CS:GO'da bilinmeden yapılan yatırım

İyi günler, aranızda benim gibi böyle bir duruma kurban giden var mıdır diye merak ettiğim için bu konuyu açmak istedim.

Konuya gelirsek, CS:GO alalı neredeyse 10 yıl olacak. Eskiden bilen vardır oyun sık sık indirime girer sudan ucuza satılırdı. Yıl 2015 anahtar fiyatları 7.5TL o zamanlar can sıkıldıkça arada açar bazen zararı karşılardım bazen karşılayamaz ama bir şekilde dengeli olurdu. 2014-2016 arasında yaklaşık 40-50 tane kasa düşürmüşüm ve bunlar arasında bravo kasası da var şu anki fiyatıyla 860 TL satılıyor. Gel zaman git zaman oyunu bırakıp 3 sene sonra tekrar başlamaya karar verdim tam da korona zamanı ki o 3 sene zarfında hiç envanterime girip bakmamıştım ve bir gün ki keşke girip bakmayaydım fark etmeyeydim de satmasaydım. Firar operasyonundan tut anka operasyon kasasına kadar yaklaşık 40-50 tane kasa ve hepsini de 1.50-2 TL arası satıp o zamanlar 200 TL gibi ücret elime geçince sanki deyim yerindeyse zamanında 8 TL'ye aldığım oyunu kerizlemiş gibi hissedip çok sevinmiştim. LOL

Şimdi diyeceksiniz ki ee burada sıkıntı ne . Şöyle ki o zamanlar 1.50 gibi yaklaşık 20 tane sattığım firar operasyon kasası şu an 80 TL'den satılıyor ,:) 1 TL'den sattığım anka operasyon kasası 40 TL'den satılıyor :) o zamanalar şu anki parayla hatay usulu Antakya döner fiyatına sattığım M4A4 | 龍王 (ejderha kral) silahı 860 TL :). Pala kasası ve diğer kasalar ve silahları saymıyorum bile. Yani demem o ki zamanında 200 TL sattığım envanter şu an satsaydım neredeyse 5000 TL gibi bir fiyat geçecekti elime.

Var mı böyle aramızda bahtsız bedevi. D
Üzüldüm hocam sağlık olsun.

5 yıllık hesabımda hiç kasa satmamiştim. Kasalar ilk pahalandiğinda 72 tane eldiven kasası satmıştım tanesi 2 TL'den. Daha diğer kasaları saymıyorum bile hatırladığım ve toplu satılığa koyduğum için aklımda kalmiş.
Hocam bir ara karşılıklı oturup yakmamız gerekiyor seninle :). Üzülmemek elde değil. Hele 4 tane bravo kasasını 850 yerine balık ekmek fiyatına satmam çok koyuyor.

1 sene beklettiğim clutch kasalarını 5 küsür liradan sattıktan 3 gün sonra revolution case ortaya çıktı. Clutch kasası 10 tl'yi aştı :D. Nasipte yokmuş.

Hydra kasaları zamanında 2 liradan 5 e çıkınca satmıştım. Şu an 300 ün üzerinde sanırım :D.

1 sene beklettiğim clutch kasalarını 5 küsür liradan sattıktan 3 gün sonra revolution case ortaya çıktı. Clutch kasası 10 tl'yi aştı :D. Nasipte yokmuş.

Hydra kasaları zamanında 2 liradan 5 e çıkınca satmıştım. Şu an 300 ün üzerinde sanırım :D.
Bir arkadaşım var artık konuşmadığım ama belli ki artık hesaba girmeyi bırakmış. Dün girip baktım öylesine kafadan hesaplama yaptım 2K'lık steam parası yatıyor hesabında ama haberi yok :).

Hangi stickerı 1K ya aldın da 73 TL'ye düştü?

Forumda kimseye kimseye yalan borcum yok. S1mple RMR 2020 (Gold). Alma sebebim ise o zamanlar sticker kapsülleri her sene olduğu gibi %50 indirime girmişti. Kimi görsem kapsüllerin fiyatı tekrar eski haline gelince sticker fiyatlarının patlayacağını söylüyordu. Ama sebebini bilmediğim bir şekilde iyice düştü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paraya ihtiyacım olmasa bile oyunu bıraktığım için Sattığım AWP Asiimov 35-40 dolarken şimdi 120 dolar üstünde :( 0.03TL ye sattığımız kasalar 1000x üstü yaptı :( Şimdi ise ne düşerse üstümde tutuyorum veya satıp yatırımlık skin alıyorum :D

Forumda kimseye kimseye yalan borcum yok. S1mple RMR 2020 (Gold). Alma sebebim ise o zamanlar sticker kapsülleri her sene olduğu gibi %50 indirime girmişti. Kimi görsem kapsüllerin fiyatı tekrar eski haline gelince sticker fiyatlarının patlayacağını söylüyordu. Ama sebebini bilmediğim bir şekilde iyice düştü.
RMR çok kötü bir yatırımdı. Hakaret içeren cümleniz çıkartılınca gayet düzgün bir cevap olmuş ayrıca. RMR biraz istisna bir olaydı bence, geçmiş olsun. Ne olursa olsun, valvede çalışan çaycı bir yakınınız olmadığı sürece yüksek fiyatlı, her ne kadar hype da olsa, sticker, kapsül vs alınmamalı. Hele s1mple gibi diğer majorlerde de oynaması muhtemel oyuncular veya takımlarla ilgili stickerlar söz konusuysa.

Paraya ihtiyacım olmasa bile oyunu bıraktığım için sattığım AWP asiimov 35-40 dolarken şimdi 120 dolar üstünde :( 0.03TL'ye sattığımız kasalar 1000X üstü yaptı :( şimdi ise ne düşerse üstümde tutuyorum veya satıp yatırımlık skin alıyorum :D

2 TL iken 300 tane broken fang kasası satmıştım...

2018 yılında dolar yükselişe geçip mevcut ekonomi bakanlarını da göz önünde bulundurup akıl edip satmasaydık rahat 10k TL Steam parası olacaktı belki de. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı