CS:GO Lag ve Ping sorunu

ipreviiv3

Centipat
Merhaba,
İŞLEMCİ : İ7 9700K
ANAKART : Z390-A Pro
EKRAN KARTI : RTX 2080
RAM : 32GB
İnternet Hızım : 24MB

Arkadaşlar CS:GO oyunumda sürekli geriye atma sorunu yaşıyorum, işlemci sıcaklık değerlerim normalden biraz yüksek odamın sıcak olması ve termal macunumun kuruduğu için böyle olduğunu düşünüyorum (CS:GO'da 55-60 derece arası). Oyun içi netgraph daki 'SV' bölümü sürekli yüksek değer gösteriyor anlık olarak. İnternet sağlayıcımı 30'dan fazla aramama rağmen hala sıkıntı bizde değil demekte ısrarcılar. Ethernet kablomda bir problem yok 2-3 defa değiştirdim. Windows'umda bir sorun yok 2 defa format attım (WİNDOWS 10 Pro kullanıyorum orijinal). BIOS'um güncel. FPS'im 600e kadar çıkıyor FPS sorunum yok (300'e sabit şekilde kullanıyorum) fakat sürekli bir geriye atma lag türü bir şey oluyor ve bu her zaman olmuyor örneğin internet sağlayıcımdan sorunu tespit etmek için adamlar geldiğinde ana merkeze bir kaç resim yolluyolar ve sorun 2 gün falan düzeliyor sonra yine devam ediyor. Upload hızım sürekli değişken gösteriyor fakat telefondan denediğimde Uploadım sabit ama kablolu olarak denediğimde sürekli değişken oluyor (2 farklı bilgisayardan deniyorum) modemimi değiştirdiler fiber kutumu değiştirdiler her şeyi yaptılar şu an tek anormal değerim işlemcimin biraz fazla sıcak olması onunda böyle bir sorun yaşatacağını sanmıyorum 1 haftadır uğraşıyorum bu forumuda bu şekilde tanıdım lütfen bir yol gösterin çok başım ağrıdı. Uploadım ilk açtığımda yüklediğim fotoğrafdaki gibi 65 falan oluyor bir süre öyle kaldıktan sonra 1'e düşüyor sonra 3'e yükseliyor 5 ile 2 arasında bir değer veriyor genelde fakat bazen 1.80 de verdiği oluyor (2 bilgisayardan test ediyorum).

UPLOAD.png İşlemci.png Uploadd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
300FPS almanız görüntü için iyi birşey değil VSync açmanız mecburi ve internet konusuna gelecek olursak arkaplanda bir indirme yapıyor iseniz ve ya başka bir yerden indirme filan oluyor ise internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun yine de lag sorunu yaşarsınız.
Steamda şöyle bir çözüm var.
Fakat bunu yapmanız daha iyi olacaktır.

300FPS almanız görüntü için iyi birşey değil VSync açmanız mecburi ve internet konusuna gelecek olursak arkaplanda bir indirme yapıyor iseniz ve ya başka bir yerden indirme filan oluyor ise internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun yine de lag sorunu yaşarsınız.
Dostum ping sorunum yok ama VSYNC nasıl yapılıyor onu yapıyım benim monitörümde G-Sync olması lazım ama.
Yani dostum sana şöyle anlatıyım sorun ya intarnet sağlayıcımda ama öyle olduğunu düşünmüyorum işlemci bi şekilde csgo da sorun veriyor başka oyunlarda böyle bi sorun yok bununda windows 10 dan kaynaklandığını düşünüyorum yani yine attıklarına baktım yapıyorum fakat oyun için bi atma değil gibime geliyo çift ekranım var yanda youtube açık oyunda takılma olduğu zaman youtubede bi takılma olmuyor fakat csgo ile işlemci ile ilgili bi sorun olduğunu düşünmeye başladım zaten yüksek sıcaklıkta çalışmasıda kafamı kurcalıyo şuan onları araştırıyordum windows 10 işlemciyi kısıtlıyor felan gibisinden şeyler duydum ona bakıcam şimdik.

Son düzenleme:
Dostum ping sorunum yok ama VSYNC nasıl yapılıyor onu yapıyım benim monitörümde G-Sync olması lazım ama.

Yani dostum sana şöyle anlatıyım sorun ya intarnet sağlayıcımda ama öyle olduğunu düşünmüyorum işlemci bi şekilde csgo da sorun veriyor başka oyunlarda böyle bi sorun yok bununda windows 10 dan kaynaklandığını düşünüyorum yani yine attıklarına baktım yapıyorum fakat oyun için bi atma değil gibime geliyo çift ekranım var yanda youtube açık oyunda takılma olduğu zaman youtubede bi takılma olmuyor fakat csgo ile işlemci ile ilgili bi sorun olduğunu düşünmeye başladım zaten yüksek sıcaklıkta çalışmasıda kafamı kurcalıyo şuan onları araştırıyordum windows 10 işlemciyi kısıtlıyor felan gibisinden şeyler duydum ona bakıcam şimdik.
Sistemi fazla yormayın bence YouTube kullanmak internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun tüm veriyi çektiği için yavaşlatabilir.VSync'yi oyun ayarlarından aç.

Sistemi fazla yormayın bence YouTube kullanmak internetiniz ne kadar hızlı olursa olsun tüm veriyi çektiği için yavaşlatabilir.VSync'yi oyun ayarlarından aç.
Yani dostum öyle birşey diyosun ki csgo oyun içi vsync yok bide i7 9700k almışım rtx 2080 almışım hiç bir masraftan kaçınmamışım cs go gibi işlemcinin %20 sini kullanan bir oyunda yanda youtube açtım diye bu bilgisayarı yorucaksa kaldırıp atıyım bence

Yani dostum öyle birşey diyosun ki csgo oyun içi vsync yok bide i7 9700k almışım rtx 2080 almışım hiç bir masraftan kaçınmamışım cs go gibi işlemcinin %20 sini kullanan bir oyunda yanda youtube açtım diye bu bilgisayarı yorucaksa kaldırıp atıyım bence
2 farklı ekran performansı oldukça düşürüyor ve arka planda rahat 10GB RAM gidiyordur bence. Yani arkaplanda herşeyi kapatın tek ekran kullanın filan daha rahat olur aynı anda 100 şeyi yapmaya çalışan her PC yorulabilir.

2 farklı ekran performansı oldukça düşürüyor ve arka planda rahat 10GB RAM gidiyordur bence. Yani arkaplanda herşeyi kapatın tek ekran kullanın filan daha rahat olur aynı anda 100 şeyi yapmaya çalışan her PC yorulabilir.
Tamamda dostum bak benim sorunum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

bak dostum sorunun videoları bunlar sanmıyorum bu sorunun ramden oluştuğunu onuda geçtim bunu tek yapan ben değilimki yani Türkiyede çift ekran kullanan tek kişi ben değilim aynı anda 100 şeyi dediğin CSGO-Discord-Spotify-Opera(nadir)-Steam yani hepsi nekadar ram harcıyabilir ramlerimde 32 gb zaten sanmıyorum yani çift ekrandan dolayı böyle bişey yaptığını ama şimdik 2. ekranı çıkartıp deniycem dediğini bakalım düzelcek mi

Tamamda dostum bak benim sorunum

bak dostum sorunun videoları bunlar sanmıyorum bu sorunun ramden oluştuğunu onuda geçtim bunu tek yapan ben değilimki yani Türkiyede çift ekran kullanan tek kişi ben değilim aynı anda 100 şeyi dediğin CSGO-Discord-Spotify-Opera(nadir)-Steam yani hepsi nekadar ram harcıyabilir ramlerimde 32 gb zaten sanmıyorum yani çift ekrandan dolayı böyle bişey yaptığını ama şimdik 2. ekranı çıkartıp deniycem dediğini bakalım düzelcek mi

100 mbps bir internetiniz olsa da İDM ile 32 parça bir dosya indirseniz o 100 mbps 1mbps ye düşer yani arkaplanda internet harcanmamalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı