CS:GO'daki en aptalca sistem nedir deseler "Overwatch sistemidir." derim. Bu sistem kadar aptalca bir sistem yok. Ceza yiyip yememeniz sizi izleyen insanların keyfine kalmış bir şey. Ve canlı olarak değil, demodan tekrar olarak izleniyorsunuz. Oynadığınız oyun 64tick ve sizi izleyen adama gelen demo 32tick. Buradan bile ne kadar aptalca olduğuna dair çıkarım yapılabilir. Eğer oyunun bir açığı varsa ve siz de bunu hiçbir yazılım olmadan kullandıysanız sizi izleyen adam bunu "hile bu." diyerek raporlayabilir veya oyunu çok iyi takip eden biriyse hile değil diyerek işine devam eder. Böyle bir sistemdir Overwatch, ciddi bir şey beklemeyin.
Overwatch minör ve majör cezalarına sahiptir. Minör olan, oyunbozanlık yapanlara veriliyor ki bunun sadece şaka olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlamayın ama yıllardır, her zaman olmasa da, oyunbozanlık yaparım ve bir kere bile bu yüzden ceza yemedim. Ayrıca bu ceza 30 ve 40 günlük bir süreye sahip. Dediğim gibi, bunu tecrübe edinmedim ve büyük bir kısım da edinmemiştir. Majör olansa dediğiniz duruma benzer durumlarda devreye girer. Yukarıda da dediğim gibi, ister hile kullanın ister de oyun açığı yapın bunu yediğiniz anda her şey biter. Yani süresiz olarak o hesapta hiçbir sunucuya giremezsiniz. Botlarla bile oynayamıyorsunuz. Tamamen sizi izleyen kişilerin keyfine kalmış bir durum.
Bu arada Overwatch cezası yediğinizde bilgisayarınız falan taranmıyor. Ya da bu ceza VAC cezasına dönüşmüyor. VAC cezası sadece Valve'ın VAC korumalı tüm sunucularında geçerliyken Overwatch cezası sadece CS:GO ile alakalıdır ve hiçbir şekilde CS:GO'yu oynayamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla yedi yıl içerisinde herhangi bir benzer durumla karşılaşmazsanız bu yazı profil sayfanızdan kalkıyor.