Cyberpunk 2077 vs. GTA 5

Neyi kendim demişim? Ne demek istediğini evirip çevirmeden tam olarak söylesen? Bu şekilde anlaşamıyoruz. Üstteki yorumlarda da aynısı olmuş.
Oyunun 5 tane sonu olduğunu söyleyince 3 tane karakter var demişsin. Bu yorumdan ben "Oyunun 3 tane karakteri var, 3 tane sonu olması gerek nasıl 5 tane oluyor?" Anlamında bir şey anladım.
Oyunda 3 oynanılabilir karakter var değil mi hocam? Oynanış ortalama 30 saat desek, 30 saatte yaptığınız seçimlerden oyuna ekstradan 2 son mu ekleniyor sadece?
Kendiniz demişssiniz karakter seçimi oyunun sadece başını etkiliyor diye.
Bence tüm oyunu kapsamalı.
 
Evet arkadaşlar GTA 5 > cyberbug 2077 olarak düşünüyorum hala. Çünkü bir konudaki videodan çok etkilendim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkes görüşünü yazarsa sevinirim. Ayrıca benim fikrimi değiştirebilen veya daha fazla körükleyebileceğini düşünenler IBAN'larını da görüşlerinin altında bıraksın. Bana kalırsa GTA 3 > cyberbug 2077 bu arada.
Dün açtığım konu: Cyberpunk 2077 Kötü Bir Oyun mudur?
Kimse düzgün bir şey yazmamış, sadece fanboylar ve haterler birbirlerine hakaretler savurmuş.

Eki Görüntüle 779465

Sevgili kardeşim oyunu GTA 5 ile karşılaştırmak hem mantıklı hem mantıksız sıra sıra anlatayım. GTA 5'in böyle çıkması GTA serisine bağlı olan bir şey yani hem gerçekçi hem de arcade öne tutan bir oynanış var. GTA'nın özü bu ama bunu örnek olarak Minecraft ile karşılaştıramayız, benzemediği için mi? Hayır çünkü dünyaların kendilerine has olduğu için RDR2'den uzay silahı bekleyemezsin. Cyberpunk da neredeyse GTA 5'e çok benziyor ama değil sürekli RPG vb konuşuyoruz. CD PROJEKT RED GTA 5 gibi oyun yapmak isteselerdi Red Engine motorlarını ona göre ayarlardı ama akıllarında o yok.

Bu arada oyun 7 yıldır yapılmıyor 7 yıl önce fikirler tema gibi ön hazırlıklar yapıldı. Örnek RDR 2 yapılırken diğer bütün oyunların yapımı durdurulmuş ve RDR2'ye odaklanmışlar. Witcher 3'te de aynı şey olmuştur. Hele ki yapımcı eğer Witcher 3 ertelemeseydik oyun neredeyse Unity gibi çıkacak benzetmesi yaptı. 2016'da Blood and Wine ve 2015'te Heart of Stone DLC'si geldi.

Bunlar az emekle yapılmış DLC'ler değil demek ki 2015-2016 sırasında Cyberpunk yapılıyor. Ama sadece o değil buglu çıkmasının bir nedeni Red Engine ile geliştirilmeleri hem grafik motoru ile hem oyun. Yani çünkü daha önce hep Orta Çağ için kullandılar, yenisi lazımdı. Peki oyun neden böyle çıktı CDPR ertelemesinin büyük nedenlerinden biri Keanu Reeves ve oyuncuların beklentisi. 2019'dan sonra Keanu çıktıktan sonra çok sevildiği için daha fazla sahnede yer alıyor. Biliyoruz ki basına oynattılar oyunu bayağı bir önce. Videolarını izledim. Basından bu oyun RPG değil GTA gibi dendiği çok şikayet aldılar ve muhtemelen bu yüzden elinden geldiğince RPG yapmaya çalıştılar ama GTA'ya benzemesin diye. Ama insanlar GTA gibi bir oyun bekliyordu ertelemeler, Red Engine sorunları, vb bir sürü olay oluyor zaten 2018'deki ve 2020 ile ilgili çok fark var oyunla ilgili oynanışta. Ama size şunda katılmıyorum hikaye olarak çok daha karanlık ve üzücü bir tema barındırıyor Cyberpunk.

GTA gibi değil veya o tarz bir hikaye tasarlanmamış ama daha iyi bana göre en azından. Kısaca efendim karşılaştırmak saçma, 2 oyunu da oynadım zevkle. Sadece ikisii de aynı türler barındırsaydı sonuna kadar karşılaştırabilirdiniz.
 
Arkadaşlar çok sağlam ve üzerinden seneler geçmiş bütün buglari temizlenmiş bir oyun ile (ayrıca çok büyük bir firmanın çıkardığı) CD Red Projeckt gibi bu konuda çok az deneyimi olan ve oyunu erken çıkarsınlar diye köşeye sıkıştırılan bir firmanın çıkardığı oyun var 2 firmanın da oyunlarını çok karşılaştırmak istiyorsaniz Witcher 3 ile GTA V i karşılaştırın sonuçta onlar da neredeyse ayni tarihlerde çıkmış oyunlar yani bu karsilastirmanin da sonucu belli benim açımdan :)
(Ayrıca Cyberpunk daha çok yeni bir oyun bence en iyisi bundan bir 4-5 ay sonra karşılaştırmak)(4-5 aylık süre tahmini olup firmanin buglara karşı tutumuna göre uzayıp azalabilir)
 
Arkadaşlar videoda iki oyunun teknik yönünü kıyaslıyor tutup da rpg ögelerini Gta ile kıyaslamıyor. Ve Gta doğal olarak ezip geçiyor çünkü firmaların geçmişi, oyun geliştirme tecrübesi falan filan... Hal böyleyken bu kıyaslamaya nasıl karşı çıkıyorsunuz vallah aklım almıyor. Fanboyluğu yavaşça yere bırakın ve bir yapım bir konuda eksikse ona eksik demeyi öğrenin haydi bakayım öpüyorum sizleri.
 
i5 3570k, 8 GB RAM, RX 570 sistemde bile RDR 2'yi mis gibi grafiklerle oynuyorum. Bence optimizasyonu gayet iyi.

Bir bak bakalım oyunun Twitter hesabında ne oyunu yazıyor. Aksiyon-macera açık dünyalı hikaye oyunu yazıyor. RPG değil RPG soslu bir oyundur bu.
Bizim milletimiz hasetlenmeye bayılıyor :D Çoğu kaynağa baktığıma göre böyle yazıyor:

Genre(s): Action RPG, Role-Playing (Metacritic, 2020)

Genre: RPG (Opencritic, 2020)

RYO (Steam, 2020)

''Cyberpunk 2077, yapımcılığını CD Projekt Red'in, yayımcılığını CD Projekt'in üstlendiği rol yapma türündeki video oyunudur.'' (Vikipedi, 2020)

Skyrim'de açık dünyaya sahip o zaman GTA 5 ile karşılaştıralım. Siz de haklısınız Erol bey iyi geceler dilerim :D
 
Arkadaşlar videoda iki oyunun teknik yönünü kıyaslıyor tutup da rpg ögelerini Gta ile kıyaslamıyor. Ve Gta doğal olarak ezip geçiyor çünkü firmaların geçmişi, oyun geliştirme tecrübesi falan filan... Hal böyleyken bu kıyaslamaya nasıl karşı çıkıyorsunuz vallah aklım almıyor. Fanboyluğu yavaşça yere bırakın ve bir yapım bir konuda eksikse ona eksik demeyi öğrenin haydi bakayım öpüyorum sizleri.
Kendin demişsin firmaların geçmişi ve tecrübeleri diye. Sonra da karşılaştırmaya nasıl karşı çıkıyorsunuz demişsin. İlk cevabını verip sonra sorusunu sormuşsun.
 

Geri
Yukarı