Cyberpunk 2077 CD Project RED'e Büyük Kayıplar Yaşattı!

7 yıllık bir emekle yakın zamanda oyunculara sunulan Cyberpunk 2077'nin CD Project'e mali açıdan neler yaşattığı yayınlanan raporla gün yüzüne çıktı.

Cyberpunk 2077 CD Project RED'e Büyük Kayıplar Yaşattı!.jpeg

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin çıkışıyla 1 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. Oyunun çıkışında 8 milyon ön sipariş aldığı fakat çıktıktan sonra hatalar ve sorunlarla yüzleşen CD Projekt Red, oyunun çıkışından sonra 1 milyar dolar zarar ettiğini yeni yayınladığı raporda belirtti.

Sizce CD Project Cyberpunk 2077'inin sorunlarının altından kalkabilir mi? İyi sosyaller :)

Kötü optimizasyon, hatalar ve buglar olunca normal bir durum. Bu tür sorunlar güncelleme ile düzeltilir fakat 8 yıl yapım aşamasında olan oyunda bunlar olunca bir nebze itibar zedelenir deprem etkisi yaratır. Fakat oyunun hikayesini, atmosferini , dünyasını, detaylarını oynadıkça ben sevdim daha ne kadar ileri gidilebilir bilemem ama adamlar yapmış haklarını vermek lazım.

Maalesef ki çok üzülüyorum fakat bence yanlış yol izlediler. GTA 5 gibi bir başyapıt varken hiç böyle dev bütçeli open world bir RPG oyunu yapmayacaklardı. Witcher 3'de uyguladıkları hiçbir sistemi uygulayamadılar. Ne hikaye ne RPG öğeleri ne yapay zeka ne uzun oynanış ve karakterler+ hikaye. Çok pis batırdılar.

GTA 5 ile Cyberpunk aynı kategoride mi sanıyorsun?

Kötü optimizasyon, görevleri kıran büyük bug ve ufak buglar ile maalesef şu anda sorunlu. Fakat oyunun senaryosunu, karakterlerini, mekaniklerini, atmosferi beni fazlasıyla tatmin etmekte. Optimasyon ve Bug sorunları düzeltildiğinde daha iyi olacak.

Genel anlamda çok iyi bir oynanış sunuyor bana, 35 saat oldu neredeyse ve hala çok güzel gidiyor. Hem medyanın hem de kendilerinin yaptığı bazı hatalar yüzünden böyle bir zarara uğradılar. Eski nesil konsollara 2-3 ay geç çıksaydı zarar miktarı çok daha düşük olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı