Cyberpunk 2077 Kötü Bir Oyun mudur?

Gerçekten böylesine çıkmış bir oyunu her yönüyle övenleri görünce biraz garibime gidiyor. Fanatiklğin her türlüsü kötü gerçekten. Oyunun eksik olduğunu biliyor ama toz kondurmuyor. Size Uber süper bugsuz eksiksiz ve mükemmel Cyberpunk 2077 ile oyunlar dilerim. Neyin kafası bu anlamadım.

3 Gün önce çıkmış oyunu kötülemek saçma asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

GTA serisi ile mukayese etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Açık dünyaları ve oyun mekanikleri kısmen karşılaştırılabilir ama tam anlamıyla birbirine muadil oyunlar demek yanlış olur. Bence CyberPunk 2077 çok fena bir oyun sayılmaz, henüz oynamadım ama oynanış videolarına baktığımda geçerli bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Şuanda oluşan algı, tamamen oyun üzerine girilen lüzumsuz ekstra beklentilerden kaynaklı.

CyberPunk 2077 oyun mekaniği bakımında GTA 5'in fazlaca gerisinde benim gözümde. Açık dünyalar ise iki oyunda da kaliteli seviyede.

Bunun dışında, kaldı ki zaten CDProjeckt Red firması ile Rockstar Games firmalarıda birbirleri ile mukayese edilmeyecek boyutlarda. Rockstar Games çok çok aşmış bir firma, dolayısıyla oyunlarının çok daha kaliteli olması kadar normal bir durum yok.
Kanka hikayesi fena değil :D.
Ona lafım yok, Wolfteam üstadımızdır. 👍
Zamanında bayılırdım.

Hangi kafayla 1080p High ayarlar için 1060 önerdi bunlar? Bildiğin yalancılık bu. 3 farklı hayat var diye hype yaptılar 30 dakika sonra aynı yere bağlanıyor oyun.
3 Gün önce çıkmış oyunu kötülemek saçma asıl siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Nesi saçma abi kötüyse kötü demesin mi insanlar? Ben kötülemedim orası ayrı.

GTA V ve RDR2, teknik açıdan muhteşem oyunlar. NPC AI'ları, karakter animasyonları, grafikleri, açık dünya oynanışları gibi. Ama şahsi fikrim, ikisi de pek hikaye ve yan görev, karakter derinliği olmayan (RDR2 bu açıdan GTA'dan çok daha iyi, ancak mesela asla bir Witcher 3 kalitesinde değil) oyunlar. Açık dünyalarında gezinmek, boş zaman geçirmek ikisinde de çok keyifli. Ancak ikisi de bol bol tekdüze aksiyon, karakter özelleştirme yok, farklı oyun stilleri yok, diyalog derinliği pek yok.

GTA V ve RDR2 kesinlikle kötü oyunlar, sıkıcı oyunlar değil. Çok keyifli oyunlar, teknik açıdan da mükemmeller. Ama sundukları şey belli: Aksiyon. Aksiyon sevmek, saatlerce oynamak suç değil, hatalı değil, kötü bir şey de değil.

Ancak oyunlarda boş boş zaman geçirecek pek zamanınız yoksa, veya hikaye derinliği, ilginç karakterler sizi daha çok içine çekiyorsa bu açıdan Cyberpunk 2077 iyi bir oyun. Bize vaat edilen kadar iyi bir açık dünyası yok, vaat edildiği kadar derin diyalog seçenekleri ve sonuçları yok. Bununla beraber çok sayıda mekaniği ve ilerleme yolu var. Oldukça geniş bir karakter özelleştirme yelpazesi var. Sıkıldıkça oyuna yaklaşımınızı, kullandığınız silahları, taktikleri değiştirebiliyorsunuz. Bununla beraber şu ana kadar gayet güzel yazılmış, sizi içine çeken ana görevleri, fena olmayan yan görevleri ve karakterleri var. Ancak ben yine bu noktada henüz Witcher 3'ü geçebilecek bir derinlik ve detay hissedemedim. RDR2 ile eşitler şu anda benim gözümde, belki bitirdiğimde fikrim değişir.

Sonuç olarak, teknik açıdan bakarsanız, CP2077 ciddi sorunları olan bir oyun. Optimizasyonu, bugları, polis ve NPC AI'ları, açık dünyanın yeterince canlılık hissi vermemesi gibi. Ama bunlarla beraber çok keyifli bir oynanış ve ilgi çekici hikayeler ve karakterler sunuyor. Bütün bu sebeplerle, sadece teknik sorunlarına odaklanarak kötü bir oyun olduğunu söylemek doğru değil bana kalırsa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı