CSGO için ekran kartı mı, monitör mü alınmalı?

Legawen

Megapat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
R7 240 için 144 Hz monitör saçma olur. Ekran kartını yükseltin. Daha güçlü bir GPU ile 144 Hz monitöre daha sonra geçebilirsin.
İyide şimdi ben 800x600 de oynadığım için 200-250 fps alıyorum(mapa göre değişiyo) ama bu aldığım fpsnin monitör 75 hz olduğu için benim ayırt edemediğimi ve oyunda akıcılığın olmadığını bu yüzdende oyunda yırtılmalar olduğunu söylediler. Nekadar çok fps alırsan al sen onu 75 olarak algılıycaksın dediler. Kafam iyice karıştı şu an.

İyide şimdi ben 800x600 de oynadığım için 200-250 fps alıyorum(mapa göre değişiyo) ama bu aldığım fpsnin monitör 75 hz olduğu için benim ayırt edemediğimi ve oyunda akıcılığın olmadığını bu yüzdende oyunda yırtılmalar olduğunu söylediler. Nekadar çok fps alırsan al sen onu 75 olarak algılıycaksın dediler. Kafam iyice karıştı şu an.
800x600 oynadığın için elbet daha yüksek fps alıyorsun. 75 hz monitör aldıktan sonra 75ten daha yüksek fpsleri almaz ve senkronize olmayınca yırtılmalar meydana gelir. Ben hep 60hz monitörde oynadım çok akıcı geliyordu bence 75 hz akıcılığı iyidir diye tahmin ediyorum çözünürlüğü 1080p olarak deneme ihtimalin varsa bence fps testine bir bak derim

800x600 oynadığın için elbet daha yüksek fps alıyorsun. 75 hz monitör aldıktan sonra 75ten daha yüksek fpsleri almaz ve senkronize olmayınca yırtılmalar meydana gelir. Ben hep 60hz monitörde oynadım çok akıcı geliyordu bence 75 hz akıcılığı iyidir diye tahmin ediyorum çözünürlüğü 1080p olarak deneme ihtimalin varsa bence fps testine bir bak derim
1080 de denedim 100-120 fps alıyo ama çatışırken fazla fps drop oluyo ve baktığımda ekran karti %60 ını kullanıyodu.
Acaba bende darboğaz sıkıntısımı var?

Merhaba
Benq marka 2411z 144Hz modelini kullanan biri olarak söyleyebilirimki, 144 hertz geçiş yaptıktan sonra 60 veya 75 hertz de oyun nasıl bir bakıyım dediğinde fps 300 bile olsa gözün 144'e alıştığı için oyun resmen takılıyormuş gibi geliyor sana. Eğer monitör alayım dersen sadece csgo icin almış olursun o ekran kartıyla.Bunu göz önünde bulundurup daha rahat karar verebilirsin..

1080 de denedim 100-120 fps alıyo ama çatışırken fazla fps drop oluyo ve baktığımda ekran karti %60 ını kullanıyodu.
Acaba bende darboğaz sıkıntısımı var?
Zaten monitörün 1080p imiş. Bence de arkadaşların dediği gibi ekran kartı değişikliği daha mantıklı olur gibi grafik ayarı
arttırmak için. İşlemcini söyleyebilir misin

CS:GO için yatırım yapmanı tavsiye etmiyorum. Hali hazırda oynadığın 2-3 oyun olduğunda ve bunların hepsini 150 FPS üstünde oynuyorsan 144Hz bir monitör almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı