Custom Sıvı Soğutma ve Sıcaklık Testleri

Yine yardırmışsın abi.
Fakat ben 970'leri sattım. 980 Tİ alacağım. Tabi onu da SLİ yapmayı düşünüyorum.

5.25 lerin yeri çıkmıyor. Perçinli, bir şekilde çıkarırsam tekrar takamam iptal olur. Yoksa ona baktım ön tarafa yine 360mm radyatör takmak için. Bunun haricin de önceki konuştuğumuz da ki gibi çift pompa yapmışsın. Rezervuarı büyütmek lazım. Şuan ki 170mm, 220mm falan daha iyi olur.

Ben tek 980 Tİ olduğun da öne 280mm radyatör takıp yine tek pompa ile devam edecektim. Ama SLİ olduğu zaman tabiki işler değişir. Daha bolca vaktimiz var o zamana kadar.

En son heralde kasaya acımayıp keser biçerim. Altta ki 120mm fanın yanına bir fan yeri daha kesip öne 280mm radyatör koyup oraya da yine bir 240mm radyatör koyarım. O iki fanın üstüne pompaları yerleştiririm resimdeki gibi. Yukarıdaki 360 ile işlemci artı RAM'leri soğuturum. Önde ki 280 ve altta ki 240 ilede ekran kartlarını.

Böyle de birşey yapabilirim. @er36po

Yeni gördüm sistemi, ilk deneme için fazlasıyla başarılı buldum Şuan için bile tasarım açısından hiç de fena görünmüyor.
Olaya ekran kartlarının yanı sıra anakart köprüleri ve bellekler de girince alır başını gider zaten.

Onun dışında ışığa duyarlı boyalarla biraz hareket katılabilir ileride. Senin adına sevindim, kasa ile birlikte uyumlu olmuş, hoş duruyor

Bu arada soğutma sisteminin maliyeti ne kadar oldu size? Şuan böyle bir ihtiyacım yok ancak Erkan abi sağolsun, kanımı ısındırdı bu işlere. Yoksa ben hava soğutma ile de mutluydum

Mehmet, Perçin olayı aslında çok basit...
Eğer istersen perçinleri koparıp daha sonra sanayide, bi yerde emaneten perçin tabancası alıp yeniden perçinleyebilirsin

Rezervuar kesinlikle idare edecektir hatta yeterli, ancak o tarz birşey yapmış olsan tek pompa idare etmeyecektir bilgin olsun.
Bende biliyorsun, 2x 270'lik Rezervuar'lar var, kesinlikle bir tanesi bile fazla geliyor. Çünkü bu rezervuarlarla mahalleye su dağıtmıyoruz Sıvı zaten kendi içinde döngü yapıyor...
Ama işte, ben ilk kurduğumda bu konularda fazla bilgim olmadığından, DH'de bilgisi olan-olmayan öneride bulununca tamam dedim, bir tanesi yetmeyecektir düşüncesine kapışmıştım, ama asla öyle değil.

Neyse, sen o çizimi sakla bi yerde, onu çizmek 1 saatten fazla zamanımı aldı. Ben SLI olarak yaptım ancak sen aynı plan özerinden tek kartla da başlayabilir ilerde de SLI yapabilirsin. Ama çift pompa şart o tarz soğutma için.
Tabi eğer çok daha güçlü bir pompa seçmiş olsaydın teki de yeterli gelecekti.

@BilgisayarKurdu, hedef tüm Sosyal üyelerini Custom'leştirmek
Yabancılardan eksiğimiz (maddi-manevi) yok diye düşünüyorum. Tek fark onlar bizden daha uyguna mal ediyor.

Yok yani; her sene araba değiştiren, olabilecek en lüks daireler alıp döşeyen, eylence merkezlerine (disko-bar, vs.) gidip bir gecede binlikleri havada uçuran bir milletin evlatlarıyız! Söz konusu teknoloji olunca: Yazıktırrrr-Günahtırrrr sözleri kesmiyor beni.
Yani, ya yapmışken adam akıllı bir şeyler yapıp artık yabancıların yaptıklarıyla övünmeyelim ya da elimizdeki ile yetinip yabancıların yaptıklarıyla övünelim.

Biliyorum, bu imkanlar herkeste yok ama an itibariyle yok. Yani bugün yapamayan yarın da yapamaz anlamına gelmez. Ben mesela, dün daha bir rekor bile alamazken bugün custom'un kralını kurabiliyor Hedefin olduktan sonra; oohoooo...

Sisteme 2 adet canavar grafik kartı eklenince elbette onun ısısı da aktarılacak soğutma sistemine. Erkan abi'nin de dediği gibi ileride bir Update şart gözüküyor çünkü sıcaklıklar fark edilir oranda artar, burası kesin.

Erkan abi, aynen dediğin gibi. Mesele bizim zevk ve arzularımıza geldiğinde millet nedense yerinde duramıyor. Bisiklet konusunda da geçerli aslında bu.
Yok işte efendim, o para ile araba alınabiliyormuş da oymuş da buymuş.

Ben de senin kafadanım, bir şeyi alıyorsam alabildiğimin en iyisini alırım. Gücüm yetmiyorsa da hiç bulaşmam o işe.
Harca 3.000TL adam akıllı bir Custom sıvı soğutma kur, ömür boyu kullan işte kardeşim. Paran yetmiyorsa da o sisteme sahip olana laf etme.
Bizim millet kendi sahip olamadığı, kendi beceremediği işi yapanları çekemiyor. Bu yüzden biz bize yeteriz Başkalarını konuya dahil etmenin anlamı yok

Ayıpsın abi silermiyim.
Ya pompa D5 düşünüyordum başta sonradan DDC pompaya geçtim. Ama senin çizimde ki gibi 2 pompa yaparım kesin.

Maliyete gelince en son 1600 buldu sonra hesaplamadım. 1750 civarın da birşey oldu sanırım. Tam emin değilim ama.

Kusura bakmayın ama zaten kasa sıcaklığı güzel bence üstdeki fanlar gereksiz birde kasanın güzelliğini bozuyor.

İnceleme ve anlatma bakımlardan çok başarılı olmuş. Hayırlı olsun. Bu tür soğutmaları Türkiye' de görmek zor. Soğutma için gereken parçalar toplam kaç TL' ye geldi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…