kandas13
Hectopat
Daha fazla
Dostum 300-400 ping çıkıyor ve oynanmayak derecede lag giriyorOyunla ilgili tek sorun TR sunucusu bulunmaması.
Servis sağlayıcın ile kaynaklı bir sorun.
Yani 100 ping bile bana normal geliyor hocam çünkü bulunduğum yerde internetler düzgün çekmiyor ya da interenet servis sağlayıcıları düzgün bir şekilde işini yapamayabiliyorSpeedtest'te gösterilen ping değeri oyunlarda alacağınız ping değerini ifade etmez. Ayrıca hız testinde ping değeriniz bir hayli yüksek.
Hocam modemi ttnet'den 3 ay önce aldım, sorun çıkması imkansızModem de sorun olabilir.
Dostum 300-400 ping çıkıyor ve oynanmayak derecede lag giriyor.
Hocam bende aynı şekilde müşteri hizmetlerini aradım ve 30 kere aramamdan sonra kayıt oluşturuldu. Sorununuz düzeldi mi dediler hayır devam ediyor dedim ve tekrardan dönüş vesayre yapmadılar. Arkadaşlarımda türk telekom kullanıyor ve ping değerleri 50-60 arası olarak değişkenlik gösteriyor. Türk telekom şubesine gittiğim zaman başka yere yönlendirdiler, oraya gittiğim zaman ise müşteri hizmetlerini arayın, biz yardımcı olamıyoruz dediler. 1 senelik sözleşmem var ve cayma bedeli 1000 Tl'nin üstünde bir rakam çıkıyor.Seni gayet iyi anlıyorum 700 pingleri görmüş birisi olarak. Sorun kesinlikle internet servis sağlayıcın ile alakalı neden diye soracak olursan.(Modemin arızalıdır vs ona bir sözüm yok ) ne zaman müşteri hizmetlerini arasam bu hususla alakalı kablolu bağlantı yapın internete tek bağlanan siz olun deniyor. Kablolu bağlantı evet gecikme süresini düşürecektir oyun esnasında internette tek aktif olan kişi sen olman büyük oranda düşürecektir. Arka planda indirme vs yapma dememe lüzum yok galiba. Ama ben bunların büyük çoğunluğuna inanmıyorum artık çünkü sokağa çıkma yasağında cumartesi pazar günleri evde 4 kişi aktif olarak internet kullandığımız halde pingim 90'ı geçmiyor. Hafta içi 2 kişi kullanımda bu değer 200-300 arası seyrediyor.
Nasıl yapabilirim hocam?Galiba doğu şehirlerinden birisinde oturuyorsunuz. Bu durum Avrupa'ya yakın diğer şehirlere nazaran fazladan ping çıkarıyor. Ancak 100-150 veya daha üstü ping değerini normal yapmıyor. Tracert veya pingplotter testi yaparak sorun servis sağlayıcı kaynaklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Ayrıca eğer ADSL kullanıyorsanız, bağlantı çok iyi olsa bile ortak kullanılan internette CS:GO oynanılmaz hale geliyor. Sürekli eve gelen bir misafirin kapıdan içeri girip telefonunu eline alması anında 300 ms ping çıkarttırıyor. Ben ADSL kullanıcısı olarak, tek başıma internete sahip olduğumda 70-80 ms ping ile oynuyorum.
Komut istemcisini (cmd.exe) çalıştırıp şu kodu girin:Nasıl yapabilirim hocam?
tracert 146.66.155.10
tracert www.google.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.