CS:GO haksız yere Overwatch ban yedim

445916

Hectopat
Sadece 2 gün önce Prime almıştım parayla. Prime olan arkadaşımla girmeye kalktığımda güven faktörümün düşük olduğunu söyledi ve maçı 13 dk da falan buldu. Ondan sonraki gün yine girdiğimizde 36 vurmuştum. Ban yeme sebebim büyük ihtimal bu maçtı. Rankım daha nova yeni yeni oyunu tekrardan kavramışken böyle bir banla karşılaştım. Herhangi bir hile falan açmadım.
Yapabileceğim bir şey var mı? Daha 2 gün oldu Prime alalım hilelerden kurtulmak için.

Hile kullanmadığına eminsen Overwatch banları kaldırılıyor. Ama hile kullandıysan boşuna kendini kandırıp bekleme al kendine bir tane daha hesap,

CS:GO'daki en aptalca sistem nedir deseler "Overwatch sistemidir." derim. Bu sistem kadar aptalca bir sistem yok. Ceza yiyip yememeniz sizi izleyen insanların keyfine kalmış bir şey. Ve canlı olarak değil, demodan tekrar olarak izleniyorsunuz. Oynadığınız oyun 64tick ve sizi izleyen adama gelen demo 32tick. Buradan bile ne kadar aptalca olduğuna dair çıkarım yapılabilir. Eğer oyunun bir açığı varsa ve siz de bunu hiçbir yazılım olmadan kullandıysanız sizi izleyen adam bunu "Hile bu." diyerek raporlayabilir veya oyunu çok iyi takip eden biriyse hile değil diyerek işine devam eder. Böyle bir sistemdir Overwatch, ciddi bir şey beklemeyin.
Overwatch minör ve majör cezalarına sahiptir. Minör olan, oyunbozanlık yapanlara veriliyor ki bunun sadece şaka olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamayın ama yıllardır, her zaman olmasa da, oyunbozanlık yaparım ve bir kere bile bu yüzden ceza yemedim. Ayrıca bu ceza 30 ve 40 günlük bir süreye sahip. Dediğim gibi, bunu tecrübe edinmedim ve büyük bir kısım da edinmemiştir. Majör olansa dediğiniz duruma benzer durumlarda devreye girer. Yukarıda da dediğim gibi, ister hile kullanın ister de oyun açığı yapın bunu yediğiniz anda her şey biter. Yani süresiz olarak o hesapta hiçbir sunucuya giremezsiniz. Botlarla bile oynayamıyorsunuz. Tamamen sizi izleyen kişilerin keyfine kalmış bir durum.
Bu arada Overwatch cezası yediğinizde bilgisayarınız falan taranmıyor. Ya da bu ceza VAC cezasına dönüşmüyor. VAC cezası sadece Valve'ın VAC korumalı tüm sunucularında geçerliyken Overwatch cezası sadece CS:GO ile alakalıdır ve hiçbir şekilde CS:GO'yu oynayamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla yedi yıl içerisinde herhangi bir benzer durumla karşılaşmazsanız bu yazı profil sayfanızdan kalkıyor.
Düzeltme: Benim dışımda yazan yazarlara çok teşekkür ediyorum, kendileri demoları incelemişler ve bu konuyu açan adamın (!) hile olduğunu da belirtmişler. Ama dediğim gibi, Overwatch problemli bir sistem ve öyle de olmaya devam edecek gibi duruyor. Benzer durum VAC için de geçerli. Paralı, abonelik sistemine sahip hilelere izin veren bir oyun var elimizde...

Hocam Overwatch sisteminde tek kişinin kararına göre yasaklanmıyorsunuz, 100-150 kişinin elinden geçtikten sonra yüksek oranda hile kararına varılırsa sonra olarak yetkili biri bakıyor diye biliyorum. Ekstra olarak bu arkadaşın 10-15 tane VAC'lı hesabı var.

sizi izleyen adam

Bir kisi izlese haklisiniz, fakat bircok kisi izliyor. Tek kisinin kararina göre verilen bir yasaklama yok ortada.

Ya da bu ceza VAC cezasına dönüşmüyor.

Eger hileden dolayi bir yasaklama verilmisse ve bu hile ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmisse, oyun yasaklamasi VAC yasaklamasina dönüstürülür.

Bildiğim kadarıyla yedi yıl içerisinde herhangi bir benzer durumla karşılaşmazsanız bu yazı profil sayfanızdan kalkıyor.

Kaldirilmiyor. Sadece ücüncü sahislara görünmez hale geliyor.

Kaldi ki konu sahibinin birden fazla hesabinda türlü türlü yasaklamalar mevcut. Her haksiz yere yasaklandim diyene itibar etmeyiniz.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yazımda bu şahsın hile olduğuna dair düzeltmeyi yaptım ancak o kadar insanın bir kişiyi izlediğini düşünmüyorum. Zaten Nova olduktan sonra ve yüzden fazla galibiyetiniz olduktan sonra Overwatch yetkisine sahip oluyorsunuz, neden belli bir kişiyi yüzlerce kişi izlesin ki ? Oyun açıklarını kullanıp ceza yiyen bir sürü insan var maalesef. Özellikle de 2014-2017 yılları arasında.
Hocam konuyu açan adamı savunmuyorum tabiki de yazımda bunun düzeltmesini yaptım. VAC sistemi tarafından zaten tespit edilirseniz doğal olarak VAC cezası yersiniz. Overwatch yedikten sonra VAC cezası yemezsiniz, çünkü zaten oyunu oynama fırsatınız bile olmuyor. Kaldırılmasından kastım bu zaten, kendiniz dışında diğerlerinin görememesi önemli bir şey değil diye düşünüyorum.

Overwatch yedikten sonra VAC cezası yemezsiniz, çünkü zaten oyunu oynama fırsatınız bile olmuyor.

Bunun icin oyunu oynamaniza gerek yok zaten. Diyorum ki, eger hileden dolayi verilen bir oyun yasaklamasi ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmisse, bu yasaklama VAC yasaklamasina dönüstürülür.

Bunun örnegini forumda cokca gördük.

Konu sahibinin hesabi; Steam Community :: ..................

Overwatch yasagi sonradan VAC yasaklamasina dönüstürüldü.

kendiniz dışında diğerlerinin görememesi önemli bir şey değil diye düşünüyorum.

Steam'den direkt olarak göremiyorsunuz, fakat görebilmenin yöntemleri mevcut. Örnek olarak profil adresinin arkasina "?xml=1" yazarak bakabilirsiniz. Ya da SteamDB gibi sitelerden görebilirsiniz.

Overwatch ceza yedikten sonra Steam profilinde VAC cezası yenildiği yazıyor, özel olarak hiçbir şekilde Overwatch cezası yediğiniz yazmaz. Bu da Overwatch cezası yedikten sonra mistik bir şekilde bilgisayarınızın taranmadığı anlamına gelir. Cezayı yedikten sonra anında hesaba işler bu yazı.

Overwatch ceza yedikten sonra Steam profilinde VAC cezası yenildiği yazıyor

O zaman bu konudaki kisinin profilinde neden oyun yasaklamasi yaziyor, anlatir misiniz? Profile iyi bakin, ezberleyin. Kisa zaman icinde VAC yasaklamasina dönüstürülünce anlarsiniz.

mistik bir şekilde bilgisayarınızın taranmadığı anlamına gelir.

Sonradan tarandigini kim söyledi ki? VAC yasaklamalari gecikmeli isliyor zaten. Bunun icin oyunda olmaniza gerek yok.

Bildigin oyun yasaklamasi yaziyor. Buradaki yazi ise (eger hile ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilmisse) VAC yasaklamasina dönüstürülecek.

Öyle olmadigini konuyu paylasarak gösteriyorum. Gülücük atip aksini iddia ediyorsunuz. Isterseniz buna benzer yüzlerce konu daha paylasabilirim. Gerci buna gerek yok, zira yakin zamanda bunda da aynisi olacak.

Yüzlerce konuya cevap yazdim. Bu da onlardan biri. Demek ki neymis? Hile ayriyeten VAC sistemi tarafindan tespit edilirse, oyun yasaklamasi VAC yasagina dönüsürmüs.

özel olarak hiçbir şekilde Overwatch cezası yediğiniz yazmaz.

Bal gibi de yaziyor. Kalici Overwatch yasaklamalari profile oyun yasaklamasi olarak isliyor. Ayriyeten oyun icinde de yaziyor. Overwatch tarafindan suclu bulundunuz, oldukca veya az hatali gibi.

Örnek ister misiniz?

Görselde boru gibi Overwatch tarafindan suclu bulundunuz diyor, fakat bu yasaklama sonradan VAC yasagina dönüstürülmüs.

Son düzenleme:
Arkadaşları teker teker masadan eksiliyor galiba. Şu konuları da görmekten bıktım. Steam hiç bir zaman gereksiz ban atmaz. Atarsa geri alır zaten. Bir kere "Kullandım lan" diye söyleyin. Boş boş milleti oyalamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…