(2008) GTA 4 vs Cyberpunk 2077 (2020) Yeni Nesil Deneyim

GTA 4 bir devrimdi. Daha doğrusu 2007-2008 arası çıkan birçok oyun devrimsel özellikler taşıyordu. XBOX 360 ve PlayStation 3'ün gücünü göstermeye başladığı zamanlar. İşlemcilerin artık eski 32 Bit mimarisinden çok daha performanslı 64 Bit mimarisine geçtiği zamanlar. Ekran kartlarının ise aynı şekilde güçlendiği dönemler. DirectX 10 ve 11'e geçiş dönemi kısaca.

Tabii bu olaylarla orantılı olarak oyunlarda büyük değişikliklere girdi. Fizik motorları daha gerçekçi oldu, grafikler patlama yaptı. Bununla orantılı olarak optimizasyon sorunları da yaşandı ancak oyun dünyası için önemli yıllardı.

İşte GTA 4 getirdiği yenilikler ile büyük bir devrimdi. Fizikler aşırı gerçekçiydi. Grafikler o dönem için konuşursak gözümüz de artık son noktaydı. GTA 4 bizim için büyük bir heyecandı. Crysis gibi delilerce oynamak istediğimiz bir oyundu. Yani duygularımızı anlatamam size o zamanlarda ki. GTA 4 kesinlikle getirdiği yenilikler ile oyun sektörüne bir renk getirmiştir. Yani sistemleri zorlasa bile güzel bir oyundu.
O dönemler çıkan GTA 4 ve COD 4 tarihin en büyük devrim yapan oyunları arasında ilk üçtedir kesinlikle.

GTA 4 bir devrimdi. Daha doğrusu 2007-2008 arası çıkan birçok oyun devrimsel özellikler taşıyordu. Xbox 360 ve PlayStation 3'ün gücünü göstermeye başladığı zamanlar. İşlemcilerin artık eski 32 Bit mimarisinden çok daha performanslı 64 Bit mimarisine geçtiği zamanlar. Ekran kartlarının ise aynı şekilde güçlendiği dönemler. DirectX 10 ve 11'e geçiş dönemi kısaca.

Tabii bu olaylarla orantılı olarak oyunlarda büyük değişikliklere girdi. Fizik motorları daha gerçekçi oldu, grafikler patlama yaptı. Bununla orantılı olarak optimizasyon sorunları da yaşandı ancak oyun dünyası için önemli yıllardı.

İşte GTA 4 getirdiği yenilikler ile büyük bir devrimdi. Fizikler aşırı gerçekçiydi. Grafikler o dönem için konuşursak gözümüz de artık son noktaydı. GTA 4 bizim için büyük bir heyecandı. Crysis gibi delilerce oynamak istediğimiz bir oyundu. Yani duygularımızı anlatamam size o zamanlarda ki. GTA 4 kesinlikle getirdiği yenilikler ile oyun sektörüne bir renk getirmiştir. Yani sistemleri zorlasa bile güzel bir oyundu.

Optimizasyon sorunu olmasına rağmen sistemleri ise fazla zorlamıyordu aslında. Ben GTA 4 çıktığı ilk gün alıp oynamıştım. ATI Radeon 1600 ile oyunu bitirmiştim fazla kasmadan. Aynısı Cyberpunk için söylenemiyor bile.

2077 olduğu için suyun üstünde bile yanan bombalar yapmışlar neyini anlamıyorsunuz?

The Witcher 3 diye bir oyun olmasa Cyberpunk bu kadar konuşuluyor olur muydu acaba?🤔
Bence konuşulmazdı.
Daha doğrusu insanlar bu kadar beklentiye girmezdi. Yapımcılar ise tehditler almaz, oyunu bitirdikten sonra çıkarırlardı. Biz de görünce "Adını bile duymadığımız bağımsız firma çapına göre iyi iş çıkarmış" derdik. Tabi oyun bu kadar kapsamlı da olmazdı (para olmayacağı için).

Evet dostum RPG oyunu ile açık dünya oyunlarını kıyaslıyorum nerden anladın 😀✌️. Cyberbug sjsjsjsjs 😁😁🤣.
Dalga geçicem diye dalga geçilecek duruma gelmişsiniz.
Allah ananıza babanıza sabır versin.
Şimdi konuya geçiyorum bak dostum RPG oyunu ile açık dünya oyununun hikayesini, oynanışını mı karşılaştırmış? Hayır fizik karşılaştırması yapmış.
Oyundan anlamadığını ne güzel belli ediyorsun fanboy.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı