Custom sivi sogutma / i7 5960x / 2x GTX 980 TI SLI

Merhaba arkadaslar,

Temmuz ayinin basinda torlamaya karar verdigim (İ7 5960X ve GTX 980 Ti tabanlı sistem toplama) yeni sistemi sonunda bitirdim.

Ekran kartinin gelmesi cok uzun surdu bugun ogleden sonra gidip aldim ve butun parcalari kasaya taktim.
Simdilik sadece pompa calisiyor, sabaha kadar sizdirmazlik testi surecek sabah windows kurmayi pilanliyorum.

Sistem bilesenleri kisaca soyle:
  • Corsair Obsidian 900D
  • Corsair AX1200i Platinum
  • ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1
  • EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper (2x - SLI)
  • Intel Core i7 5960X
  • Corsair Dominator Platinum (4x, 4Go, DDR4-3000)
  • WD Blac 4000 Go, 3.5 Hdd (7200 RPM)
  • Samsung SM951 AHCI (512Go, M.2 2280)
  • Noctua NF-F12 PPC 2000 RPM
  • Sivi sogutma icin EKwb nin urunlerini kullandim

Assgiya sistemi toparlarken cektigim birkac foto ekliyorum.

Onerileriniz ve dusunceleriniz benim icin degerli.

Fakat rica ediyorum "o paraya araba alinir" "sistem cok abartili olmus" ve benzeri yorumlari hic yazmayin zira bunlari zaten biliyorum.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

CPU-Z VALIDATOR
@er36po forumdan ayrıldı malesef. Kırıp dökmeden nasıl öğrenecez. Şu hayatta en çok Hyper 212 aldığıma ikincide İTÜ ye gittiğime pişmanım. Overclocka uygun olması lazım. Bu borular 60 dereceden sonra eriyo falan diyolar pompa falan çalışmaz deniyor doğru mu acaba? Sert borularla başlamayı düşünüyorum. Parça parça temin edeceğim.

CPU-Z VALIDATOR
@er36po forumdan ayrıldı malesef. Kırıp dökmeden nasıl öğrenecez. Şu hayatta en çok Hyper 212 aldığıma ikincide İTÜ ye gittiğime pişmanım. Overclocka uygun olması lazım. Bu borular 60 dereceden sonra eriyo falan diyolar pompa falan çalışmaz deniyor doğru mu acaba? Sert borularla başlamayı düşünüyorum. Parça parça temin edeceğim.

er36po halen buralarda arada bir gelip yaziyor ya neyse konuya donecek olursak, overclocka uygun degilden kastim profil kalinliginin 40mm olmasidir sivi gecisinin kisitli olmasindan OC icin kullanisli degil dedim, 60mm lik radyatorler de var onlar daha iyi sonuc verecektir ya da ince profil radyator ve iki tarafa fan koyarak (pull - push) daha iyi sonuc alinabilinir.
Sert boru ile de baslayabilisiniz neden olmasin, saticilarda renkli sert borularda mevcut.

Gercekten kurusuna kadar hakkedıyor sıstem lakın işlerini ve isteklerini karşılayacak bi sistem olmustur inş hayırlı uğurlu olsun kardesım :)

Hocam ozaman veriyorum sizin radyatörleri. Nerden aldınız acaba? Yurtdışı ise kargo ödediniz mi? @er36po'yuda çağıralım geri dönmüş.

Ben isvicre de yasiyorum, burada EK nin saticisini bulup ondan aldim. Turkiye de Kim satiyor, nasil bulursun malesef bilmiyorum.
Eger istersen belki buradan gonderebilirim ama nasil olur gumruge takilir mi gecer mi bilmiyorum.

Hocam o sisteme en azından bi ROG Swift monitör yada yeni çıkacak 4k ROG monitörler yakışır bence
Aslina bakarsan bende bir monitor almayi dusunuyorum yeni cikacak olan monitorler yil sonunda piyasada olacaklar henuz satisa cikmadilar.
4k modeller 60hz te calisiyor ben ise 144hz lik bir monutor istiyorum malum oyunlarda harika performas veriyor.
Ya Asus un PG279Q ya da Acer Predator Z35 iki monitorde harika gorunuyor, bir ciksada inceleme felan gorsem ikisinden birini almayi dusunuyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı