam sorunun oyunla ilgili olduğunu düşünüyorsunuz. Ben sadece aynı sorunu yaşadığımı ve nasıl çözdüğümü ilettim, öyle diyorsanız öyledir muhakkak.

Anladım hocam sorunun oyunla ilgili olduğunu düşünüyorsunuz. Ben sadece aynı sorunu yaşadığımı ve nasıl çözdüğümü ilettim, öyle diyorsanız öyledir muhakkak.

Tabii ki sorunlar aynı olmayabilir ama 3. kez belirtmeme rağmen herkes SSD hakkında yazmış. Dediğim gibi diğer oyunlarda harika performans veriyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece CS:GO'da anlık takılmalar oluyor, bazen hata verip kapatıyor. İnternette bakınca sadece FPS arttırma videoları bulunca buraya danışayım dedim. Teşekkürler ilginiz için.

Tabii ki sorunlar aynı olmayabilir ama 3. kez belirtmeme rağmen herkes SSD hakkında yazmış. Dediğim gibi diğer oyunlarda harika performans veriyor, herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece CS:GO'da anlık takılmalar oluyor, bazen hata verip kapatıyor. İnternette bakınca sadece FPS arttırma videoları bulunca buraya danışayım dedim. Teşekkürler ilginiz için.
Rica ederim, ben de sadece CS:GO'da yaşıyordum..

SSD konusuna neden bu kadar katı baktığını anlamış değilim, yeni nesil teknolojide SSD kullanımı şart hatta bazı uygulamalar SSD kullanımına zorladığı için eski sürüm donanımlarda Disk kullanımını %100 e sabitleyip PC'yi kullanılmaz hale getiriyor(bizzat kendim yaşadığımdan biliyorum). CS GO ile diğer oyunları kıyaslaman yanlış olur eğer sorun oyun kaynaklı olsa idi oyunu kurduğunda sorun yaşamadan oynardın ekstra bir şey yapmana gerek kalmazdı. Burda sana önerilen SSD kullanımını denemen kimse sana HDD'in bozuk vs. demiyor sadece yeni nesil oyunlar SSD kullanımını şart koyabiliyor.

Son düzenleme:
SSD konusuna neden bu kadar katı baktığını anlamış değilim, yeni nesil teknolojide SSD kullanımı şart hatta bazı uygulamalar SSD kullanımına zorladığı için eski sürüm donanımlarda Disk kullanımını %100 e sabitleyip PC'yi kullanılmaz hale getiriyor(bizzat kendim yaşadığımdan biliyorum). CS GO ile diğer oyunları kıyaslaman yanlış olur eğer sorun oyun kaynaklı olsa idi oyunu kurduğunda sorun yaşamadan oynardın ekstra bir şey yapmana gerek kalmazdı. Burda sana önerilen SSD kullanımını denemen kimse sana HDD'in bozuk vs. demiyor sadece yeni nesil oyunlar SSD kullanımını şart koyabiliyor.
Hocam SSD konusuna takılmış değilim. Sadece anlamadığım şu herkes "neden SSD almadınız?" gibi yorumlar yapmış. Sizin neden sürekli SSD dediğinizi de anlamıyorum. CS:GO yeni nesil bir oyun değil ve önceki "HDD"imde gayet düzgün çalışıyordu. Şimdi diğer oyunlar da çok iyi. Ancak CS:GO'da bir sorun var Alt + Tab alınca kapatıyor, çözünürlük değişince kapatıyor, takılmalar oluyor. Bu oyunla ilgili bir durum hala SSD hakkında diyorsunuz. 4. kez oldu bu HDD veya SSD ile alakalı bir durum değil lütfen anlayın şunu. Oyunla ilgili bir şey demeyecekseniz de lütfen cevap yazmayın. "Sorun oyunla ilgili"

Önceki HDD'inde düzgün çalışan bir oyun yeni HDD'inde bozulduysa ve SSD den olmadığını düşünüyorsan HDD'inde aramalısın sorunu belki de? Eğer oyunu sıfırdan kurup bu sorunları alıyorsan oyunun temeli bozulmuş demektir ve bu çok saçma bir durum herkes aynı sorunu alırdı. Yaptığın değişiklikler ve ayarlar ile bozabilme ihtimalin var. Masaüstü çözünürlüğün ile oyun çözünürlüğünü aynı tutmayı dene, başlatma seçeneklerine herhangi bir komut yazma. (Eğer 60 hz üzeri monitör kullanmıyorsan) CS GO elbette yeni nesil bir oyun değil fakat sürekli güncelleme alan bir oyun biz sana burda HDD oyunu çalıştırmaz demiyoruz sadece daha performanslı çalıştırır diyoruz.

Başlangıç seçeneklerine d3d9ex kodunu yazınca alt tab yapınca ben de atıyordu. Devre dışı bırakıldı o kod. Onu silin eğer yazdıysanız.

Çözüm
Başlangıç seçeneklerine D3D9EX kodunu yazınca Alt Tab yapınca ben de atıyordu. Devre dışı bırakıldı o kod. Onu silin eğer yazdıysanız.

Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Kodları ezberlediğimden sürekli ezbere yazıyordum, unutmuşum o D3D9EX olayını. Sorun çözüldü, rahatça oynayabiliyorum. Teşekkürler tekrardan. HDD'imde sorun olmadığını da öğrenmiş olduk bu sayede. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı