Cyberpunk 2077, AMD Ray Tracing Desteğine Kavuştu

5000 serisinde RTX desteği yok diye biliyorum sadece 6000 serisinde var.

Sahipmiş kanka bu özelliğe.

Sahipmiş kanka bu özelliğe.

Hocam hiçbir yerde bulamadım ben eğer varsa bile youytbeda test olurdu mesal 1660 Super RTX desteği var ve YouTube'da videoları da var.

gpuz-overclocking.gif

GPU Z de gözükmüyor RTX olduğu.

Oturtsa dahi rakip NVIDIA kartların çok daha fazla RT çekirdeğine sahip yani rakip NVIDIA kartlarından daha iyi bir Ray Tracing performansı zor.
RT çekirdeği sayısı fazla olduğu için daha iyi değil Nvidia kartlar. Öyle olsaydı 60 çekirde sahip RX 6800, 46 çekirdeğe sahip RTX 3070'e fark atardı. Zaten kartlar farklı mimariye sahip olduğu için RT çekirdek sayılarıyla kıyaslanamazlar. AMD şuan Nvidia'dan geride RT konusunda. 6000 serisi kartların performansı ilk nesil RT çekirdekli 2000 serisi kartlar gibi. Ama ışın izlemeden çok DLSS gibi teknolojiler şuan için daha önemli. AMD FSR'ın, Nvidia DLSS'den daha başarılı olması yeterli (performans anlamında). AMD kartlarda ışın izleme RDNA 3 mimarisi ile Nvidia'ya yetişebilir çoklu çip tasarımı ve ekstra özellikler sayesinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı