CSS kod değişikliği sitenin cachelerini geçemiyor

ibrahimkekec

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
PHP tabanlı sitemde C Panel'den CSS kodlarını düzenliyorum. CTRL + F5 yapınca sitemde değişiklik gözüküyor fakat normal F5 yapınca gözükmüyor.
Cache temizlemeden normal F5'le gözükmesi için ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• 1637616314977.png
    1637616314977.png
    88,5 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
PHP tabanlı sitemde C Panel'den CSS kodlarını düzenliyorum. CTRL + F5 yapınca sitemde değişiklik gözüküyor fakat normal F5 yapınca gözükmüyor.
Cache temizlemeden normal F5'le gözükmesi için ne yapmam lazım?
ctrl+f5 önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. f5 ise sayfayı sadece yeniler ön bellek temizlenmesi için tarama verilerini de temizleyebilirsiniz. ama en kısa yolu ctrl kısayoldur.

CTRL + Shift + R yapıp dener misiniz?

Chrome kullanıyorsanız otomatik olarak cache temizleyen veya localhost üzerinde cache tutulmasını engelleyen eklentiler mevcut.

ctrl+f5 önbelleği temizleyerek sayfayı yeniler. f5 ise sayfayı sadece yeniler ön bellek temizlenmesi için tarama verilerini de temizleyebilirsiniz. ama en kısa yolu ctrl kısayoldur.
Cevaplarınız için teşekkürler fakat amacım kısayol olması değil. Ben Ctrl + f5 yaparım sorun değil de müşterilerim sitemdeki değişiklikleri otomatikmen görsün istiyorum o yüzden cachelerin otomatik temizlenmesini mi sağlamak gerekiyor tam olarak nasıl yapabilirim?

Cevaplarınız için teşekkürler fakat amacım kısayol olması değil. Ben Ctrl + f5 yaparım sorun değil de müşterilerim sitemdeki değişiklikleri otomatikmen görsün istiyorum o yüzden cachelerin otomatik temizlenmesini mi sağlamak gerekiyor tam olarak nasıl yapabilirim?
Müşterileriniz anlık göremez üzgünüm yapılan güncellemelerinizi 6 saat geçtikten sonra görebilirler bnunun cache ile alakalı bir çözüm yolu yoktur.

Cevaplarınız için teşekkürler fakat amacım kısayol olması değil. Ben Ctrl + f5 yaparım sorun değil de müşterilerim sitemdeki değişiklikleri otomatik görsün istiyorum o yüzden cachelerin otomatik temizlenmesini mi sağlamak gerekiyor tam olarak nasıl yapabilirim?
Dinamik CSS dosyaları oluşturabilirsin. Örneğin style.css?ver=1.1 gibi.
Müşterileriniz anlık göremez üzgünüm yapılan güncellemelerinizi 6 saat geçtikten sonra görebilirler bunun cache ile alakalı bir çözüm yolu yoktur.
Dosyayı hosttan değiştirdiğin an web sitesi de değişir. 6 saat falan diye bir şey yok.

Dinamik CSS dosyaları oluşturabilirsin. Örneğin style.css?ver=1.1 gibi.

Dosyayı hosttan değiştirdiğin an web sitesi de değişir. 6 saat falan diye bir şey yok.

CTRL+F5yaparsan yapılan değişiklik düzenlenir. Daha önce siteyi ziyaret etmiş bir müşteri eski cache önbellek verisini görür. Bu yüzden müşteri sitenin güncellendiğini göremez, CTRL F5 yapmadığı müddetçe bu da önbelleğe 6 saate geçer... Web tasarım uzmanıyım, bana işimi öğretmeyiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
CTRL+F5yaparsan yapılan değişiklik düzenlenir. Daha önce siteyi ziyaret etmiş bir müşteri eski cache önbellek verisini görür. Bu yüzden müşteri sitenin güncellendiğini göremez, CTRL F5 yapmadığı müddetçe bu da önbelleğe 6 saate geçer... Web tasarım uzmanıyım, bana işimi öğretmeyiniz.
@Ecmel hocamın dediği mantıklı. Yayında olan Web siteleri için CSS/JS değişiklikleri kullanıcılara daha geç ulaşacaktır çünkü cache'leri kendi tarayıcınızda temizleseniz dahi kullanıcılar hala eski cache'leri kullanıyor olacaktır. Bunun olmaması için dosyaların sonuna versiyon ekleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı