Cumhurbaşkanı Adayı Cem Uzan: "Kumarhaneler, eğlence merkezleri, hepsi bir arada Mardin’de olacak."

Aşırı saçma bir öneri zaten.

Az aşağı tarafta Kıbrıs var zaten. Olmadı Yunan adaları var.

Adam ne yapacak sıcakta Mardin'e kumar oynamaya gidip her yer dağ taş neden gitsin. Verdiği öneri akla mantığa bile yatkın değil. Suriye sınırı orası terör riski var deniz yok halkı muhafazakar oraya neden gelsin zengin kumar oynayacak tayfa?

Kumar oynayan zenginler içki kumar seks ve uyuşturucu istiyor bunları verebilir mi Mardin? Bizim gibi muhafazakar ülkeler için bunların çoğu yasak veya haram algısı var zaten. En başta seçmen istemez.
Bunun gibi düşünülmemiş çok detay var. Adam sanki "Yapacağız diyelim sonrasını sonra düşünürüz. Bul haritadan rastgele bir şehir. Mardin mi? Tamam o olsun o zaman." demiş gibi.
 
44.png


42.png


Kötü hissediyorum kendimi. 🥴
 
Ülkede daha büyük sorunlar varken böyle bir ekonomik plan... Yani ekonomik krizin tek çözümü alkoldeki ÖTV'yi indirmek ve kumarhane mi açmakmış? Pek ikna olamadım doğrusu. İşe yaramazsa büyük miktarlarda para buharlaşacak. Çok büyük kumar. Bu arada Amerika'nın Las Vegas'ına çok miktarda Amerikalı gidiyor. Türkiye'de gitmezler. Sadece turistler bu kadar para kazandırır mı ki? Onu geçtim Mardinliler bu fikri kabul edecekler mi? Ve birşey daha ekleyeyim her yıl Las Vegas'ta çok büyük miktarda elektrik enerjisi harcanıyor. Türkiye Mardin'e böyle bir enerjiyi verebilecek bir altyapı ya da ekonomiye sahip mi peki? Daha öncede yazmıştım galiba okumadınız. Konu sahibi olarak okumanız gerekirdi. Burada fikrimi medenice sunuyorum. Medeniyet size ters mi yoksa? Bu arada benim güldüğüm siz değildiniz Cem Uzan'ın detayları düşünülmemiş fikriydi.
 
Mardin detayı saçma olmuş ama mantıken devletin en ağır vergi kalemlerinden birisi alkol, yani ne kadar muhafazakar ayağı yapılsa da devleti döndüren vergilerden birisi alkol, e kumar niye bu kadar abartılı tepki çekiyor anlayamadım. Ben Kıbrıs'taki kumarhaneler ile ilgili zamanında oluşan tepkilerin anlatıldığı bir haber videosu izlemiştim, bizim klasik cahiller gidip donlarına kadar kaybediyormuş, sonra burası bizi batırıyor diye algı oluşmaya başlamış, Kıbrıs'taki kumarhaneleri kapatma konusunda büyük bir algı oluşmuş da şimdi herhalde kumarhaneler hala iş yapıyor. Vallahi cem uzan haklı, kumarhane demek büyük zenginleri çekmek demek, Mardin değil de daha büyük birkaç şehirde açılsın, 1-2 yıl içinde şehirin ekonomisi canlanır.
 

Geri
Yukarı