CSM yerine UEFI seçince BIOS açılmıyor

Rohat04

Kilopat
Katılım
15 Temmuz 2017
Mesajlar
114
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Windows 10'u UEFI olarak kurdum ve 19 saniyede masaüstü ekranı geliyor. BIOS'ta CSM seçili. UEFI yapınca 2 saniye falan daha hızlı açılıyor. Forumdan okuduklarım kadarıyla ve bazı gördüğüm videolarda bu süre 3 saniyeye kadar düşüyor ama bende 15 saniyeden erken açılmıyor. Ayrıca UEFI seçince BIOS açabiliyorum ama ekrana görüntü gelmiyor, "giriş desteklenmiyor" hatası veriyor. BIOS pilini çıkartıp sorunu düzeltebiliyorum, e haliyle de tekrar CSM seçili oluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
 
Bazı monitör ya da ekran kartlarında maalesef böyle bir sorun var. Bir ihtimal ekran kartınız da UEFI desteklemiyor olabilir.
Ekran kartım Sapphire rx580 pulse bildiğim kadarıyla Uefi destekliyor. Ama sorun monitörde mi bilmiyorum.
C:\Windows\Panther\setupact.log yolundaki "Callback_BootEnvironmentDetect: Detected boot environment:" satırında "EFI" yazıyor.
Sistem bilgisinde, "Bios Modu" kısmında da "UEFI" yazıyor.
Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Eğer sorun monitörden dolayıysa haftaya yeni monitör gelecek. Gelince tekrar deneyeceğim. Bu arada SSD Samsung 860 Evo. Monitör ise Acer SA220qabi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı