CS:GO için 144Hz vs 165Hz monitör

144Hz ile 165Hz arasındaki fark ayırt edemeyeceğiniz kadar düşük.
144Hz ve 165Hz monitör kulladınız mı acaba merak ettim? Arasındaki fark çok değil evet ama o kadar da küçük değil, bir kere öncelikle 165Hz'de adamı 144Hz nazaran daha önce görüyorsunuz bu 1.
2. ise akıcılık. 40 FPS ve 60 FPS arasında ne kadar fark varsa hemen hemen 144Hz ile 165Hz arasında da hissayat olarak o kadar fark var.

Arkadaşlar sıkı CS oyuncusuyum ve Allah'ın izniyle ileride bir monitör almayı düşünüyorum. Sizce nasıl bir şey almalıyım? Bütçem 1450TL ve en fazla bunları bulabildim. Sizlerinde önerilerini bekliyorum. Çerçevesi ince hatta Curved olursa güzel olur. Curved olması oyunlarda sıkıntı çıkarır mı?

Dostum bence CS:GO için 144 Hertz yerine 120 Hertz alabilirsin hem bazı monitörlerde FreeSync var bir miktar Hertz yükseltilebiliyor.
Zaten 120 ile 144 arasında dev bir görüntü farkı yok ama fiyat farkı var. Monitör alırken
HDMI girişi olmasına dikkat et.

Cevabın için sağ ol ama 4ms olması fazla benim için.

144Hz ve 165Hz monitör kulladınız mı acaba merak ettim? Arasındaki fark çok değil evet ama o kadar da küçük değil, bir kere öncelikle 165Hz'de adamı 144Hz nazaran daha önce görüyorsunuz bu 1.
2. ise akıcılık. 40 FPS ve 60 FPS arasında ne kadar fark varsa hemen hemen 144Hz ile 165Hz arasında da hissayat olarak o kadar fark var.

Yani diyorsun ki 165Hz al doğru mu?

Arada 11 FPS var. 25 FPS yerine 36 FPS tercih edecek gibi olsaydın tabii yüksek olanı söylerdim. Ama aradaki farkı 144'den sonra fark etmen o kadar kolay değil. 144 ile 240 arasındaki farkı bile yavaşlatılmış biçimde anlayabiliyorsun sadece. 144Hz senin gayet yeterlidir. Aybi fiyata aynı özelliklere 165 Hz bulmadığım sürece paranı boşa vermene gerek yok. Hatta NVIDIA'nin videosu da vardı bulursam atarım buraya.
İse akıcılık. 40 FPS ve 60 FPS arasında ne kadar fark varsa hemen hemen 144Hz ile 165Hz.

Katılmıyorum buna.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Arada 11 FPS var. 25 FPS yerine 36 FPS tercih edecek gibi olsaydın tabii yüksek olanı söylerdim. Ama aradaki farkı 144'den sonra fark etmen o kadar kolay değil. 144 ile 240 arasındaki farkı bile yavaşlatılmış biçimde anlayabiliyorsun sadece. 144Hz senin gayet yeterlidir. Aybi fiyata aynı özelliklere 165 Hz bulmadığım sürece paranı boşa vermene gerek yok. Hatta NVIDIA'nin videosu da vardı bulursam atarım buraya.

Katılmıyorum buna.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu arada 21 fps farkı var.

MSI'ın çok popüler olan MAG serisinden bihabersiniz sanırım. Curved de oynanmaz diye bişey yok.
Curved ile oynanmaz mı yazmışım orada? Profesyonel oyunculardan kaç kişi Curved ile oynuyor? Tek amacınız tezat üretip mesaj kasmak.
CS gibi rekabetçi oyunlarda TN panel en üst seviyedir ayrıca.
Adam güzel bir görüntü almak için Curved düşünüyor. Buna istinaden IPS önerdim.

240Hz hariç tüm Hz değerlerine sahip monitörleri kullandım. 5 senelik CS:GO oyuncusuyum. Aradaki fark da farkedemeyeceğiniz kadar küçük. 144-240 arasındaki fark 60-144 arasındaki farktan daha ufak. Bilmem anlatabiliyor muyum? Siz kalkmış 140-165 arasında büyük bir fark olduğunu iddia ediyorsunuz. Biraz daha indirgeyerek anlatayım. 1 Saniye=1000ms. Sanırım insanüstü bir göze sahipsiniz ve 0.88ms lik bir farkı büyük ölçüde fark edebiliyorsunuz.

• 60 Hz = 16.66ms/frame
  • 75 Hz = 15 ms/frame
  • 144 Hz = 6.94 ms/frame
  • 165 Hz = 6.06 ms/frame
  • 240 Hz = 4.16 ms/frame
Edit: 144Hz vs 165Hz arasındaki farkı incelemişler. İzlememizi öneririm. Birçok insan yanlış tahmin yürütüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Curved ile oynanmaz mı yazmışım orada? Nerenizle okuyorsunuz yazıları? Profesyonel oyunculardan kaç kişi Curved ile oynuyor? Tek amacınız tezat üretip mesaj kasmak.

Adam güzel bir görüntü almak için Curved düşünüyor. Buna istinaden IPS önerdim.

240Hz hariç tüm Hz değerlerine sahip monitörleri kullandım. 5 senelik CS:GO oyuncusuyum. Aradaki fark da farkedemeyeceğiniz kadar küçük. 144-240 arasındaki fark 60-144 arasındaki farktan daha ufak. Bilmem anlatabiliyor muyum? Siz kalkmış 140-165 arasında büyük bir fark olduğunu iddia ediyorsunuz. Biraz daha indirgeyerek anlatayım. 1 Saniye=1000ms. Sanırım insanüstü bir göze sahipsiniz ve 0.88ms lik bir farkı büyük ölçüde fark edebiliyorsunuz.

• 60 Hz = 16.66ms/frame
  • 75 Hz = 15 ms/frame
  • 144 Hz = 6.94 ms/frame
  • 165 Hz = 6.06 ms/frame
  • 240 Hz = 4.16 ms/frame
Edit: 144Hz vs 165Hz arasındaki farkı incelemişler. İzlememizi öneririm. Birçok insan yanlış tahmin yürütüyor.

Çok teşekkür ederim izlemiştim bunu zaten ama aklımda farklı düşünceler oldu.Esporculara bakarsak BenQ düz kullanıyorlar.165hz olanda düz onu istiyorum.Yani ben 75hz kullanıyorum şuan 165e geçersem ciddi şekilde bi fark hissedeceğim öyle mi ? Bu mükemmel o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı