CS:GO Ekran kartı tam kapasite kullanmıyor

Gerçekten İçime Kurt Düşürdün :D
CSGO Revolver Güncellemesinden Sonra Çok Ciddi FPS Düşüşleri Yaşandı Ve Hala Devam Ediyor.Bence GForce Experiance'dan Bi Optimize Et. Zaten Nedense Oyun Çok Güçlü Bir Sisteme Sahip Olsanda Böyle Şeyler Yapıyor.Yani Bence Durumu Kabullenmelisin

Yok, denemediğim ne kaldı diye düşünmeye başladım artık. Kabullenmek tek çare dediğin gibi ama sadece bu oyunda böyle. GTA 5 oynuyorum aynı şekilde Ekran Kartı %100 işlemci %90 çalışıyor yer yer %100 oluyor ama CS:GO gibi bir oyun Ekran Kartımı %60 kullanıyor. %100 kullansa 200+ FPS oynayacağım... Haydi 150+ olsun razıyım. Oyunu akıcı oynayamıyorum. 100 FPS altına düşüyor. Low yapsan da aynı FPS ayarları High yapsam da aynı. Gelde delirme. :D

Şu CS:GO oyuncularını anlamıyorum. Arkadaşlar, monotörleriniz genelde 60 FPS'ten fazlasını gösteremiyor. Hadi diyelim hem sis hem de flaş bombası yediniz aynı anda ve FPS düştü. 100'den 60'a düşer muhtemelen. 60'tan aşağıya inmedikçe düşüşü hissetmezsiniz. 300 FPS alsanız da size zararı var, faydası yok. Görüntüde yırtılmalar oluşabiliyor ve sistem gereksiz yere elektrik çekiyor fazladan. Sizin yerinizde olsam 90-100 FPS'de oynardım en fazla. Gözünüz hep o değerlerde olmasın.
Biz de anlata anlata dilimizde tüy bitti. Hocam bu oyunda işler o şekilde gitmiyor işte. 60 FPS akıcilik için gayet yeterli görünüyor fakat 300 FPS alan bilgisayarla oynadiginizda oyunun resmen aktığını hissediyorsunuz. Örneğin profesyonel oyuncuların maçlarını izleyin. Ben 60 FPS alıyorum ama onların maçlarını izlediğim zaman ne kadar farklı bir şekilde oynadığımı fark ediyorum. Yani ne kadar fazla FPS o kadar iyi CS için.

Son düzenleme:
160 kare alıyorsunuz bir dikey senkronizasyon açın sabit kare alın lütfen. APU ile 75 hertz sabit alıyorum işte bana yetiyor. Sizde niye bu 300 kare aldım yok arkadaş 999 aldı falan. Tamamen boş. Hadi diyelim 1000 hertz monitörün var. Gerçek 1000 hertz monitörden bahsediyorum televizyonlardaki motionflow değil. 999 kare alsanız başınızda ağrı olur. 500 kareden sonra beyniniz gerçekmiş gibi algılayacak bu yüzden beyniniz yorulacak ve başınız ağrıyacak. Ne diye böyle 160 kare almayı sorun ediyorsun? Technopat'ın bir incelemesinde görürsün 1080 ya da 980 Ti incelemesinde sanırım GTA V 2 K'dan 1080 P'ye alıyor aynı kare değerine sahip çünkü ekran kartı boş yere yorulmasına gerek kalmıyor bunu ekran kartı belirler. Bunu sorun olarak görüyorsanız ya V-sync açın hadi olmadı G-sync veya Freesync artık hangi ekran kartınız varsa o senkronizasyonu destekleyen monitör alın ekran kartı gereği kadar çalışsın akıcı oyun oynayın. Çok meraklılar 300 kare görmeye. 240 hertz monitör aldığında hala bu sorunla karşılaşırsan o zaman yardımcı oluruz. Şu an yapacağın tek şey v-sync açmak 160 kare alıyorsun daha ne? V-sync açmak için sebep. Stuttering de olmaz hertz değerinden düşük kare almazsınız.
Çok haklısın sanki 600fps ile 60fps arasında çok fark varmış gibi abartıyorlar herşeyi iyi sistemleri olduğuiçin şükredecekleri halde daha iyi fps istiyorlar vsync açarsınız olur biter.

Çok haklısın sanki 600fps ile 60fps arasında çok fark varmış gibi abartıyorlar herşeyi iyi sistemleri olduğuiçin şükredecekleri halde daha iyi fps istiyorlar vsync açarsınız olur biter.
Biraz önyargılı konuşmuşsun gibi geldi bana. CS' de fps öyle işlemiyor. Mesela ben Heroes&Generals oynuyorum 35 fps alıyorum ve CS' de aldığım 100 fps'den daha akıcı geliyor gözüme. CS' de yüksek fps almak çok önemli 60 yetmiyor.

Biraz önyargılı konuşmuşsun gibi geldi bana. CS' de fps öyle işlemiyor. Mesela ben Heroes&Generals oynuyorum 35 fps alıyorum ve CS' de aldığım 100 fps'den daha akıcı geliyor gözüme. CS' de yüksek fps almak çok önemli 60 yetmiyor.
Bak monitörün 60hertz ise fazlası zarar ekranda yırtılmalar oluşur 60hertz monitörde 150fps görebiliyorsak o zaman millet keriz gibi niye 144hz monitör alıyor ?

Biz de anlata anlata dilimizde tüy bitti. Hocam bu oyunda işler o şekilde gitmiyor işte. 60 FPS akıcilik için gayet yeterli görünüyor fakat 300 FPS alan bilgisayarla oynadiginizda oyunun resmen aktığını hissediyorsunuz. Örneğin profesyonel oyuncuların maçlarını izleyin. Ben 60 FPS alıyorum ama onların maçlarını izlediğim zaman ne kadar farklı bir şekilde oynadığımı fark ediyorum. Yani ne kadar fazla FPS o kadar iyi CS için.
O maçlarda hepsi G-Sync destekli minimum 144Hz monitör kullanıyorlar. 60Hz monitörden 300fps oynayınca akıcılık değişmiyor. Yeterki alt fps 60ın altına düşmesin. Geri kalan tamamen piskolojik akıcılıkla alakası yok çünkü ekrana sadece 60 kare yansıyor ve fazladan çizilen kareler arada kayboluyor.

Yahu. Dediği şey sadece yırtılma. Yani sen 300 kare aldığın zaman yırtılmadan dolayı o 35 kare aldığın oyundan daha az akıcı oynarsın. Technopat'ta senkronizasyon farkını anlattılar. Siz dikey senkronizasyonu açın akıcılığı alırsınız.
@KilluaTR
Şimdi biri gözümüz 25 kare algılıyor der aman dikkat et. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şu G-sync'deki akıcılığa bak şu V-sync'deki kekelemeye bak şu senkronizasyon olmadan oluşan yırtılmalara bak. Siz 160 kare aldığınız için dikey senkronizasyon açtığınızda 60 karenin altına düşmeyecek ve kekeleme olmayacak arada belki olur anlık yükte falan o kadar. Daha akıcı oyun oynayacaksın sana temin ederim aldığın fazla kare sayısı bir işe yaramıyor.

Yahu. Dediği şey sadece yırtılma. Yani sen 300 kare aldığın zaman yırtılmadan dolayı o 35 kare aldığın oyundan daha az akıcı oynarsın. Technopat'ta senkronizasyon farkını anlattılar. Siz dikey senkronizasyonu açın akıcılığı alırsınız.
@KilluaTR
Şimdi biri gözümüz 25 kare algılıyor der aman dikkat et. :D

Şu G-sync'deki akıcılığa bak şu V-sync'deki kekelemeye bak şu senkronizasyon olmadan oluşan yırtılmalara bak. Siz 160 kare aldığınız için dikey senkronizasyon açtığınızda 60 karenin altına düşmeyecek ve kekeleme olmayacak arada belki olur anlık yükte falan o kadar. Daha akıcı oyun oynayacaksın sana temin ederim aldığın fazla kare sayısı bir işe yaramıyor.

bunu bende biliyorum ama işte CS' de sökmüyor bu. CS:GO'da V-sync' yi açtığımız zaman crosshair sapıtıyor oyuna tövbestağfirullah bir şeyler oluyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı