Cyberpunk 2077 Optimizasyon Güncellemesi Gelir mi?

Witcher döneminde CPDR bu kadar değerli bir şirket değildi, Witcher üzerinde bu kadar "hype" yoktu. Oyuncular şirketin hatalarını görmezden gelebiliyordu. Ama şu anda CPDR, Avrupa'nın en değerli oyun şirketi ve artık CPDR, Rockstar gibi şirketlerle aynı klasmanda görülen bir firma. Insanlar bağımsız geliştirici olarak değil büyük bir firma olarak eleştiriliyor. En küçük hatalar bile göze batıyor. Özellikle de bu kadar reklamı yapılmış ve büyük beklenti yaratılmışken. Optimizasyon sorunları nedeniyle bu kadar beklenti yaratmışken üstüne de bu kadar ertelenmişken çoğu kişinin oynayamamasına sebep olması çok büyük bir sorun.
Böyle bir oyun çıkartmak gerçekten zor, oyunda 16 saat süre geçirdim o kadar detaylı ki ana hikaye bitiyor 30 saatte diyenler ben daha %10 undayım yan görevlerin 1 tanesi bile tekrar ettiğini görmedim harita da ki görevler normal olarak adam öldürmen gerekiyor o tekrar ediyor gibi gözüküyor ama aslında ona bile çok ufakta olsa hikaye eklemişler. Kötü yanı avel avel dalarsanız ölebiliyorsunuz ama yapay zeka hareketleri biraz kötü diyebilirim ama kendi adıma konuşmam gerekirse oyun seni içine katıyor karakterlerin mimikleri o kadar gerçekçi ki çok hoşuma gidiyor böyle bir oyunu rockstar verseniz inanın o da bunun kadar sorunlu çıkartırdı gta nın avantajı size seçenek sunmaması ama bu seçenek sunarken her şeyi ile devam etmesi çok zehmetli kolay kolay hiçbir oyun firması böyle bir işe girmez zaten girmedi diye de biliyorum. Seven gülün dikenine katlanır ben 60 fps ile gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum grafiklerde güzel şehir içi 40 fps düşmesi normal karşlıyorum.

Böyle bir oyun çıkartmak gerçekten zor, oyunda 16 saat süre geçirdim o kadar detaylı ki ana hikaye bitiyor 30 saatte diyenler ben daha %10 undayım yan görevlerin 1 tanesi bile tekrar ettiğini görmedim harita da ki görevler normal olarak adam öldürmen gerekiyor o tekrar ediyor gibi gözüküyor ama aslında ona bile çok ufakta olsa hikaye eklemişler. Kötü yanı avel avel dalarsanız ölebiliyorsunuz ama yapay zeka hareketleri biraz kötü diyebilirim ama kendi adıma konuşmam gerekirse oyun seni içine katıyor karakterlerin mimikleri o kadar gerçekçi ki çok hoşuma gidiyor böyle bir oyunu rockstar verseniz inanın o da bunun kadar sorunlu çıkartırdı gta nın avantajı size seçenek sunmaması ama bu seçenek sunarken her şeyi ile devam etmesi çok zehmetli kolay kolay hiçbir oyun firması böyle bir işe girmez zaten girmedi diye de biliyorum. Seven gülün dikenine katlanır ben 60 fps ile gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum grafiklerde güzel şehir içi 40 fps düşmesi normal karşlıyorum.
Böyle bir açık dünya oyununu Rockstar'a versen emin ol çok daha düzgün bir iş çıkarırdı. Ben ne Rdr'de ne Gta'da havada asılı npcdir araçtır görmedim. Ya da ışınlanan karakterler falan görmedim. Yahut araçla kendilerine biraz yaklaştım diye mermi saçmışım gibi kaçışan bir kalabalık ve bu yüzden üstüme çullanan polisler görmedim. Ne Gta'da ne Rdr'de böylesine bir fps sorunu da yaşamadım.
Hatta Gta'da fps drop yemedim Rdr2'de haritanın belli iki lokasyonunda drop gördüm.

Ayrıca yok öyle gül diken muhabbeti. Ben oyunları eğlenmek için oynuyorum işkence çekmek için değil. Bir firma sittin senedir geliştirdiği oyunu halen düzgün çıkartamıyorsa ve ben onca para saydığım sistemimde oyundan randıman alamıyorsam hiç kusura bakma katlanamam, eleştiririm. Adamlar teknik açıdan leş gibi bir iş çıkaracak oyuncuyu yüz üstü bırakacak ben de gidip dikenine katlanmalıyız diye avel avel gezicem.. Komik.

Herkes güncellemeyle düzelir diyor lakin GTA 4 faciasını unuttu herkes :) Umarım GTA 4 gibi düzeltilemeyecek şekilde bir optimizasyon faciası değildir bu. Zaten şehrin ölü olması, sürüş ve hasar mekaniklerinin kötü olması vs. bir sürü sebepten hayal kırıklığı oldu birçokları için.
GTA IV sonradan ve konsoldan portlanmış bir oyun. Bir tutulamaz ikisi.

Böyle bir açık dünya oyununu Rockstar'a versen emin ol çok daha düzgün bir iş çıkarırdı. Ben ne Rdr'de ne Gta'da havada asılı npcdir araçtır görmedim. Ya da ışınlanan karakterler falan görmedim. Yahut araçla kendilerine biraz yaklaştım diye mermi saçmışım gibi kaçışan bir kalabalık ve bu yüzden üstüme çullanan polisler görmedim. Ne Gta'da ne Rdr'de böylesine bir fps sorunu da yaşamadım.
Hatta Gta'da fps drop yemedim Rdr2'de haritanın belli iki lokasyonunda drop gördüm.

Ayrıca yok öyle gül diken muhabbeti. Ben oyunları eğlenmek için oynuyorum işkence çekmek için değil. Bir firma sittin senedir geliştirdiği oyunu halen düzgün çıkartamıyorsa ve ben onca para saydığım sistemimde oyundan randıman alamıyorsam hiç kusura bakma katlanamam, eleştiririm. Adamlar teknik açıdan leş gibi bir iş çıkaracak oyuncuyu yüz üstü bırakacak ben de gidip dikenine katlanmalıyız diye avel avel gezicem.. Komik.
Oyun açık dünya oyunu değil RPG oyunu. Bu oyunu GTA ve RDR2 gibi oyunlarla kıyaslamak yerine diğer RPG oyunlarıyla karşılaştırın, aynı türün oyunları değiller bunlar.

Yakin bir zamanda gelir. Insanlar gercekten de 1080Ti bile zor oynatacak derken yalan soylemiyormus.
La bak öyle rahatlıyorum ki :), ben oyun çıkmadan yorum yapmayın dedikçe; bilmişlik yapıp:
“Sen bilmiyorsun, Sistem önerisi yayınladılar, Kaç FPS alırım” diye soranlara varya oh olsun içim soğudu.

%100 gelir.
Ben oyunu custom ayarlarında 30 FPS'de oynuyorum. Alışık olduğumdan 30 fps ile oynayabiliyorum. Bazı insanlar vardır illa bir oyunu 60 FPs değil 150 300 FPS'de oynamak isteyen ve bana göre abartı. Bana göre bir oyunu akıcı oynamak için minimum 60 FPS yeterli.
Konu dışı ama Minecraft'ta 60 FPS yetmiyor. :D

Herkes güncellemeyle düzelir diyor lakin GTA 4 faciasını unuttu herkes :) Umarım GTA 4 gibi düzeltilemeyecek şekilde bir optimizasyon faciası değildir bu. Zaten şehrin ölü olması, sürüş ve hasar mekaniklerinin kötü olması vs. bir sürü sebepten hayal kırıklığı oldu bir çokları için.
Witcher 3 tecrübesi. İlk güncellemeyle düzeltmişlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı