CS:GO'nun rezalet eşleştirme sistemi

Eşleştirme sistemi yeterince iyi olan bir rekabetçi oyunla karşılaşmadım ben zaten daha, bu tarz şeyleri kafanıza takıyorsanız rekabetçi oyun oynamamak en iyisi çünkü hangi rekabetçi oyunu oynarsanız oynayın asla tatmin olmayacaksınız.

Rekabetçi oyunlarda eşleştirme sistemini kusursuz yapmanın yolu yok çünkü, anca gerçek hayatta yetenek testi falan yapılıp öyle maçlara sokarsanız kusursuza yakın bir eşleştirme elde etmiş olursunuz onun da mümkünü yok zaten.

Eşleştirme sistemi yeterince iyi olan bir rekabetçi oyunla karşılaşmadım ben zaten daha, bu tarz şeyleri kafanıza takıyorsanız rekabetçi oyun oynamamak en iyisi çünkü hangi rekabetçi oyunu oynarsanız oynayın asla tatmin olmayacaksınız.

Rekabetçi oyunlarda eşleştirme sistemini kusursuz yapmanın yolu yok çünkü, anca gerçek hayatta yetenek testi falan yapılıp öyle maçlara sokarsanız kusursuza yakın bir eşleştirme elde etmiş olursunuz onun da mümkünü yok zaten.
Kusursuz yapılsın demiyor zaten kimse. Yapmaları gereken şey çok basit, hemen söyleyeyim. Kendi yetenek grubundaki kişileri verecek. Hem karşı takıma hem kendi takımına. Böylelikle maçlar daha az kanser ve daha çekişmeli geçebilir. Ama Valve ne yapmış? Benim rankımdan 8 rank daha aşağısı bi' oyuncuyu takımıma vermiş. Böyle verince ne olmuş? Adieu delirmiş ve Adieu'nun oyunu zevkinin içine etmişler.

Kusursuz yapılsın demiyor zaten kimse. Yapmaları gereken şey çok basit, hemen söyleyeyim. Kendi yetenek grubundaki kişileri verecek. Hem karşı takıma hem kendi takımına. Böylelikle maçlar daha az kanser ve daha çekişmeli geçebilir. Ama Valve ne yapmış? Benim rankımdan 8 rank daha aşağısı bi' oyuncuyu takımıma vermiş. Böyle verince ne olmuş? Adieu delirmiş ve Adieu'nun oyunu zevkinin içine etmişler.
Rank değil MMR önemli.

Aynen dostum MMR. Adam imleci yere baka baka oynuyor ancak benimle aynı takımda. Çok iyi bir sistemmiş.
MMR yani Matchmaking Rating rekabetçi oyunların ciddi bir çoğunluğunun kullandığı sistemdir, amacı oyuncunun yetenek seviyesini belirleyip o yetenek seviyesine yakın oyuncuları onunla eşleştirmektir. Senin MMR'ın da düşükse, düşük seviye MMR'a sahip oyuncularla karşılaşırsın. Kaybettiğin her maç MMR'ını daha da dibe sürükler.

Yani rekabetçi oyunlarda eşleştirme ranka göre yapılmaz sanılanın aksine, MMR'a göre yapılır. Bunu da bir düşünmeni isterim, ha CS:GO'nun eşleştirme sistemiyle ilgili bir sorun olabilir mi? Elbette olabilir, zaten en baştan söylemek istediğim de buydu, bu sistemlere çok bel bağlamamak lazım. Çok rahatsız ediyorsa oyunu bırakmaktan başka çare yok, ben CS:GO oyuncusu değilim Rainbow Six oynuyorum ama onda da durum farksız.

Valorant adlı oyunda yücelik 2 rankındayım ama şu CS'de kesinlikle solo rank kasılmıyor kariyerime giriyorum bir tane takım/maç MVP'si olmadığım maç yok toplamda 29 Win'im var ve sonuç gümüş 2 gerçekten çok garip bir oyun insanları baitlesem yine bir nebze anlayacağım ama siteyi falanda ben açıyorum burada kesinlikle bir terslik var mesela nova 3 arkadaşım var vs attığımız zaman onu tabiren ezerek yeniyorum umarım CS2 ile şu eşleştirme sistemi düzelir kendimden çok daha kötü oynayan insanlar ile aynı rankta bulunmaktan hoşlanmıyorum.

Valorant adlı oyunda yücelik 2 rankındayım ama şu CS'de kesinlikle solo rank kasılmıyor kariyerime giriyorum bir tane takım/maç MVP'si olmadığım maç yok toplamda 29 Win'im var ve sonuç gümüş 2 gerçekten çok garip bir oyun insanları baitlesem yine bir nebze anlayacağım ama siteyi falanda ben açıyorum burada kesinlikle bir terslik var mesela nova 3 arkadaşım var vs attığımız zaman onu tabiren ezerek yeniyorum umarım CS2 ile şu eşleştirme sistemi düzelir kendimden çok daha kötü oynayan insanlar ile aynı rankta bulunmaktan hoşlanmıyorum.

Hocam CS:GO'da Valorant'taki gibi herhangi bir sayı yükselişi olayı yok. Çok detayli bir denklem var ve bunun üzerine rank atliyorsunuz. En basit tabiriyle haftada 3 maç atip en az ikisini kazanmaya bakin. Haftada 3-5 maç atip çoğunu kazanırsanız deli gibi rank yükselebiliyorsunuz. Bu video üzerinden bakabilirsiniz rank sistemine daha detaylı olarak.

Hocam eşleştirme sistemini bir yana atalım rankım global ve yaklaşık 80 klık envanterim var fakat güven faktörü diye bir saçmalık var benimki neden bilmiyorum ama sürekli düşük ve karşıya her maç hile geliyor en son rakibin Discord'unu istedim gittim ve adam dalga geçerek hileyi gösterdi bize. Global rankta bunlar var ve CS:GO hala saçma sapan şeylerin peşinde pek anlam veremiyorum Valorant diyen arkadaşları da anlamıyorum zaten saçma sapan çoluk çocuğun olduğu bir ( sözde ) oyun.

Kanka güzide üstü ranklar hile dolu haberin olsun csgostatsdan eski maçlarımı kontrol ettim karşı takım ve kendi takımımdaki MVP'lerde genelde ban vardı benim seninki gibi pahalı envanter yok ama dolu hesap diyelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı