Custom Sıvı Soğutma ve Sıcaklık Testleri

Siz yazdıklarımı dikkatli okumamışsınız ki. 780T dar demedim ben.
780T de olsa kasanın iç kısmından 60 MM radyatöre hem altına hem üstüne fan takabilecek kadar mesafe yok. Sorun kasanın iç kısmından tavanı ile anakart arasında ki mesafe.
Bu mesafeye bir tane 60 MM radyatör ve push/pull olacak şekilde çift fan montaj yapamazsınız. Anakarta biniyor. 780T nin 760T den farkı, üstüne fan taktığın da kasanın açıkta kalmıyor, muhafaza yapmışlar. 760T de ise açıkta kalıyor.
Videoyu eğer iyi izlemiş olsaydın anakartın hemen üstüne fan takmamış. Direk radyatör olduğunu farkederdin.
780T nin genişliği alttan. Yani PSU ile anakart arasında daha fazla mesafe var. Hatta extradan kablo geçiş delikleri var. 760T de yok. Alt kısımdan biraz daha dar. Ama üst kısımda ki mesafeleri aynı.

780T nin güzel yanı kasanın üstüne taktığın fanı saklayabiliyorsun. Benim ki gibi açıkta değil.
İç kısıma en fazla 60 MM bir radyatör ve altına 25MM fan takarsın. Tavandan anakarta kadar olan boşluk 90 MM bilemedin 100 MM. Sana sadece 5 veya 15 MM kalıyor. O da CPU güç kablosunu takarken tam bir eziyet yapıyor sana.

Videoda ki kişi o sıkıntıyı çekmemek için üst kısma fan takmış altta takmamış yer kazanmak için.

Ben akrilik borularla yaptığım için sıvı soğutmamı orada o şekilde mesafeye ihtiyacım yoktu. Sonuçta akrilik boruları sürekli sök tak yapamıyorsun.

Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur. @oktaymavusoglu

Açıklamaların için sağol. Bu videodaki arkadaş ta galiba daha ince bir radyatör kullanmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnce değildir. İçerden benim ki gibi radyatör ve tek fan var. Zaten anakarta sıfır duruyor. Tahminim 60 yada 65 MM bir radyatördür. 2. Fan ise yine kasanın üstünde kapalı bölümdedir.

Benim de kalkışasım geldi gibi. Bu içindeki sıvı bildiğimiz sıvı mı ve hangi sürelerde değişim yapılır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…