Cyberpunk 2077 Hakkında Yeni Açıklama Yapıldı

IMG_20201214_110000.jpg


Birkaç dakika önce Cyberpunk 2077'nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan açıklamada PlayStation ve Xbox'ta oyunu alıp oynayamayanlar için 7 gün boyunca iade seçeneği olduğu açıklandı.

"Özür dileriz, her şeyi düzelteceğiz, bize bir şans daha verirseniz memnun oluruz..." diye başlayan ilk cümle aslında yazıyı özetliyor. :D

Onun haricinde güncellemelerin sıkı şekilde geleceği de belirtilmiş.

Önümüz indirim dönemi zaten. Sağlıklı şekilde oynayamadıysanız iade edebilirsiniz.

Bence bu oyunu bir önceki nesil konsollara çıkarmak yanlıştı. İlla getirilecekse sonradan birkaç yıl içerisinde geliştirilip kullanıcılara daha stabil olarak sunulabilirdi. Onun haricinde düzeltilmeyecek sorunları yok aslında.

Güncelleme: Başta eski nesil konsollara çıkacak denildi ve evet oyun bu şekilde çıktı. Burada hata CD Project'e ait ve zaten sorunluluğu üstlendiler bu konuda. Benim sinirime giden "PS4 ve Xbox One çok eski konsol böyle olur ne bekliyorsunuz?" gibi savunmalar. Koskoca oyun şirketi bunu akıl edemiyor oyuncu ediyorsa burada ciddi manada sorunlar var.

Güncelleme 2: Arkadaşlar neresi rezillik yazının sonunda adamlar iade edemiyorsanız kutulu halini veya iade konusunda sıkıntı yaşıyorsanız şu mail adresinden yardımcı oluruz bizlere ulaşın yazmışlar. Daha oyuncuyu ne kadar düşünebilirler sizce?
 
41C0C7F4-C46D-4768-B3B0-367ACA5610F4.jpeg
Rezillik üstüne rezillik. Xbox One 10-20 FPS arası, PS4 15-25 FPS zor alıyor. PC’lerin gücüne göre kıyaslarsak PC sürümüde çok farklı değil. Çıktığı gibi bir başyapıt olma şansı varken kendi ayaklarına sıktılar. Büyük ihtimal önümüzdeki seneler halâ adından söz ettirecek belki ama bu olaylar oyun tarihine kara bir leke olarak geçti bile. Belki de son yılların en beklenen oyununda böyle bir şeyin asla olmaması lazımdı.
 
İlk konsollara geritmeleri hata değil çünkü oyun 7 yıl önce söylendiğinde PS4 konsollarına çıkacağı hakkında söz verildi yani bu bir hata değil çıkması gerekiyordu en başta böyle söylenmişti.
Onu kastediyorum zaten. Oraya çıkması sorundu. Ama o kısımda haklısınız söz verildi. Bazıları da "Kaç yıllık konsol olur böyle" diye kendini rahatlatmaya çalışıyor. Böyle olmamalıydı.

Screenshot_20201214_115221.jpg


Recep abi iade etmeye çalışıyor bile. :/
 
Yaziyi neden tam okumadiniz? Yazinin sonunda net bir sekilde "Ozur dileriz, isterseniz oyunlarinizi iade edebilirsiniz. Eger satin aldiginiz yer iadenizi kabul etmezse bizimle iletisime gecin, size yardim etmek icin elimizden geleni yapacagiz." bunun neresi bir rezillik anlamadim. Bana gore bu anlik olarak yapabilecekleri en iyi seydi ve yapmislar.
 
Yaziyi neden tam okumadiniz? Yazinin sonunda net bir sekilde "ozur dileriz, isterseniz oyunlarinizi iade edebilirsiniz. Eger satin aldiginiz yer iadenizi kabul etmezse bizimle iletisime gecin, size yardim etmek için elimizden geleni yapacagiz." Bunun neresi bir rezillik anlamadim. Bana gore bu anlik olarak yapabilecekleri en iyi seydi ve yapmislar.

Bizim dediğimiz de baştan bunu stabil olarak çıkartmalarıydı. Yoksa bu yaptıkları tabii ki harika bir şey. Oyunculara bu hakkı, yani hakkı olanı vermesi iade ettirmesi gayet alkışlanır hareket.
 
Bence bu oyunu bir önceki nesil konsollara çıkarmak yanlıştı. İlla getirilecekse sonradan birkaç yıl içerisinde geliştirilip kullanıcılara daha stabil olarak sunulabilirdi. Onun haricinde düzeltilmeyecek sorunları yok aslında.
Önceki nesillere çıkarmak bence yanlış bir seçenek değildi. Üstüne üstün zaten bu oyun 7 yıldan beri planlanan bir olay. Dün yapmışlarda yarın çıkmış misali değil. Ellerinde PS4 ve Xbox One ile çok önceden uğraşmış olmalılar.

Ayrıca CD bence kalfa statüsünde bir şirket her platforma çıkarmaları her baba yiğit şirketin harcı değil. Bunu W3'de PS4 sürümlerinin başında da başları ağırmıştı. Şu anda yaşıyorlar ama sırf bu sıkıntıları yüzünden hikayesel anlamda olmasa bile TLOU2 kadar linç yemez umarım.
 

Geri
Yukarı