Custom Sıvı Soğutma Tanıtım Rehberi

• Konuyu başlatan er36po
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 263
  • Görüntüleme 68.601
@Mert Can Ayhan, o fanlar güzel tercih.

@Fink Ployd, siz de Corsair SP 120'likleri alabilirsiniz. Bu fanlar çoğu kullanıcı tarafından önerilen güçlü fanlar.
Daha düşük fiyatlı arıyor iseniz, kalitesi biraz düşük olsa da bu fanların benzerlerini de daha ucuza bulmanız mümkündür.

Aerocool dead silence serisinde karar kıldım. Neticede ses sorunu için değiştiriyorum, işimi riske atmayayım dedim. 120mm için 1200 rpm fan devri yeterli midir son olarak?

Aerocool "Dead Silence" 12cm Siyah Sessiz Kasa Fanı Fiyatı

Quiet edition mu tercih edeyim high performance mı ? açıkçası ztitan X'den sonra fan sesinden bıktım :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu 1. gpu dan çıkıp işlemciye bağlanan yer var ya o oarçayı nereden bulurum ?

O 35 derece midir 40 mı ? buldum ona göre alacağım acaba hangisi daha işime yarar.

@Fink Ployd, 1200 RPM de gayet yeterli. Fakat OC esnasında fanların 2000 ve üstü RPM'de çalışması biraz daha avantaj sağlıyor soğutmada, tabi sesleri çekilmez oluyor o ayrı. Ama OC ile işiniz olmayacak ise 1200 RPM devrine sahip fanlar fazlasıyla işinizi görecektir.

@Mert Can Ayhan, orada 4 parça yarım dirsek rekor var. Onların açıları standart bildiğim kadarıyla.

@er36po Abi,merhaba ben Onur . Öncelikle şunu söyleyeyim noktalama işaretlerinde yaptığım hatalardan dolayı özür dilerim .
Şimdi abi ben konuya geleyim ; benim şöyle bir sistem alacağım ve gerçekten geliştirmeye baya yatkın bir sistem :
İşlemci: İntel Core İ7 6700K
Anakart: MSI Z170A Gaming M7
Kasa: Corsair Graphite 780T Siyah
PSU: Corsair HX750İ
Diğer parçaları yazmadım çünkü sıvı soğutma açısından çok önemli değiller sanırım ve şunu söylemeliyim ekran kartı almadım çünkü yaza yeni ekran kartları çıkacakmış onlardan alacağım her neyse ben konuya geliyim . Bu sisteme bir sıvı soğutma yapmak istiyorum ama hangi malzemeleri almalıyım bilemiyorum lakin montajını yapabilirim (pompa dışında onu bilmiyorum :dur: ) bana yardımcı olursan ve güzel bir rehber önerirsen sevinirim yabancı forumlardan hiç bilemiyorum ama ingilizcem iyidir videoda söylenilen şeyleri az buz anlarım . Yabancı Youtuberlardan sadece JayzTwoCents i izledim sıvı soğutma konusunda ama çokda detaylı anlatım yapmıyor montaj falan yaparken bana önerebileceğin faydalı bir video ve parça listesi varsa yardımını bekliyorum

image.png image.png
Söyledim mi bilmiyorum ama şimdi söyleyeyim, benim Msi anakart hatalı olduğundan iade edilmişti... Şimdi yerine Asus x99-a 3.1 usb alıyorum o yüzden soğutma yı komple değiştirerek beyaz ve mavi yaptım sizce nasıl olmuş ?

Son düzenleme:
@Onur Gültekin, nokta, virgül, önlem v.s'den sonra boşluk bırakın, önce değil yani :)

Neyse konuya döneyim.
Custom S. soğutma yapmak istiyorsanız; en baştan ekran kartı ve işlemciyi soğutmalı ve tabi ciddi bir bütçe ortaya koymalısınız.
Yalnızca işlemci için ise hazır sıvı soğutma da düşünebilirsiniz.

Siz en iyisi maximum bütçenizi belirleyin biz o bütçe ile ne yapmanız gerektiğine karar verelim.

@Mert Can Ayhan, beyaz'ın çok ayrı bir görüntüsü var ancak anakartta dahil tümü beyaz olursa bu sefer çok sade bir görüntü elde edersiniz. Fakat, eğer sıvı rengini de beyaza uyum sağlayacak renkten (örneğin sıvı açık kırmızı olabilir) yaparsanız çok hoş bir görüntü elde edersiniz :)

image.jpeg Uv pastel white ve uv blue yu karıştırıp bu rengi elde edeceğim belirttiğim anakart'ın x99 chipsetinin üstündeki pasif soğutucuda ki geçen mavi şeritlerle yakın bir renk gibi hoş duracağını düşündüm ama kırmızı daha hoş diyorsanız kırmızı sınıda yapabilirim. Daha çok mavi-beyaz, siyah-kırmızı uyumlu olduğundan mavi tercih ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı