Cyberpunk 2077 vs Red Dead Redemption 2

Hangisi?

  • Red Dead Redemption 2

    Oy: 186 80,2%
  • Cyberpunk 2077

    Oy: 46 19,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    232
  • Anket kapandı .
RDR 2'yi dün almış, birazdan oynamaya başlayacak biri olarak seçim kriterimi söyleyeyim. Cyberpunk gibi oyun piyasada çok gibi geliyor bana, teknolojik olarak o kadar üst değiller ama. Rage 2 aynı tarza yakın bir oyun havası sunuyor, Deathloop oynanışına baktım çok benziyor. Daha böyle 2-3 tane daha oyun var hatırlayamadığım, cyberpunk vuruş hissine ve atmosferine yakın. Ama RDR 2 tarzı pek gözükmüyor etrafta. Ben bu şekilde seçmiştim, CP2077 almayıı da pek düşünmüyorum. Belki ilerleyen zamanlarda.
 
RD2 artık niş olmaya başladı yani vahşi batı konsepti herkese hitap etmiyor. Onun dışında fizikler, oynanış dinamikleri, kaplama kalitesi vs. her türlü teknik ve pratik açıdan Cyberpunk 2077 RDR2'nin yanına bile yaklaşamaz benim nazarımda. Yani burada kıyaslamayı sadece iki oyunun geçtiği evren, dünya, zaman dilimi, konsept vs. gibi hususlarda yapabilirim o kadar. Kişinin zevkine kalmış.
 
İki oyunun da benim gözümde yerleri çok ayrı ancak şöyle bir durum var ben ve çoğu arkadaşım RDR2 oynadıktan sonra çoğu oyunun suratına bile bakamadık çünkü öyle bir başyapıt ki oyun kavramını yeniden yazıyor. Bu sebeptendir ki ben CP 2077 yi önereceğim. Peki neden? (o da asla kötü bir oyun değil) Önce RDR2'yi oynarsan Cyberpunk gözüne çok batacak ve keyif alamayacaksın.
 
İki oyunu kıyaslamak absürt olacaktır. Birisi vahşi batı diğeri dark future temasına sahip hiç benzerlikleri yok. Hangi türün filmlerini, temasını, estetiğini, müziklerini vb. seviyorsan tatmin eder.

İkisi de güzel oyunlar benim tarafımda. Cyberpunk 2077'yi 2 kere bitirmeme rağmen Red Dead Redemption 2'yi 1 kere zar zor bitirebildim. Oyunun hantallığı bir yerden sonra bunaltıcı hale gelebiliyor. Seveni için bulunmaz nimet ama bana pek hitap etmedi. Buna rağmen RDR2 benim için hala daha öndedir çünkü CP77 eksik kalmış bir oyun. CP77 DLC'leri gelip tamamlandığında tekrar düşünürüm.
 
Bir tarafta dünyanın en iyi oyunu olarak gösterilen bir oyun varken diğer tarafta hayal kırıklığı olan bir oyun var.
Açıkçası burada hangi temayı sevdiğiniz de önemli. Cyberpunk 2077 modern tema da geçerken Red Dead Redemption 2 vahşi batı temasında geçiyor hangi temayı seviyorsanız ona göre karar vermelisiniz. Ben Cyberpunk temasını daha çok sevmeme rağmen Red Dead Redemption 2'den daha çok keyif aldım.
 
2 saat RDR 2 oynadım. Muazzam bir başyapıtmış gerçekten. CP77 oynamadım fakat ileride imkanım olursa onu da oynayacağım. Ama ilk aşamada "Ben böyle bir oyun görmedim" modundayım. Evet bazı yerleri, benim gibi hikaye sevmeyen, sürekli aksiyon isteyen biri için sıkıcı olabilir. Ama ben bile bu oyunu sevdiysem, hikayeli oyun seven bir kişi bile bu oyundan uzak duramaz diye düşünüyorum. Kaldı ki filmlerde bilim-kurgucuyumdur.
 

Geri
Yukarı