CSS hatası nasıl çözülür?

alperencerberus

Decapat
Daha fazla  
Ekte görüldüğü üzere böyle bir hata alıyorum. Kod bakımından herhangi bir şey yazmadım. Herhangi bir şey yazdığımda anında bu hatayı alıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-27 224254.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-27 224254.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 69
.banner'ı neden parametre içine yazmaya çalışıyorsun onu anlamadım. Dışında olması gerekir. Parametre içerisine de tanım ve değer ataması yapacaksın.

Son düzenleme:
Şu şekilde kullanacaksınız. Önce selector, sonra parantez. İçine de kurallar.

Kod:
* {
    display: flex;
}

.banner {
    display: grid;
}

Hiç selector bilmiyorsanız basic selectors kısmını herhangi bir çeviri programıyla çevirebilirsiniz. Bir yere kadar işinizi görür.

.banner'ı neden parametre içine yazmaya çalışıyorsun onu anlamadım. Dışında olması gerek.
onun içine yazmayınca da empty ruleset diye ayrı bir hata veriyor hocam yeni öğrenmeye başladım da her ihtimali deniyorum

Şu şekilde kullanacaksınız. Önce selector, sonra parantez. İçine de kurallar.

Kod:
* {
    display: flex;
}

.banner {
    display: grid;
}

Hiç selector bilmiyorsanız basic selectors kısmını herhangi bir çeviri programıyla çevirebilirsiniz. Bir yere kadar işinizi görür.

teşekkürler hocam

onun içine yazmayınca da empty ruleset diye ayrı bir hata veriyor hocam yeni öğrenmeye başladım da her ihtimali deniyorum

teşekkürler hocam
Empty ruleset demesinin sebebi suslu parantez icin de kural belirlememen. O suslu parantezin icinde kural belirliyorsun. Olayi o.

* = wildcard (O scopetaki/bolgedeki her seyi kapsar).
CSS:
* {
    padding: 10px; 
}
Mesela yukaridak bir rule set. Bu CSS'in dahil oldugu HTML dokumanindaki tum elementlerin paddingini 10 pixel yapacak.

CSS:
.banner {
    padding: 10px;
    margin: 10px;
}

Yukaridaki de bir rule set ama hepsini kapsamak yerine, class listesinde banner olan elementlerin paddingini ve marginini 10 pixel yapacak.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı